Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 654 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  1. all in one

• 4 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 139 odpowiedzi
    • 58,2k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  2. Denon dcd 720ae - szumi??

• 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  3. Wieża do 250 zł

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  4. cd radia all in one

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  5. Vintage

• 12 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  6. Wzmacniacz do Altonów 70

• 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  7. Pomoc w kupnie kolumn

• 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Witajcie chciałem się was poradzić niedawno kupiłem soundbar Samsung HW Q800D i powiedzcie mi jak włączyć wszystkie głośniki żeby on grał całościowo ten soundbar bo jak włączam adaptive tą funkcję to gra tylko środkowy a jak włączam standard bądź jakąkolwiek inną funkcję to albo gra środkowy albo dwa środkowe boczne gdy w ogóle te górne na samej górze co są nie grają w ogóle albo te na samym boku co są głośniki i albo jest to coś zepsute w tym sprzęcie albo ja nie wiem jak to włączyć a mam telewizor marki LG 55 cali i on już dosyć wiekowy bo sprzed pięciu lat, proszę o pomoc.
    • Po pierwsze, w ostatnim zdaniu sam sobie trochę odpowiedziałeś 😉.  Ale poważnie, to niestety nie napisałeś na czym polega tytułowa "trudność pomieszczenia", więc ciężko cokolwiek radzić.  Podaj jakieś wymiary, odległości, opisz samo pomieszczenie, zwlaszcza czy masz jakąś adaptację akustyczną, pokój pusty, czy zagracony itp... Doświadczenie uczy, że przy braku adaptacji, praktycznie każda poprawka akustyczna da efekt pozytywny. 
    • A najfajniejsze jest to, z owym założeniem że lampy różnią się od siebie, że matematycznie możemy uzyskać pewną skończoną ilość wariantów brzmieniowych.  Prosty przykład dla łatwości obliczeń. Nasze zapasy zawierają 2 typy lamp mocy, 4 typy lamp sterujących i 5 typów lamp do DACa - 2x4x5 otrzymujemy 40 różnych konfiguracji czyli wariantów brzmieniowych. Mając więcej lamp (a tak przecież jest ) lawinowo to rośnie. W praktyce sporo tych wariantów będzie rzeczywiście mocno zbliżonych do siebie i nie skorzystamy z tych dobrodziejstw matematyki, ale powiedz to audiofilowi, żeby nie kupował już nic więcej, bo ma już przecież 40 wariantów. 😀
    • Co tu nowego wymyślać - od poprzednich ich rządów nic sie nie zmieniło. A tak przy okazji zapytam, czy ten rząd kiedykolwiek zrobił coś co nie spodobało sie Niemcom? Jedno małe rozporządzenie lub uchwałke poproszę ... naprawdę znakomita współpraca sąsiedzka  Nic tylko chwalić 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...