Bebop Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 27 minut temu, KrólKiczu napisał: Ty mieszkasz w Polsce? Mieszkam w UK. 27 minut temu, lpomis napisał: jest potencjał w tym pokoiku. Na ścianie z sofą (tam gdzie stałeś robiąc zdjęcie) też masz jakieś drzwi? Tak, zdjęcie robione z drzwi szerokim obiektywem żeby złapać cały pokój. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 A nie dałoby się tych kolumn wysunąć? Odpisz, cytując
Bebop Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 Daje się wysunąć, robię to co dzień kiedy jestem sam w swoim audiofilskim szale 😉 Ps, czuję się jak w raju kiedy mi doradzacie. To forum jest dla mnie 🙂 2 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 1 godzinę temu, Bebop napisał: Mówiłem gdzieś, że nie lubię się obnażać co mam w domu "bo co ludzie powiedzą" , ale co tam, oto moja 20 / mkw mini jaskinia. Jeszcze nie jest taka jak chcę bo dopiero kupiłem dom i mam mnóstwo innych wydatków. Życzliwe komentarze akceptuję, o innych niezwłocznie doniosę administracji 😜 Swój chłop. Stare pożadne kefy. Nawet kolor taki sam jak moich. Nie skomentuję pokoju bo boję się administracji Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) 44 minuty temu, Bebop napisał: czuję się jak w raju kiedy mi doradzacie. To forum jest dla mnie No i świetnie. Zamurowujesz te drzwi za kolumnami , burzysz tą ścianę po prawej i stawiasz drugą metr dalej z nowym otworem drzwiowym bliżej kanapy ....... A , regały z książkami mogą zostać Pytania ? Edytowano 4 czerwca 2023 przez tomek4446 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Pytania ? Chyba nie każdy lubi remonty 😄 Odpisz, cytując
Bebop Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Pytania ? O ja pitolę, się wyebałem do audiofilów 😉 Odpisz, cytując
Rega Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 @Bebop - jakoś tak czułem przez skórę, a tu proszę KEF 107 - Kumpel po kolumnach🤣. O witkowych w Polsce wiedziałem, a tu Kolega z forum. Nie są one tak powszechne jakby się wydawało. Dziś widziałem dostępne we Włoszech. Cena bardzo odstraszająca. Moje - rose wood. Odpisz, cytując
Bebop Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 13 minut temu, audiowit napisał: Nie skomentuję pokoju bo boję się administracji Mi jaskinia pasuje póki co, frajda muzyczna jest nieziemska. Jak nie będziesz się wymądrzać o gąbkach to możemy się kolegować 😉 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 3 minuty temu, Bebop napisał: O ja pitolę, się wyebałem do audiofilów No dobra , niech Ci będzie , tą ścianę możesz tylko przesunąć o pół metra Gratuluje kolumn i lokum. Słuchałem 107 -mek u Romana / @Rega / , wiem co potrafią a potrafią dużo. Tak zawsze jak patrzę na te stare paczki to tak sobie myślę po cholerę ludzie się tak garną do nówek. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) Przynajmniej do dwóch klubów już mogę się zapisać. Do Kef 107 oraz do Altec. O JBL i Dali na razie nie wspomnę.😉 W drugim to będziemy chyba we dwóch z Tomkiem😂 PS W zapasie Rega,Thorens, Sansui, Advance Acoustic itd,itd,itd. Edytowano 4 czerwca 2023 przez Rega Odpisz, cytując
audiowit Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 3 minuty temu, Bebop napisał: Mi jaskinia pasuje póki co, frajda muzyczna jest nieziemska. Jak nie będziesz się wymądrzać o gąbkach to możemy się kolegować 😉 Polecam gabki do mycia naczyń, ciała i do obić mebli. Acha, w bagażniku dobrze się sprawdzają do przekładania desek. Odpisz, cytując
Bebop Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) Dobrze wiedzieć do kogo się zwrócić w sprawie gąbek, widzę, że masz obcykane tematy 😉 Ps, przyrzekłem sam sobie, że już nigdy nie będę złośliwy na tym forum. Ale czasem gupie żarty mnie się trzymają i nic nie poradzę. Edytowano 4 czerwca 2023 przez Bebop Odpisz, cytując
Rega Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) @audiowit - otwartokomórkowa sprawdza sie jako ustroje sufitowe - sprawdziłem. Lekka, z dobrym klejem i nie odpada 🤣 W innych miejscach średnio. Edytowano 4 czerwca 2023 przez Rega Odpisz, cytując
Bebop Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 Paczajta jeszcze co mam tu. Ni cholery nie umiem grać ale jestem wielkim fanem tej trąbki i se kupiłem żeby cokolwiek moim dziewczynom przyszpanować jak się nauczę 😉 5 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 Trąbki? 😆 12 minut temu, J4Z napisał: @Rega jakie pianki testowales ? A widziałeś takie cosik? https://soundsolutions.pl/pl/p/Pianka-Basotect-3-cm/45?gad=1&gclid=Cj0KCQjw7PCjBhDwARIsANo7CgmAVA56JI-i1XV2UKtu1s09NesJWy2qZh4Q7OebucNhILj21rshU0YaAvaVEALw_wcB Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 1 minutę temu, J4Z napisał: Pianka jak pianka. Pm-k7 na oko nizej pochlania. Pianka piance nierówna, coś jak ze wzmacniaczami 😉 Odpisz, cytując
sonique Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) 26 minut temu, Bebop napisał: Ha! Każdy lubi posłuchać jak ktoś już umie grać ale mało kto akceptuje etap nauki. Jakby Cię wyrzucali z domu to dokup podobną przystawkę. Powinni mieć też coś do saxów… Edytowano 4 czerwca 2023 przez sonique 1 Odpisz, cytując
Arko55 Napisano 5 czerwca 2023 Napisano 5 czerwca 2023 Staruszek soniaczek wiecznie żywy najs, szacun że kolumny sobie stoją dosyć "audiofilsko" mają dużo oddechu a nie wciśnięte w rogach pokoju że ledwo je czasem widać hah Odpisz, cytując
gienas Napisano 5 czerwca 2023 Napisano 5 czerwca 2023 14 godzin temu, J4Z napisał: Pianka jak pianka. Pm-k7 na oko nizej pochlania. Z pianek polecam takie 7mm przy jej użyciu zupełna cisza Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 czerwca 2023 Napisano 5 czerwca 2023 14 godzin temu, Bebop napisał: Paczajta jeszcze co mam tu. Ni cholery nie umiem grać ale jestem wielkim fanem tej trąbki i se kupiłem żeby cokolwiek moim dziewczynom przyszpanować jak się nauczę 😉 Bebop, fajna trąbka-i do Twojej dwusetki nieźle pasuje kolorystycznie (choć bardziej wypolerowana 💪) i do szpanowania też 😎 To E-250? Pozdrawiam Odpisz, cytując
Songs for Pilots Napisano 5 czerwca 2023 Napisano 5 czerwca 2023 Dnia 2.06.2023 o 09:47, FX486 napisał: Dodaję mój setup:) I Aphex Twin na czele... A czy te NADy to razem z B&W702S3 – nie dają za jaskrawego brzmienia? Mam 703 S2, nie wiem na ile to podobne do 702S3 – znając B&W – sygnatura została – i z Marantzem 40n/CD60 relatywnie pasuje. Ale jeszcze szukam, dzisiaj w końcu sprawdzę i B&W i KEF R7 i z 40n i Yamaha R-N2000A (klon A-S1200). Jakiej wielkość jest to pokój odsłuchowany? Bardzo jest zaadaptowany do odsłuchów? Odpisz, cytując
Bebop Napisano 5 czerwca 2023 Napisano 5 czerwca 2023 20 godzin temu, sonique napisał: Ha! Każdy lubi posłuchać jak ktoś już umie grać ale mało kto akceptuje etap nauki. Jakby Cię wyrzucali z domu to dokup podobną przystawkę. Powinni mieć też coś do saxów… Z tego co wiem, nie istnieją tłumiki do saksofonów ponieważ dźwięk wydobywa się przez otwory w korpusie. Jeśli ktoś takowe sprzedaje to chyba lekka ściema jest (tak jak czasem z gadżetami w audio hobby). Póki co domownicy jeszcze mnie nie zabili 😆 nawet dostałem w prezencie książkę do nauki. 6 godzin temu, RoRo napisał: To E-250? To jest Marantz 😉 1 Odpisz, cytując
FX486 Napisano 6 czerwca 2023 Napisano 6 czerwca 2023 19 godzin temu, Songs for Pilots napisał: I Aphex Twin na czele... A czy te NADy to razem z B&W702S3 – nie dają za jaskrawego brzmienia? Mam 703 S2, nie wiem na ile to podobne do 702S3 – znając B&W – sygnatura została – i z Marantzem 40n/CD60 relatywnie pasuje. Ale jeszcze szukam, dzisiaj w końcu sprawdzę i B&W i KEF R7 i z 40n i Yamaha R-N2000A (klon A-S1200). Jakiej wielkość jest to pokój odsłuchowany? Bardzo jest zaadaptowany do odsłuchów? Hej! NADy M23 są przeźroczyste - nie rozjaśniają Bowersów. Brzmi to super tak długo jak nagranie jest dobrze zrealizowane. Jeśli nie to system nie wybacza błędów. Pokój mam 23 metry - przygotowuje go cały czas pod kątem akustyki. To pokój tylko do muzyki. W drugim zestawie korzystam z NADów z KEF R11. Tutaj jest ciemniej niż z Bowersami - też fajnie. 3 2 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 6 czerwca 2023 Napisano 6 czerwca 2023 36 minut temu, FX486 napisał: Jeśli nie to system nie wybacza błędów. Ale wiesz że to często bywa samo wytłumaczeniem? 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts