tomek4446 Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 @audiowit Uległem Twojemu naciskowi i zmieniłem dzisiaj kolor podświetlenia Soniaka na " zalecany " oryginalny. Odbyło się to przy dużym wsparciu technicznym kolegi Tomka @elektron6. Żarówki kupiłem na ebay i lekko zmodyfikowałem , nie miałem sumienia pakować ledów. Pomalowałem je farbą do żarówek. Przy okazji wyczyściłem wnętrze , przetarłem szybki wskaźników , skali / Witek polecam ten zabieg /. Soniak lśni , dołączyłem nową antenę i odbiera dosłownie wszystkie stacje bez grama szumu. Kocham tą maszynę 4 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Prawda, że ładniejszy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Fajnie chłopaki że chce Wam się tak dbać o te klocki vintage, widać pasję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Piękny! Lubię tę linię amplitunerów Sony. Stara dobra szkoła i piękny design Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 1 godzinę temu, audiowit napisał: Prawda, że ładniejszy? Masz ! 41 minut temu, elektron6 napisał: Stara dobra szkoła i piękny design Wszystko w nim jest logiczne choć ilość części jest imponująca. Nie zrobiłem zdjęcia ale zastanowiło mnie co to są wlutowane przezroczyste kulki i walce ? Pierwszy raz coś takiego widziałem . Ten walec na zdjęciu / w środku/ jest półprzezroczysty jak by był ze szkła , przy tym ziarnie powiększenia tego nie widać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Ten biały element bo kondensator styrofleksowy - dobrej klasy kond o dużej stabilności temperaturowej. Obecnie już rzadko stosowany ze względu na koszty. Miałem kiedyś model V6 - wspominam bardzo dobrze ten kawał maszyny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Dzięki za wyjaśnienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Gdybyście potrzebowali ozdobić kolumny:) 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Na ostatnim zdjęciu... "człowiek przeszkadzasz..." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Jak rozumierm, to kot dobierany po kolor tapet 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 10 minut temu, slaw0001 napisał: Jak rozumierm, to kot dobierany po kolor tapet 😁 Ja myślę ze było dokładnie odwrotnie 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 U mnie zwierzak pilnuje sprzętów by nikt nie ukradł ew dociąża trafa 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Mój pies, też.... 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Wrzuć go w awatara, będzie ci pasować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 (edytowany) 15 godzin temu, elektron6 napisał: Ten biały element bo kondensator styrofleksowy - dobrej klasy kond o dużej stabilności temperaturowej. Obecnie już rzadko stosowany ze względu na koszty. Miałem kiedyś model V6 - wspominam bardzo dobrze ten kawał maszyny Też mam. Przegląd by mu się przydał. Nie był nigdy serwisowany. Tylko żarówki nieudolnie zmienione... 8 minut temu, Fafniak napisał: Wrzuć go w awatara, będzie ci pasować To mam lepsze Edytowano 5 grudnia 2021 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 No niby tak ale w awatarku będzie za małe i wyrazu "twarzy" nie widać a to jest podstawa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Piękne zwierzaki. Umilają czas a i lubią muzyki posłuchać:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Mój jest wybitnym melomanem. Jako, że nie wolno mu wchodzić do pokoju odsłuchowego, to zawsze śpi przed, jak slucham muzyki. A jak mnie nie ma to śpi w. Myśli, że o tym nie wiem. I jestem pewien, że chodzi tu o muzykę, a nie o jedyny dywan w domu i ciepło bijące od sprzętu: ))) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 19 minut temu, audiowit napisał: Tylko żarówki nieudolnie zmienione... To akurat mogę Ci machnąć jak przyjadę , a nie pamiętam , masz zielone ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Mam zielone w wycieraczkach, białe w skali. W wycieraczkach sà już bardzo słabiutkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Przedstawiam nowego zawodnika w naszej skromnej stajni: wzmacniacz lampowy Arioso 2A3. Wzmacniacz pochodzi z kolekcji @elektron6 i jest po upgradzie (wymiana kondensatorów na Mundorf mcap evo, Jentzen superior-cap, Polnik Audio, Rubycon). Lampy sterujące: 6SN7 General Electric, RCA 6f8G (z przejściówkami) oraz Electro Harmonix 2A3. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Ja juz nawet wiem kto miał go przed Elektronem Gratulacje. P.S. Chyba :). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 (edytowany) Przyszedł czas na odsłuchanie mikołajkowego prezentu - DAC Audio Note DAC3. Konstrukcja dosyć nietypowa- sercem są (jak dla mnie) najlepsze przetworniki wielobitowe - PCM63 w gradacji K. I to w zasadzie koniec krzemu… potem mamy w pełni lampowy stopień wyjściowy na ECC88. Jak to Audio Note - zrobili to perfekcyjnie stosując indukcyjne filtry sprzęgające pcm z ecc88. Dodatkowo mamy rozbudowane sekcje zasilania, stabilizacji napięć, kondensatory olejowe, elektrolity Sprague, papierowo olejowo kondy Jensen. System idealnie wpisuje się w przyjęta prze ze mnie filozofię maksymalnej eliminacji krzemu oraz maksimum analogowosci systemu. Zatem obecnie system rozpoczyna się z źródła cd 16 bit, potem mamy pcm63 z ecc88, preamp lampowy oraz system KH OX (monobloki lampowe V30, przetworniki 16ohm Electro Voice gdzie sercem jest 15 calowy SP15b). Teraz to gra pięknie. Co ważne Dac Audio note gra inaczej i lepiej niż inne źródło na PCM 63 - upgradowany Parasound 1000 z układami w gradacji K, lepszym zegarem, wymienionymi elkami na Oscon,…z Audio Note jest więcej przestrzeni, sceny, mikrodetali, dźwięk jest spokojniejszy, jest lepszy wokal. Parasound z stopniem wyjściowym na opampach dostaje ocenę 4. Audio note ocena 5. Ocena 6 pewnie kiedyś będzie z wersja DAC 3.1 choć to Dac z inną kością AD1865. Edytowano 5 grudnia 2021 przez elektron6 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Dopinasz swego. Myślę, że już to wszystko świetnie gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 To skoro już przy czworonogach jesteśmy to wstawię też swojego pupila. Przed Państwem kot Maurycy. Przy okazji mniejszy systemik w małym pokoju oparty na Dali Menuet. 10 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts