audiowit Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Ja juz żadko. Swoje wiem, a nudzą mnie dyskusje o tym samym. Ale interesują mnie np odczucia forumowiczow z odsluchu róznych systemów, natomiast bawią pomiary. Czasem mozna Mariusza poczytać i jego analizy, przemyślenia. Albo można zagladnąć do watku "czego sluchacie". A takie piramidy są dobre w dziale stereo, pierwsze kroki :). Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @audiowit cierpisz na syndrom starego wyjadacza 😁 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Nowy75 napisał: starego To nieuleczalne, ale dentyści robią już cuda. Dla wyjadaczy. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Raczej swojego hobby staram sie nie rozkladać na czynniki pierwsze tylko czerpać z niego przyjemność. Mam oczywiscie pomysly na eksperymenty, tylko czy to naprawdę bedzie krok do przodu. Chyba raczej chęć poznania rożnych opcji. Gdyby to byla moja praca,wtedy mialbym inne podejscie. 3 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 43 minuty temu, audiowit napisał: Ale interesują mnie np odczucia forumowiczow z odsluchu róznych systemów, natomiast bawią pomiary. Dla mnie pomiary / nawet nie raczkuje w temacie/ to dalszy rozwój hobby. Taka inna odsłona. A co do wyższości .... zgadzam się , że wszystko jest ważne . Przytargałem kiedyś do forumowicza moje ProAci , normalnie grał na Nadzie z KEF Meta. Posłuchałem tego zestawienia , było ok. bez szału ale wstydu nie było. Podłączyliśmy do Nada ProAci i była tragedia. Nie poznałem własnych kolumn. Średnica praktycznie zniknęła , waliło wysokimi , bas pudełkowaty .... Moim skromnym zdaniem , budowa systemu to proces i nie istotne , że mamy jeden wybitny element toru liczy się całokształt. 7 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 29 minut temu, audiowit napisał: Raczej swojego hobby staram sie nie rozkladać na czynniki pierwsze tylko czerpać z niego przyjemność. Tak samo ja. Tylko w moim wypadku to nie wybór,a brak innej drogi-na widok wykresów @MariuszZ dostaję wysypki, ale z zalewu technicznych opisów często wyrwę jakąś zrozumiałą uwagę lub spostrzeżenie. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 41 minut temu, tomek4446 napisał: Dla mnie pomiary / nawet nie raczkuje w temacie/ to dalszy rozwój hobby. Taka inna odsłona. A co do wyższości .... zgadzam się , że wszystko jest ważne . Przytargałem kiedyś do forumowicza moje ProAci , normalnie grał na Nadzie z KEF Meta. Posłuchałem tego zestawienia , było ok. bez szału ale wstydu nie było. Podłączyliśmy do Nada ProAci i była tragedia. Nie poznałem własnych kolumn. Średnica praktycznie zniknęła , waliło wysokimi , bas pudełkowaty .... Moim skromnym zdaniem , budowa systemu to proces i nie istotne , że mamy jeden wybitny element toru liczy się całokształt. Tomek, a ja do pomiarow podchodzę tak. Żaden z nas nie ma odpowiedniego wyksztalcenia w tym temacie. Inzynieria akustyczna to 5 lat cięzkich technicznych studiow. A wiele osob robi pomiary i je interpretuje, co wiecej, publikuje je na forum i inne osoby je interpretują. Oczywiscie jest to zupelnie nieszkodliwe, bo to tylko pieniadze. Gozej by bylo gdybysmy byli lekarzami hobbystami. Dobry przyklad jest w tym chyba watku jest np z Wojtkiem. Mierzy i czym lepszy wykres tym gorsze brzmienie. To nie znaczy, że wykres klamie. Jest jeszcze wiele innych wykresow, ktore jednoczesnie powinno byc analizowanych. Sprzet pomiarowy jest tez coraz bardziej jużer frenli i coraz bardziej lopatologiczny, ale to nie znaczy, ze zmienia prawa fizyki. Fajnie, ze zglębiamy wiedzę ale naprawdę z przymruzeniem oka trzeba do tego podchodzić. 40 minut temu, Nowy75 napisał: Tak samo ja. Tylko w moim wypadku to nie wybór,a brak innej drogi-na widok wykresów @MariuszZ dostaję wysypki, ale z zalewu technicznych opisów często wyrwę jakąś zrozumiałą uwagę lub spostrzeżenie. Mariusz tez nie jest akustykiem czy projektantem ukladow elektronicznych i tez się pewnie czesto myli, a i tak na tle forumowiczow sie wybija. Dlaczego wiec mamy sluchać porad, interpretacji mniej oświeconych hobbystow. Trzeba sluchać, bawic się sprzetem i muzyką bez napinki. I tyle w temacie. Edytowano 1 godzinę temu przez audiowit 3 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 49 minut temu Napisano 49 minut temu (edytowany) 59 minut temu, tomek4446 napisał: Średnica praktycznie zniknęła , waliło wysokimi , bas pudełkowaty... A ProAc tak nie grają? To mogła być kwestia kontrastu, reakcji na nagłą zmianę. Może, że po jakimś czasie słuch by Ci się przyzwyczaił do nieco innego balansu i już uważał go za prawidłowy. Edytowano 48 minut temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu 20 minut temu, Kraft napisał: A ProAc tak nie grają? Nie. Odpisz, cytując
Recommended Posts