tomek4446 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 13 minut temu, audiowit napisał: To taki mój jednorozec. A nie mówiłem , że kończymy naszą drogę z dziwnymi dla ogółu klockami ? WB 70 ? A co Fyne Audio nie było ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 Bardzo porządne kolumny:)niemiecka szkoła dźwięku. Od razu przypominają mi się konstrukcje Elac, Isophon, TFK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 (edytowany) Jestem super z nich zadowolony. Wogole się nie zawiodłem :). Jednorozec biega jednak po tęczowym mostku, a nie błocie. A dokładnie to wb70 sygnowane logiem Uniwersum. PaVson szacun. Pozdro dla wujka: ) 1 minutę temu, audiowit napisał: Jeszcze mam Wigo wb52, jednak 70 miażdży system. Zadziwiająco dobry dźwięk. Przypominam, to rok 71. Edytowano 17 grudnia 2021 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 (edytowany) Cudowny ten Sony Kolejny raz widzę że dane ile mocy ma jakieś wzmacniacz nie zawsze się pokrywa z odsluchami, Sony ma zaledwie 2x85watt przy 8 gdy T+A prawie dwa razy tyle a staruszek V5 sporo lepiej rusza membranami jest potęga... Edytowano 17 grudnia 2021 przez Arko55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 50 minut temu, tomek4446 napisał: A nie mówiłem , że kończymy naszą drogę z dziwnymi dla ogółu klockami ? WB 70 ? A co Fyne Audio nie było ? Tomek, nie wolno się naśmiewać. Coś musi być słabe żeby coś innego mogło być dobre Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 Ależ ja się nie naśmiewam , a punkt odniesienia to podstawa każdego porównania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 7 minut temu, Arko55 napisał: staruszek V5 sporo lepiej rusza membranami jest potęga... próbowałeś już jak gra tuner , u mnie wystarczy kawałek drutu jako antena. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 Aj tam miejsca Lubię vintage, lubię współczesne audio, lubię dobry dźwięk. Nie lubię ignorancji. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 (edytowany) Myślę, że na WB70 powinni posłuchać gitary basowej posiadacze Fajnow czy Sensorow. A na soniaczu muzyki posiadacze smslsow :). Ach, no i na soniaczku Arku posłuchasz sobie jeszcze kilka latek( jeśli były wymienione kondensatory), a smsl czy Node za 3 lata będzie leżał na dnie oceanu, jak będzie miał szczęście to w jakimś kraju afrykańskim zostanie wybebeszony i jako surowiec wtórny zmieni się w.... samochód? Edytowano 17 grudnia 2021 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 29 minut temu, audiowit napisał: Nie lubię ignorancji Pewnie jak wszyscy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 15 minut temu, slaw0001 napisał: Pewnie jak wszyscy. I Januszow audio. Powiedziałem, czy pomyślałem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 4 minuty temu, audiowit napisał: I Januszow audio. Powiedziałem, czy pomyślałem? A ja generalnie "januszów"🙄 bo do Januszów nic nie mam. Parafrazując klasyka "Pijesz, nie pisz, nie pijesz, napji się" 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 @tomek4446 Jeszcze nie sprawdzałem ale widzę że antenkę już ma standardowo zamontowaną i bez tego adapteru dostałem o którym wspominales na pw. @J4Z Ja dałem 2600 po serwisie ale jak się spasuje dobrze pod twój system to śmiało można brać i drożej, mój T+A niby taki mocarz i wogole chwalony za granicą wart podobne pieniądze i nie rozbujał tak porządnie kolumn, wogole scena, holografia ulega poprawie ale nie jest nie wiadomo jak ciepły ten Sony, czułem że będzie bardziej biło ciepła średnica a tu nie czuć aż tak bardzo, z tym że mam kiepskie dziś źródło które gra sucho i jasno, mój DAC poleciał na modyfikację niestety. Wskaźniki wszystkie sprawne co cieszy oko ;3 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 (edytowany) 9 godzin temu, Arko55 napisał: @tomek4446 @J4Z Sony jest ciepły i efektowny. Ale klasowo. Powiedzmy, że ma swój smak. Edytowano 18 grudnia 2021 przez audiowit 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 Ojoj. A co to? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 Hmmm, ja chyba wiem co to Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 Kto nie znałby najbardziej popularnych kolumn na świecie;). Choć... pewnie są tacy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 Bardziej popularne są menuety i kefy wyglądające jak r2d2 - na forum tego najwięcej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 (edytowany) 18 minut temu, Kubakk napisał: i kefy wyglądające jak r2d2 Coś Ci się pokiećkało;) *JBL L100 Century Edytowano 23 grudnia 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 5 minut temu, Kraft napisał: Coś Ci się pokiećkało;) *JBL L100 Century Jarek, koledze chodziło o te kefy, które ma audiowit i Rega 🙂. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 Ls50 prawdopodobnie przejmą paleczke po l100 w ilości sprzedanych sztuk. Ale póki co pewnie z 50% płyt których słuchacie zostało zmiksowanych na tych kolumnach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 1 minutę temu, seba3002 napisał: Jarek, koledze chodziło o te kefy, które ma audiowit i Rega 🙂. W sumie możliwe. Jednak ten wpis każe sobie zadać pytanie, dlaczego najlepsze kolumny na świecie, czyli LS50, ma tak mało forumowiczów? Ktoś poza mną? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 Kraft, wachalem się nad ls50 jako eksperyment ale to za słabe granie żeby je kupić. Takie Wigo lub l100 jest pewniejszym zakupem. Tak na marginesie takie Wigo byłoby u Ciebie prawdopodobnie końcem drogi. Wigo ma charakterystykę płaska jak stol od 20 do 20000hz i bas nie wzbudzałby Ci się nawet w trudnym pomieszczeniu, jak u Ciebie. Cena taka sama jak ls50... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 8 minut temu, audiowit napisał: Tak na marginesie takie Wigo byłoby u Ciebie prawdopodobnie końcem drogi. A możesz zdradzić co to są te wigo? Bo szukam i wujek Google nic mi nie pokazuje 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 Słuchając Wigo i teraz l100 naszła mnie taka refleksja. Dla kogoś, kto słucha muzyki, nie bawi się w wyczyny to spokojnie takie kolumny wystarczają. Żadnych większych błędów. Mistrzostwo w zszywaniu przetworników. Słuchasz muzyki i masz gdzieś, że w tych czy innych była taka, a nie inna scena. Z dzisiejszych, nowoczesnych słupków... Może i osiągniesz takie brzmienie ale ile potu, krwi i lez. Tu masz mała wrażliwość na ustawienie, bas nie ciągnie się, nie wzbudza itd. W Święta pokuszę się chyba o porównanie. Jak znajdę czas i będzie mi się chciało. Bardzo chciałbym podziękować Redze za możliwość ściągnięcia mi tych monitorów w tak pięknym, oryginalnym stanie. To była ta wielka tajemnica.... Kolumny przejechały ponad 1000km nienaruszone. 2 minuty temu, seba3002 napisał: A możesz zdradzić co to są te wigo? Bo szukam i wujek Google nic mi nie pokazuje 🙂. Seba, strona wcześniej w Waszych systemach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts