Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Zdarzyło mi się uganiać za różnymi płytami, które nie są dostępne w streamingach, ale kupno tej czyli Isotek System Set-up wymagało najwięcej zachodu. Zobaczymy czy pomoże w konfiguracji i prawidłowym ustawieniu głośników. Sęk w tym, że mój CDek odmówił posłuszeństwa, więc będzie musiała poczekać na odpakowanie z folii :D 

isotek.jpg

Edytowano przez pavello
Napisano
Dnia 14.07.2025 o 17:55, pavello napisał:

Zdarzyło mi się uganiać za różnymi płytami, które nie są dostępne w streamingach, ale kupno tej czyli Isotek System Set-up wymagało najwięcej zachodu. Zobaczymy czy pomoże w konfiguracji i prawidłowym ustawieniu głośników. Sęk w tym, że mój CDek odmówił posłuszeństwa, więc będzie musiała poczekać na odpakowanie z folii :D 

isotek.jpg

Jeżeli masz problem z ustawieniem głośników to polecam to:

https://www.thesoundoftape.com/products/audiophile-speaker-set-up-audiophile-cd?srsltid=AfmBOoqp_SXCH3wYKkmHxJ-74VLxsQrOrZsDdESjYForoHlmUlIi_96g

2 CD + obszerna książeczka z instrukcją/przewodnikiem

Napisano

Jest jeszcze płyta TrueStereo z książeczką w której w postaci piktogramu jest przedstawione w jakiej lokalizacji na scenie powinien być dany instrument. Świetna do takich zabaw, bardzo ułatwia i daje radę w ustawieniu kolumn bez żadnych mikrofonów pomiarowych etc. 😉

Kiedyś była dołączona do któregoś z numerów czasopisma Hifi i Muzyka.

https://www.discogs.com/release/2163405-Various-True-Stereo-Unprocessed-Analog-Recordings?srsltid=AfmBOoriyBlufW796HyHQoRMsjaj_fCU_2m9ARDP9VAL9tC5OKS-LoSC

Napisano

Hej,

Meridany, Esoteriki, wysokie modele roteli, soniaczy i innych sprawdzonych graczy, a czemu by nie ... Denon?

Trafił się za "bezcen" na aukcji ponad 30 letni DCD 1560. Japończyk. Trochę obawiałem się o napęd, bo KSS151A jest praktycznie nie do zdobycia, a wartość często przekracza ceną samego odtwarzacza. 

Na szczęście hula i odtwarza jak nowy. 

Wziąłem z ciekawości jak zagra po analogu dość rzadki przetwornik CA Burr Browna PCM1701. To podobno obok PCM63 i TDA1741 jedna z lepszych kostek r2r. 

Ciekawość zasokojona. Zostawiam. Gra rewelacyjnie z H120 i H3. Taka stara szkoła grania do której chce się wracać słuchając raz po raz znanych kawałków. 

Warto posłuchać, bo za cenę średniej jakości interkonektów to bargain.

Pozdrawiam. M

20250718_195810.jpg

20250718_195843.jpg

Napisano
1 godzinę temu, MariuszZ napisał:

a czemu by nie ... Denon?

Tez kupiłem kiedyś odtwarzacz Denona, 'na razie' będzie ok, tak wtedy myślałem, stan b.dobry i cena atrakcyjna (dzisiaj robią się drogie). I tak się został na lata:) brzmi trochę za jasno jak na mój gust, ale posiada mnogość ustawień wszelakich, jest nawet regulacja szybkości odtwarzania  Wszystko dostępne z pilota, bardzo wygodnie.

Mój model to DCD 1550 AR. 

denon.jpg

Napisano (edytowany)

@tomek4446 Cuś jest na rzeczy...

Zgłaszam się jako były posiadacz decka Denon DRM-550, którego miałem przez dobre dwa lata na przełomie wieków.

Jeżu kolczasty...

Jak ten czas leci...

@MMarek jeszcze wszystko przed Tobą, dasz radę 👍😁

Edytowano przez michaudio
Rozszerzenie treści
Napisano
8 godzin temu, MariuszZ napisał:

a czemu by nie ... Denon?

Wieża Denona grała u mnie 25 lat. Z tego cedek przepracował w sumie jakieś 30 tys. godzin (+/- 10 tys.). Twoja zabawka jest z wyższej półki, więc przetrwa pewnie Ciebie (nie żebym Ci życia żałował), a może i Twoich potomków. :) 

Napisano

@MMarek - nie jesteś sam. U mnie też Denon nigdy nie zagościł, a było tych odtwarzaczy dziesiątki. Możliwe, że mam sentyment do odtwarzaczy na ,,M,,,😋 bo z tych wszystkich Innych zostały Marantz, Micromega i Meridian. Co ciekawe, one wszystkie dają się sterować tym samym pilotem.

Napisano
12 godzin temu, Sipo napisał:

Tez kupiłem kiedyś odtwarzacz Denona

Ładny. Przetwornik CA też na kostce r2r PCM61P. Klasyk 👍

7 godzin temu, tomek4446 napisał:

karma audiofila :) 

Twój ma CA na PCM56. Też r2r. "Zlote" lata audio. 

Jak sprawuje się napęd w nim? Mam taki sam czyli KSS151A. Jakieś problemy z nim miałeś? Ponad 3 dekady to sporo, a w specyfikacji tylko 6000 godzin życia mu dają 😎