Bebop Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 27 minut temu, KrólKiczu napisał: Ty mieszkasz w Polsce? Mieszkam w UK. 27 minut temu, lpomis napisał: jest potencjał w tym pokoiku. Na ścianie z sofą (tam gdzie stałeś robiąc zdjęcie) też masz jakieś drzwi? Tak, zdjęcie robione z drzwi szerokim obiektywem żeby złapać cały pokój. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 A nie dałoby się tych kolumn wysunąć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 Daje się wysunąć, robię to co dzień kiedy jestem sam w swoim audiofilskim szale 😉 Ps, czuję się jak w raju kiedy mi doradzacie. To forum jest dla mnie 🙂 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 1 godzinę temu, Bebop napisał: Mówiłem gdzieś, że nie lubię się obnażać co mam w domu "bo co ludzie powiedzą" , ale co tam, oto moja 20 / mkw mini jaskinia. Jeszcze nie jest taka jak chcę bo dopiero kupiłem dom i mam mnóstwo innych wydatków. Życzliwe komentarze akceptuję, o innych niezwłocznie doniosę administracji 😜 Swój chłop. Stare pożadne kefy. Nawet kolor taki sam jak moich. Nie skomentuję pokoju bo boję się administracji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) 44 minuty temu, Bebop napisał: czuję się jak w raju kiedy mi doradzacie. To forum jest dla mnie No i świetnie. Zamurowujesz te drzwi za kolumnami , burzysz tą ścianę po prawej i stawiasz drugą metr dalej z nowym otworem drzwiowym bliżej kanapy ....... A , regały z książkami mogą zostać Pytania ? Edytowano 4 czerwca 2023 przez tomek4446 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Pytania ? Chyba nie każdy lubi remonty 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Pytania ? O ja pitolę, się wyebałem do audiofilów 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 @Bebop - jakoś tak czułem przez skórę, a tu proszę KEF 107 - Kumpel po kolumnach🤣. O witkowych w Polsce wiedziałem, a tu Kolega z forum. Nie są one tak powszechne jakby się wydawało. Dziś widziałem dostępne we Włoszech. Cena bardzo odstraszająca. Moje - rose wood. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 13 minut temu, audiowit napisał: Nie skomentuję pokoju bo boję się administracji Mi jaskinia pasuje póki co, frajda muzyczna jest nieziemska. Jak nie będziesz się wymądrzać o gąbkach to możemy się kolegować 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 3 minuty temu, Bebop napisał: O ja pitolę, się wyebałem do audiofilów No dobra , niech Ci będzie , tą ścianę możesz tylko przesunąć o pół metra Gratuluje kolumn i lokum. Słuchałem 107 -mek u Romana / @Rega / , wiem co potrafią a potrafią dużo. Tak zawsze jak patrzę na te stare paczki to tak sobie myślę po cholerę ludzie się tak garną do nówek. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) Przynajmniej do dwóch klubów już mogę się zapisać. Do Kef 107 oraz do Altec. O JBL i Dali na razie nie wspomnę.😉 W drugim to będziemy chyba we dwóch z Tomkiem😂 PS W zapasie Rega,Thorens, Sansui, Advance Acoustic itd,itd,itd. Edytowano 4 czerwca 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 3 minuty temu, Bebop napisał: Mi jaskinia pasuje póki co, frajda muzyczna jest nieziemska. Jak nie będziesz się wymądrzać o gąbkach to możemy się kolegować 😉 Polecam gabki do mycia naczyń, ciała i do obić mebli. Acha, w bagażniku dobrze się sprawdzają do przekładania desek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) Dobrze wiedzieć do kogo się zwrócić w sprawie gąbek, widzę, że masz obcykane tematy 😉 Ps, przyrzekłem sam sobie, że już nigdy nie będę złośliwy na tym forum. Ale czasem gupie żarty mnie się trzymają i nic nie poradzę. Edytowano 4 czerwca 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) @audiowit - otwartokomórkowa sprawdza sie jako ustroje sufitowe - sprawdziłem. Lekka, z dobrym klejem i nie odpada 🤣 W innych miejscach średnio. Edytowano 4 czerwca 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 Paczajta jeszcze co mam tu. Ni cholery nie umiem grać ale jestem wielkim fanem tej trąbki i se kupiłem żeby cokolwiek moim dziewczynom przyszpanować jak się nauczę 😉 5 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 Trąbki? 😆 12 minut temu, J4Z napisał: @Rega jakie pianki testowales ? A widziałeś takie cosik? https://soundsolutions.pl/pl/p/Pianka-Basotect-3-cm/45?gad=1&gclid=Cj0KCQjw7PCjBhDwARIsANo7CgmAVA56JI-i1XV2UKtu1s09NesJWy2qZh4Q7OebucNhILj21rshU0YaAvaVEALw_wcB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 1 minutę temu, J4Z napisał: Pianka jak pianka. Pm-k7 na oko nizej pochlania. Pianka piance nierówna, coś jak ze wzmacniaczami 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) 26 minut temu, Bebop napisał: Ha! Każdy lubi posłuchać jak ktoś już umie grać ale mało kto akceptuje etap nauki. Jakby Cię wyrzucali z domu to dokup podobną przystawkę. Powinni mieć też coś do saxów… Edytowano 4 czerwca 2023 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 5 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2023 Staruszek soniaczek wiecznie żywy najs, szacun że kolumny sobie stoją dosyć "audiofilsko" mają dużo oddechu a nie wciśnięte w rogach pokoju że ledwo je czasem widać hah Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 5 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2023 14 godzin temu, J4Z napisał: Pianka jak pianka. Pm-k7 na oko nizej pochlania. Z pianek polecam takie 7mm przy jej użyciu zupełna cisza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2023 14 godzin temu, Bebop napisał: Paczajta jeszcze co mam tu. Ni cholery nie umiem grać ale jestem wielkim fanem tej trąbki i se kupiłem żeby cokolwiek moim dziewczynom przyszpanować jak się nauczę 😉 Bebop, fajna trąbka-i do Twojej dwusetki nieźle pasuje kolorystycznie (choć bardziej wypolerowana 💪) i do szpanowania też 😎 To E-250? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Songs for Pilots Napisano 5 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2023 Dnia 2.06.2023 o 09:47, FX486 napisał: Dodaję mój setup:) I Aphex Twin na czele... A czy te NADy to razem z B&W702S3 – nie dają za jaskrawego brzmienia? Mam 703 S2, nie wiem na ile to podobne do 702S3 – znając B&W – sygnatura została – i z Marantzem 40n/CD60 relatywnie pasuje. Ale jeszcze szukam, dzisiaj w końcu sprawdzę i B&W i KEF R7 i z 40n i Yamaha R-N2000A (klon A-S1200). Jakiej wielkość jest to pokój odsłuchowany? Bardzo jest zaadaptowany do odsłuchów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 5 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2023 20 godzin temu, sonique napisał: Ha! Każdy lubi posłuchać jak ktoś już umie grać ale mało kto akceptuje etap nauki. Jakby Cię wyrzucali z domu to dokup podobną przystawkę. Powinni mieć też coś do saxów… Z tego co wiem, nie istnieją tłumiki do saksofonów ponieważ dźwięk wydobywa się przez otwory w korpusie. Jeśli ktoś takowe sprzedaje to chyba lekka ściema jest (tak jak czasem z gadżetami w audio hobby). Póki co domownicy jeszcze mnie nie zabili 😆 nawet dostałem w prezencie książkę do nauki. 6 godzin temu, RoRo napisał: To E-250? To jest Marantz 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FX486 Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 19 godzin temu, Songs for Pilots napisał: I Aphex Twin na czele... A czy te NADy to razem z B&W702S3 – nie dają za jaskrawego brzmienia? Mam 703 S2, nie wiem na ile to podobne do 702S3 – znając B&W – sygnatura została – i z Marantzem 40n/CD60 relatywnie pasuje. Ale jeszcze szukam, dzisiaj w końcu sprawdzę i B&W i KEF R7 i z 40n i Yamaha R-N2000A (klon A-S1200). Jakiej wielkość jest to pokój odsłuchowany? Bardzo jest zaadaptowany do odsłuchów? Hej! NADy M23 są przeźroczyste - nie rozjaśniają Bowersów. Brzmi to super tak długo jak nagranie jest dobrze zrealizowane. Jeśli nie to system nie wybacza błędów. Pokój mam 23 metry - przygotowuje go cały czas pod kątem akustyki. To pokój tylko do muzyki. W drugim zestawie korzystam z NADów z KEF R11. Tutaj jest ciemniej niż z Bowersami - też fajnie. 3 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 36 minut temu, FX486 napisał: Jeśli nie to system nie wybacza błędów. Ale wiesz że to często bywa samo wytłumaczeniem? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts