Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 minutę temu, misiekx napisał:

Jeszcze trochę fotek od kolegi Holendra, melomana, Audiofile, kolekcjonera, pozytywnie zakręcone go. Zdjęcia robione na szybko telefonem, sorry za jakość. 

IMG_20230916_100028.jpg

IMG_20230916_094651.jpg

IMG_20230916_094546.jpg

IMG_20230916_094536.jpg

IMG_20230916_094521.jpg

IMG_20230916_094514.jpg

IMG_20230916_094500.jpg

IMG_20230916_094440.jpg

IMG_20230916_094417.jpg

IMG_20230916_094435.jpg

IMG_20230916_093702.jpg

O matko 🫡  to niektóre sklepy tyle sprzetu nie mają. 

Napisano

Facet też sprzedaje, ale nie jakoś jak normalny handlarz, tylko kupi posłucha miesiąc czy kilka i sprzeda. Sam pojechałem do niego posłuchać pewnych kolumn..... i je kupiłem 🙈😀, ale o tym później. Na razie ich słucham u siebie w chałupie. 

Napisano

Tak z Triangli Comete 40th anniversary 

1 godzinę temu, Slawko69 napisał:

Nie robi wyprzedaży garażowej?

Macie holenderskie audio show i jeszcze narzekacie 😉 I do tego nie trzeba jeździć po hotelach czy stadionach, wszystko na miejscu w jednej sali. 😀

Napisano

Wczoraj przepiąłem Eversolo do ncHypexa w docelowym miejscu. Gra to przyzwoicie jak na moje oczekiwania. Jednak im więcej słucham tym bardziej tęsknię w tym pomieszczeniu za trzywatową lampą w układzie SET. Jest jakaś magia w dźwięku mojego Sinusa i nawet wycieraczki Evera oraz temperament hypexa tego nie rekompensują co nie znaczy, że jest słabo.

Jest ponadprzeciętnie. Jest detal, namacalność i realizm. Trochę przeszkadza, że nie da się wszystkiego posłuchać. W tej konfiguracji porównując do poprzedniej niektóre realizacje moich ulubionych utworów odrzucają. Przyzwyczajenie? Nie ogarniam powodu czemu mi coś zaczęło przeszkadzać. Z punktu widzenia zakłóceń, pętli, THD itd powinno być lepiej ze wszystkimi utworami, a nie jest. Muszę to przetrawić jeszcze 😉

To nad hypexem to grawitacyjny kompensator wibracji eliminujący doznania dyskomfortu drgań okładzin kondensatorów i pętli cewek w pudełku poniżej. Kupiłem dwa ale ten okazał się za niski do drzwi balkonowych więc wykorzystałem w audio. Wcześniej dociążał napęd CD ale napęd poszedł do garażu więc testuję na wzmacniaczu. Może o efektach kiedyś napiszę. Na razie tylko się tłumaczę 😉

20230921_151510.jpg

Napisano
56 minut temu, elektron6 napisał:

Co to za konstrukcja se 3w?

Nie mam schematu. W stopniu wzmocnienia siedzą duotriody 6C4C, zamiennie 6B4G czyli 2A3 ale na innym żarzeniu. Wzmak jest po mojej modyfikacji. Trafa Leszka zutylizowalem i zastąpiłem szwedzkimi Lundhalami ale nie żebym miał coś złego na myśli, po prostu z ciekawości i tak już zostało 😉 Konstrukcja bez USZ.

IMG_20210721_154606.jpg

IMG_20210710_175304.jpg

Napisano
15 godzin temu, MariuszZ napisał:

grawitacyjny kompensator wibracji eliminujący doznania dyskomfortu drgań okładzin kondensatorów i pętli cewek

Ło matko. Długa nazwa. GKWEDDDOKIPC - tak wygląda to chyba jeszcze gorzej :D

Napisano
15 godzin temu, MariuszZ napisał:

Wczoraj przepiąłem Eversolo do ncHypexa w docelowym miejscu. Gra to przyzwoicie jak na moje oczekiwania. Jednak im więcej słucham tym bardziej tęsknię w tym pomieszczeniu za trzywatową lampą w układzie SET. Jest jakaś magia w dźwięku mojego Sinusa i nawet wycieraczki Evera oraz temperament hypexa tego nie rekompensują co nie znaczy, że jest słabo.

Jest ponadprzeciętnie. Jest detal, namacalność i realizm. Trochę przeszkadza, że nie da się wszystkiego posłuchać. W tej konfiguracji porównując do poprzedniej niektóre realizacje moich ulubionych utworów odrzucają. Przyzwyczajenie? Nie ogarniam powodu czemu mi coś zaczęło przeszkadzać. Z punktu widzenia zakłóceń, pętli, THD itd powinno być lepiej ze wszystkimi utworami, a nie jest. Muszę to przetrawić jeszcze 😉

stawiam na przyzwyczajenie jednak.

Ja mam to samo ncośtam do takiego codziennego słuchania, ale lampa jest nie do pobicia. Natomiast Maanam wolę na tym ncośtam słuchać - jest ostrzej

Napisano
Dnia 14.08.2023 o 18:36, Kraft napisał:

Czy Twoje kolumny mają mieć dodatkowy tweeter z tyłu? 

Nie, tak to ma wyglądać. Wczoraj popełniłem gafę z tweeterem, bo przecież będzie koaksjalny przetwornik.

Screenshot 2023-09-23 091004.png

Screenshot 2023-09-23 090719.png