LML Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 11 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Jesli komuś Rammstein nie brzmi dobrze, cokolwiek to znaczy. Czas zastanowić sie nad zmianą hobby albo całego systemu audio Co masz na myśli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 @Rega Roman , jak wiesz , audio to precyzja i cierpliwość. Twoje podstawki musiały się najpierw zaadoptować , temperatura , wilgotność i takie tam. Są świetne ! Estetyka , wykonanie , dbałość o szczegóły jest wszystko , szacun. Wiem , normalni ludzie mają za kolumną jeden , góra dwa kable głośnikowe i koniec. U mnie jest to troszeczkę inaczej. Podstawki doskonale porządkują kabelki , żona zachwycona 😄 Roman , jeszcze raz dzięki 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Twoje podstawki musiały się najpierw zaadoptować , U mnie też, jednak na razie to był test 🙂 Może jeszcze do nich wrócę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Szanowni Koledzy - zawstydzacie mnie! To było TYLKO w ramach dowcipu i dobrej zabawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Może jeszcze do nich wrócę. Wizualnie wygląda super , a i wzgląd funkcjonalny nie do pominięcia. Też muszę coś wykombinować pod zasilające. Szczególnie Supra wysuwa mi się z oryginalnego wtyku przy gniazdku. 2 minuty temu, Rega napisał: Szanowni Koledzy - zawstydzacie mnie! Roman , skromność to nie w tym przypadku. Podstawki wyglądają na profesjonalną robotę , a nie amatorszczyznę. Trochę bawiłem się w obróbkę drewna i wiem , że nie jest to takie proste. Są to też koszty i czas. Dzięki za bezinteresowność , ta cecha jest na wymarciu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 (edytowany) 7 minut temu, tomek4446 napisał: Wizualnie wygląda super , a i wzgląd funkcjonalny nie do pominięcia. Też muszę coś wykombinować pod zasilające. Szczególnie Supra wysuwa mi się z oryginalnego wtyku przy gniazdku. Mnie się nic nie wysuwa 😉 Funkcjonalność i wygląd jest w pytę. 8 minut temu, Rega napisał: Szanowni Koledzy - zawstydzacie mnie! To było TYLKO w ramach dowcipu i dobrej zabawy. No i jest zabawa. Dziękuję 😛 Edytowano 30 grudnia 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 20 minut temu, Rega napisał: Szanowni Koledzy - zawstydzacie mnie! To było TYLKO w ramach dowcipu i dobrej zabawy. Nie myślałeś, żeby robić to w celach zarobkowych? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 19 minut temu, DiBatonio napisał: Mnie się nic nie wysuwa Perfekcjonista się znalazł !😄 Przyspawałeś ? 😁 7 minut temu, Adi777 napisał: Nie myślałeś, żeby robić to w celach zarobkowych? Od razu informuję , iż na posadę menagera byłem pierwszy ! 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Perfekcjonista się znalazł !😄 Przyspawałeś ? Oj tam. Gniazdo Oyaide trzyma wtyki Oyaide mocno za ryj z furutechem słabiutko to wyglądało. A o wszelakich drewienkach pod kable już nic nie mówię, dobra miało być nie piszę. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 @Adi777To jest krótka seria dla znajomych i Kolegów. Nawet nie mam pojęcia jak mógłbym to wycenić. Nie chciałbym byc posądzony o autoreklamę😉. Poza tym to jest całkowite ,,hand made,, . Nie mam maszyn stolarskich. Wszystko ,,na kolanie,, (prawie) 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 (edytowany) 2 godziny temu, tomek4446 napisał: @Rega Roman , jak wiesz , audio to precyzja i cierpliwość. Twoje podstawki musiały się najpierw zaadoptować , temperatura , wilgotność i takie tam. Są świetne ! Estetyka , wykonanie , dbałość o szczegóły jest wszystko , szacun. Wiem , normalni ludzie mają za kolumną jeden , góra dwa kable głośnikowe i koniec. U mnie jest to troszeczkę inaczej. Podstawki doskonale porządkują kabelki , żona zachwycona 😄 Roman , jeszcze raz dzięki Ale, że nieekranowany zasilający idący równolegle z glosnikowymi skręcony na podstawce? !!! Edytowano 30 grudnia 2022 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Odnośnie "cierpliwości", to proszę: dość już tych OT! Wywaliłem parę ostatnich postów... Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 2 godziny temu, DiBatonio napisał: U mnie też, jednak na razie to był test 🙂 Może jeszcze do nich wrócę. No tu jest jakiś sens Romek, ostatnie strony Waszych systemów to jakiś salonik się zrobił... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 (edytowany) @audiowit - ale jaka w tym moja wina? Edytowano 30 grudnia 2022 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Nie do tego Romka mówiłem. Wybacz, zbieg okoliczności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 (edytowany) Jako, ze stałem się mimowolnym sprawcą zamieszania - bardzo przepraszam i następnym razem wysyłając coś komuś bardzo poproszę o niezamieszczanie informacji na ten temat, bo jak widać niektórych one drażnią, pomimo, ze też stanowią element systemu, co prawda raczej dość humorystyczny i nie wpływający na jakość brzmienia. Pozdrawiam. Rega Jeśli to możliwe to proszę moderację o usunięcie wszystkich związnych z tym postów. Edytowano 30 grudnia 2022 przez Rega 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Ale tu ani Romek ani ja nie zwróciliśmy uwagi na żadne podstawki. Chodzi o gadanie nie na temat od kilku stron w temacie Wasze systemy. Nikogo nie drażnią żadne podstawki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Podstawki bardzo ładne i praktyczne, bynajmniej w kablach więcej ładu. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Świetna robota @Rega! Podstawki wyglądają zawodowo. Jakby do tego dorobić legendę o tym jak powstają tylko w trakcie pełni, na wiecznie zielonej polanie pod Maszerbrum, to mógłbyś nieźle dorobić 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 @Audio Autonomy może nie zdradzaj jak "to sie robi" bo bedzie wysyp podstawek i co wtedy? I to nie tylko z pod ręki @Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 30 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: @Audio Autonomy może nie zdradzaj jak "to sie robi" bo bedzie wysyp podstawek i co wtedy? I to nie tylko z pod ręki @Rega Dowcipas z Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 31 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2022 Takie podstawki mają bonusowy atut : W razie niespodobania się czegokolwiek naszemu gościowi, wyciągamy kable i wkładamy tam palce wybrzydzającego gościa, po czym skręcamy podstawki na jego palcach do momentu aż mu wsio się spodoba 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 1 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2023 Tak się zmienił mój system w ciągu 5 ostatnich lat. Zostało jeszcze dużo do zrobienia, ale chyba jest jakiś progress Dual 1228 -> Lenco L75 Pre gramofonowe z NAD 312 -> preamp DIY Hybryda na 6SN7 -> Onkyo A927 + Crown XTi2000 Marantz CD6000 -> zlampizowamy Denon DCD1450ar Odgrody -> lepsze odgrody Akustyki brak -> jakaś tam adaptacja jest 10 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2023 23 minuty temu, Audio Autonomy napisał: Odgrody -> lepsze odgrody Jakie mają pasmo przenoszenia Twoje kolumny? PS Ile waży sprzęt na najniższej półce? Chyba mam jakieś zwidy, ale wydaje mi się, że jest lekko ugięta na środku. Pewnie mi się tylko wydaje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 1 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2023 37 minut temu, Audio Autonomy napisał: Tak się zmienił mój system w ciągu 5 ostatnich lat. Zostało jeszcze dużo do zrobienia, ale chyba jest jakiś progress Dual 1228 -> Lenco L75 Pre gramofonowe z NAD 312 -> preamp DIY Hybryda na 6SN7 -> Onkyo A927 + Crown XTi2000 Marantz CD6000 -> zlampizowamy Denon DCD1450ar Odgrody -> lepsze odgrody Akustyki brak -> jakaś tam adaptacja jest Gratulacje😊. Dobrze że stały progres jest 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts