Cała aktywność
Strumień aktualizowany automatycznie
- Ostatnia godzina
-
Tomasz Kluczynski zaczął obserwować Miejsce na zestaw stereo - którą ścianę wybrać?
-
Ale ta 612 to ma chyba z 9 lat , ja kupiłem swoją chyba w 2016 roku. Nie narzekam na nią, obecnie gra mi w sypialni(razem z kolumnami Wilson EL-4), bardziej robiąc za dźwięk z tv. Biorąc pod uwagę wiek konstrukcji , raczej spróbował bym albo Wimm Amp Ultra , albo te Eversolo Play (które może być z transportem cd lub bez). Jeśli już decydował byś się na 612 i korzystasz z serwisów streamingowych( u mnie Tidal i Qobuz) , to jak dla mnie dużo lepiej one brzmią puszczane z apki Mconnect(po UPnP) niż z Heosa.
-
Stan idealny. Niewiele używane. Oryginalne opakowanie. Cena 1500 zł.
-
3600 zł.
-
Wpadłem do salonu Denona i udało mi się posłuchać Marantza MCR-612 z Dali Oberon 3 i Q Acoustics 3030c. W obu przypadkach bardzo mi się podobało, wydaje mi się, że to dobry wybór do salonu na komodę. No i cenowo pierwsza klasa, bo 4-5 tys. to dobry kierunek. Ale tak zacząłem się zastanawiać, czy np. Wiim AMP (albo nawet Wiim Amp Ultra) nie zagra lepiej, np. w połączeniu z discmanem FiiO DM13 puszczonym po optyku + jakieś nieduże monitorki. Ciekawi mnie też połączenie MCR-612 (on skradł moje serce swoją multifunkcjonalnością) np. z Kef Q350 lub Q1 Meta czy Indiana Line Tesi 3.
- Today
-
Luke_7_7_7 dołączył do społeczności
-
Dobór kolumn wraz z ampli po adaptacji pomieszczenia
topic odpisał AUDIOPOLIS na wojoo w Kino Domowe
mam złe doświadczenie z kablami Klotz, po podłączeniu efekt był taki jak bym kolumny przykrył kocem. -
https://wiadomosci.radiozet.pl/polityka/radio-zet-ujawnia-szymon-holownia-spotkal-sie-pod-oslona-nocy-z-wyslannikiem-jaroslawa-kaczynskiego#s=BoxOpImg3 https://www.fakt.pl/polityka/michal-kaminski-spotkal-sie-z-adamem-bielanem-pod-oslona-nocy-na-miejscu-limuzyna/qcyk4bz No to po ptokach, Hołownia się sprzedał.
-
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Lean_management
-
Q21 zaczął obserwować Kolumny aktywne do 4tys zł
-
Cześć Najlepiej byłoby odsłuchać kilka opcji, ale ogółem Klipsche dobrze pasują do muzyki, której słuchasz. Warto też sprawdzić opcje od Argon Audio Przykładowo Fortis A55 MK2.
-
Jak najwięcej zabawy z ustawieniem Kolumn, miejsca odsłuchu, może większych mebli.
-
Takie domowe estradówki dla audiofili 😉
-
Chińskie zjawisko społeczne. Obwinianie osoby pomagającej przez poszkodowanego w wypadku. Chińskie określenie na zjawisko - "fałszywy" 讹. Ofiary były przekonane i policja często podzielała tę argumentację, że ten kto pomaga, musiał albo spowodować wypadek albo być krewnym sprawcy, bo w przeciwnym wypadku dlaczego miałby pomagać nieznajomemu? Poniekąd jest to zderzenie różnych modeli chińskiej moralności - starego, każącego pomagać tylko bliskim i znajomym oraz nowego, inspirowanego myślą zachodu, każącego pomagać również nieznajomym. Praktyka pokazuje jeden z poważnych problemów tamtego społeczeństwa. Wielokrotnie osoby pomagające, "dobrzy samarytanie", sami popadali w kłopoty przez odruch niesienia pomocy. I co gorsza byli sankcjonowani przez prawo. Dlatego ta "niechęć" do niesienia pomocy przez Chińczyków to swoisty "zdrowy odruch" wykształtowany społecznie. Sporo w sieci filmów z wypadków na drogach czy właśnie halach produkcyjnych na których widać całkowitą znieczulicę społeczeństwa w stosunku do osób poszkodowanych.
-
Odkopię temat. Po kilku latach użytkowania ta "skóra" zaczyna coraz mocniej odłazić od fabrycznych padów, prawy odkształcił się już dosyć mocno z przodu, generalnie mam wrażenie, że zaczynają się te pady rozłazić i myślę nad wymianą. Co mi forumowicze podsuną/podpowiedzą?
- 26 odpowiedzi
-
- słuchawki
- wzmacniacz słuchawkowy
- (i %d więcej)
-
W Japonii też mają dziwny etos pracy. Nie dosyć, że się zaharowują, to jeszcze często bez sensu.
-
Huberta mi żal, operował go ten sam łapiduch co rok temu. A rok temu kolano wyglądało tak sobie po artroskopii. A to aktualne zdjęcie.
-
Ciekawe czy kogoś z nas to poruszy i na znak protestu przestanie kupować chińskie HiFi.
-
Nie pozostaje Tobie zatem nic innego jak sprawdzić to organoleptycznie np. Sposobem jaki zaproponowałem w poprzednim wpisie. Oczywiście opisz jakie wrażenia dzwiekowe. Zapewne będzie to pomocne dla innych użytkowników, podobnie jak pomocne było dla Ciebie, wyszukanie wpisu o cichym sygnale wypuszczanym z wzmacniacza.
-
Jedna z najważniejszych dla mnie plyt. Dziśnowy nabytek - wersja dwupłytowa UHQCD made in Japan XL Recordings 2023. Jedyne (nie ma go też na winylu) fizyczne wydanie zawierające część drugą, która została udostępniona dotąd na stronie zespołu tylko w wersji elektronicznej (w 2009), a na platformy streamingowe weszła jako In Rainbows Disk 2. Tom Yorke powiedział, że plyta ta zawiera utwory, które są równie dobre jak te z plyty głównej ale nie pasowały do koncepcji albumu...
-
Miałem podobne objawy trzasku, jak tu koledzy opisują gdy podłączałem do swojego wolfa 2 jakieś źródło kablem optycznym. Trzask pojawiał się sporadycznie głównie przy sygnale o częstotliwości 192 kHz. Jakiś czas temu dostałem szansę przetestowania sobie nowego Wolfa 3 w komplecie z zasilaczem liniowym od Nostromo. Powiem tak - jest olbrzymia różnica, żadnych trzasków przy tych samych źródłach i kablach, testowałem 192kHz ale też i wyższe - jest OK. Ale najważniejsza jest dla mnie jakość dźwięku dużo na plus dla trójki w porównaniu do wolfa 2, bardzo ładne równe szerokie pasmo a basy wymiatają. Wolfa 2 podarowałem synowi a sobie zamówiłem trójkę.
-
Marnie coś z update'ami. Byłem przekonany, że to już jest wrzucone, myliłem się. PS: @ moda audio forum. Idiotyczny mechanizm, przez ileś godzin nie pozwala mi na zrobienie postu, pisząc o spamie. Może warto coś z tym zrobić, nie każdy jest tak zdeterminowany jak ja. na początku linków oddajecie zwyczajowe ht.tps://www. inaczej idiotyczny "anty spam" nie przepuszcza. WiiM Vibelink Amp wiimhome.com/wiimvibelink/overview wiimhome.com/wiimvibelink/specs WiiM Amp Ultra wiimhome.com/wiim-amp-ultra/ www.wiimhome.com/wiim-amp-ultra/specs Eversolo Play Music Streamer Amplifier with DAC eversolo.com/Product/index/model/play/target/fxVC4T0PzE3eq7k9e[ld]3ulg%3D%3D.html#/
-
Dzisiejsze posty
-
Przez Tomasz Kluczynski · Napisano
Ale ta 612 to ma chyba z 9 lat , ja kupiłem swoją chyba w 2016 roku. Nie narzekam na nią, obecnie gra mi w sypialni(razem z kolumnami Wilson EL-4), bardziej robiąc za dźwięk z tv. Biorąc pod uwagę wiek konstrukcji , raczej spróbował bym albo Wimm Amp Ultra , albo te Eversolo Play (które może być z transportem cd lub bez). Jeśli już decydował byś się na 612 i korzystasz z serwisów streamingowych( u mnie Tidal i Qobuz) , to jak dla mnie dużo lepiej one brzmią puszczane z apki Mconnect(po UPnP) niż z Heosa. -
Stan idealny. Niewiele używane. Oryginalne opakowanie. Cena 1500 zł.
-
Wpadłem do salonu Denona i udało mi się posłuchać Marantza MCR-612 z Dali Oberon 3 i Q Acoustics 3030c. W obu przypadkach bardzo mi się podobało, wydaje mi się, że to dobry wybór do salonu na komodę. No i cenowo pierwsza klasa, bo 4-5 tys. to dobry kierunek. Ale tak zacząłem się zastanawiać, czy np. Wiim AMP (albo nawet Wiim Amp Ultra) nie zagra lepiej, np. w połączeniu z discmanem FiiO DM13 puszczonym po optyku + jakieś nieduże monitorki. Ciekawi mnie też połączenie MCR-612 (on skradł moje serce swoją multifunkcjonalnością) np. z Kef Q350 lub Q1 Meta czy Indiana Line Tesi 3.
-
Przepraszam, ale jaki to ma związek ze sqrwieniem się Hołowni?
-
@pairtick Ty chyba naprawdę liczyłeś,że te protesty coś dadzą. Pewnie dawno nie byłeś w kraju 😁.
-
Przez Luke_7_7_7 · Napisano
Podłączam się do pytania. Również posiadam DMP-A6 ME wpięty po USB do DAC Holo Audio Cyan 2. Kusi mnie Ladder DDC Boya. -
Przez AUDIOPOLIS · Napisano
mam złe doświadczenie z kablami Klotz, po podłączeniu efekt był taki jak bym kolumny przykrył kocem. -
https://wiadomosci.radiozet.pl/polityka/radio-zet-ujawnia-szymon-holownia-spotkal-sie-pod-oslona-nocy-z-wyslannikiem-jaroslawa-kaczynskiego#s=BoxOpImg3 https://www.fakt.pl/polityka/michal-kaminski-spotkal-sie-z-adamem-bielanem-pod-oslona-nocy-na-miejscu-limuzyna/qcyk4bz No to po ptokach, Hołownia się sprzedał.
-
Cześć Najlepiej byłoby odsłuchać kilka opcji, ale ogółem Klipsche dobrze pasują do muzyki, której słuchasz. Warto też sprawdzić opcje od Argon Audio Przykładowo Fortis A55 MK2.
-
Jak najwięcej zabawy z ustawieniem Kolumn, miejsca odsłuchu, może większych mebli.
-
Takie domowe estradówki dla audiofili 😉
-
Chińskie zjawisko społeczne. Obwinianie osoby pomagającej przez poszkodowanego w wypadku. Chińskie określenie na zjawisko - "fałszywy" 讹. Ofiary były przekonane i policja często podzielała tę argumentację, że ten kto pomaga, musiał albo spowodować wypadek albo być krewnym sprawcy, bo w przeciwnym wypadku dlaczego miałby pomagać nieznajomemu? Poniekąd jest to zderzenie różnych modeli chińskiej moralności - starego, każącego pomagać tylko bliskim i znajomym oraz nowego, inspirowanego myślą zachodu, każącego pomagać również nieznajomym. Praktyka pokazuje jeden z poważnych problemów tamtego społeczeństwa. Wielokrotnie osoby pomagające, "dobrzy samarytanie", sami popadali w kłopoty przez odruch niesienia pomocy. I co gorsza byli sankcjonowani przez prawo. Dlatego ta "niechęć" do niesienia pomocy przez Chińczyków to swoisty "zdrowy odruch" wykształtowany społecznie. Sporo w sieci filmów z wypadków na drogach czy właśnie halach produkcyjnych na których widać całkowitą znieczulicę społeczeństwa w stosunku do osób poszkodowanych.
-
-
Dzisiejsze tematy