Wing0 Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 15 minut temu, kaczadupa napisał: Za 3 miesiące ceny będą jeszcze bardziej atrakcyjne i za węgiel i za wzmacniacze. Tanio już było.... Heheh przegapiłem chyba 😋. To jak w robocie. Szef mówi zaciskamy pasa bierzemy się do roboty ostro, dobre czasy się skończyły. Hmmm, a były takie? może chodziło mu że dla niego 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 Jak lampa z nimi gra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 1 godzinę temu, muzofan napisał: Wiadomo że najlepiej 15 cali na basie dać, 12 cali to wersja budżetowa 😉 Czasami nie ma wyjścia, 15" straszne krowy 🙁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 Kolumny mają grać 😉, nie wyglądać. Dlatego przeważnie muszą być szerokie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 Ja mam 2 in 1 😇 10" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 Ja mam 12 cali, co urody im nie dodaje 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 https://www.carousell.sg/p/tannoy-kensington-gr-281418749/photos/ Jak dla mnie, zdecydowanie jedne z najładniejszych kolumn w ostatnim dziesięcioleciu. No i grają też pięknie, zwłaszcza że mają regulacje dla starych pryków 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 Jakiś naganiacz z Ciebie na Tannoya jest? Nawiązując do wątku, w którym z fanbojem FYNE się okładaliście... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 5 minut temu, muzofan napisał: Jakiś naganiacz z Ciebie na Tannoya jest? Nawiązując do wątku, w którym z fanbojem FYNE się okładaliście... Oczywiście 😉 Wszak mieszkam raptem 10 mil od starej fabryki Tannoya w Coatbridge. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 13 minut temu, J4Z napisał: A no ładnie nawet, ale to lampa udająca tranzystor. Nieważne co udaje. Ważne, czy ten co słucha jest zadowolony... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 1 godzinę temu, J4Z napisał: A no ładnie nawet, ale to lampa udająca tranzystor. A taki np. MOSFET udaje lampę 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 4 godziny temu, Wing0 napisał: Miałem wcześniej małe kolumienki Audiuma on wywijały znacznie śmielej niż AP mimo gorszej skuteczności, uderzenie było mocne, ogólnie ich chęć do grania robiła wrażenie. A które audium? Mam comp 5.2 i banan póki co mi nie schodzi 😀 22 minuty temu, J4Z napisał: słuchał ktoś tego yaqina Słuchałem wielokrotnie mc100b. U kolegi zastąpił 50kg końcówkę mocy 2x400w, kosztująco w okolicach prawie 20k. Ciężko się przyczepić o coś do tak grajacego wzmaka za 4k... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 38 minut temu, marcinmarcin napisał: A które audium? Mam comp 5.2 i banan póki co mi nie schodzi 😀 Comp 3. Małe ale wariaty. Kompletnie u nas nie mają wzięcia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 32 minuty temu, Wing0 napisał: Comp 3. Małe ale wariaty. Kompletnie u nas nie mają wzięcia. Też tego nie rozumiem 😉 u mnie mają dożywocie, a conajmniej z pół roku 🤭 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 Taa. Wiggart też wariaty. I cisza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 15 godzin temu, muzofan napisał: Każdy producent kolumn też używa innej matematyki 😉 Wiadomo że najlepiej 15 cali na basie dać, 12 cali to wersja budżetowa 😉. Ja właśnie tak mam. A jeszcze lepiej dać 18" 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 14 minut temu, Audio Autonomy napisał: A jeszcze lepiej dać 18" Miałem przyjemność długiego odsłuchu na OB. Średnica na 300B a góra na 2A3. Dół aktywnie. Gdyby tylko mieć miejsce na takie „dechy” i na wzmocnienia😊 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 @J4Z te konkretne przetworniki potrafią zagrać bardzo szybko. Potrzebują sporo mocy do napędzenia, ale Behemoth brzmi na nich piekielnie mocno 🙂 @AudioTube jedyny minus takiego zestawu to fakt, że potrzeba na to troszkę miejsca 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 Te 18ki wyglądają na takie o małym skoku , którym zapewne są w stanie przepchnąć sporo powietrza A są tez zauważalne 10-12" przetworniki z grubym zawieszeniem by więcej bujać , ogólnie tak jak Mariusz liczył , ile miejsca w obudowie taki głośnik projektant stosuje i potem to ustawia. Moje focale niby mają bas ,ale realnie tranzystor/lampa poniżej 50Hz to już nie ta masa i jakość , dlatego wolę posiłkować się subwooferem zamkniętym z odcięciem na 80Hz , jestem zadowolony , mam przywalenie jak z ogromnej kolumny (tranzystora) oraz jakość 300B Ktoś powie ,ale jak to tak to nie audiofilskie (warto zobaczyć avs gryfona czy inne olbrzymie setupy z kolumną 3 spiętych subów + inne top kolumienki) , ale nie zawsze jest miejsce , salka odsłuchowa , możliwości by wsadzić stirlingi czy inne klipsch forte itp. - liczy się brzmienie finalne i zadowolenie słuchającego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 22 minuty temu, Kubakk napisał: Moje focale niby mają bas ,ale realnie tranzystor/lampa poniżej 50Hz to już nie ta masa i jakość , dlatego wolę posiłkować się subwooferem zamkniętym z odcięciem na 80Hz , jestem zadowolony , mam przywalenie jak z ogromnej kolumny (tranzystora) oraz jakość 300B @Kubakk i u mnie subwoofer/crown/dsp/12” Zaprojektowany od podstaw razem z monitorami i jestem także zadowolony. Na większy nie mam miejsca, a szkoda, bo przygarnąłbym taki na 18”. Dwóch kolegów po wizycie u mnie zdecydowało się na identyczne rozwiązanie. Warto posłuchać i rozważyć. 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 (edytowany) 6 godzin temu, J4Z napisał: Żeby nie szumiał i grał równo to dałbym mu jeszcze czas. Szumienie wkurza, a nierówna gra całkiem go dysklasyfikuje - kpina jakaś. Myślę że trafiłeś jakiś ujowy egzemplarz. To może spróbuj jeszcze tego MC100B, marcinmarcin pisał tu dwukrotnie że robi robotę i ja też znam ludzi co mega go chwalą. Wiadomo, ludzie koloryzują, fantazjują trochę ale choćby na grupie Yaqina na FB spotkałem się z wieloma wpisami że po modzie w sinus-audio kładzie wzmaki za 10k+. Osobiście ci tego nie potwierdzę i nie zagwarantuję, może kogoś poniosło trochę ale sporo tych entuzjastycznych wpisów. Cytując Poranek Kojota "co za przypadek". Edytowano 27 sierpnia 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 Na AS, mówili, fb mowili, w fbi mowili. A Elektron i ja mowimy, ze wydawanie pieniedzy na chinska lampę to strata pieniedzy. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 Bardzo duże i krzywdzące uogólnienie. Jest dużo bardzo dobrych i docenianych chińskich lamp. Line Magnetic Audio choćby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 No dobra, ale znasz kogoś kto ma Line Magnetic? Słyszałeś go? Pozatym za 12-20 kzł możesz kupić coś Eu lub USA. Jaki jest sens kupowanie czegoś co zaraz po kupnie musisz upgrajdować. Nie słyszałem dobrze brzmiącej chińskiej lampy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts