Asia Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Niestety, nie płoną jak żagiew 😉 więc zdjęcie wieczorową porą. Plus mój brak foto-umiejętności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Najczęściej lampy ze starej produkcji świecą mało widowiskowo. Wtedy lampy były najczęściej schowane wewnątrz obudowy i nikomu nie zależało na tym aby ładnie świeciły. Nawet obecnie aby wrażenia związane ze świeceniem lamp były większe, stosuje się zewnętrzne podświetlenie diodami LED. Robi to np McIntosch. A nawiasem mówiąc, mało ważne jest jak świecą. Czasem lampy z dobranej pary potrafią świecić zupełnie różnie. Ważniejsze są ich zbieżne parametry oraz brzmienie i trwałość. Dobrze, ze wzmacniacz sprawny. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 (edytowany) FullMusic 300b czy 2a3 pięknie świecą, ale Arioso ma ten ból że akurat tu żeby to widzieć trzeba by z boczku stać tak są podstawki ustawione. Piękny piec potrafiący świetnie grać z odpowiednimi kolumnami. O nawet znalazłem swój, zdjęcia sprzed paru lat. A tu FullMusic na moim byłym 300b (zdjęcie z sieci moje już wyparowały). Edytowano 5 lutego 2023 przez Wing0 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 1 godzinę temu, Rega napisał: Czasem lampy z dobranej pary potrafią świecić zupełnie różnie Tego nie wiedziałem 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Jak się chwalimy yamahami to też wrzucę , spoczywa w odmętach piwnicy 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Na sąsiednim forum wieszczą, że nadszedł czas odkurzania Yamahy, ceny szybko rosną 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Budowanie marki pod pozbycie się gratów 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 (edytowany) 19 minut temu, Asia napisał: Na sąsiednim forum wieszczą, że nadszedł czas odkurzania Yamahy, ceny szybko rosną 😉. Ufff... jeszcze zdążyłem;) I to już moja druga Yamaha na stanie. Edytowano 5 lutego 2023 przez Kraft 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 48 minut temu, Kraft napisał: Ufff... jeszcze zdążyłem;) I to już moja druga Yamaha na stanie. Jesteś potentatem Ta moja stara z lat 80-ych to granie mocno dynamiczne , klubowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Nie sądzę żeby Yamahy wzrosły na wartości. To zawsze był sprzęt tani o przeciętnych walorach brzmieniowych. Nigdy nie wybił się ponad konkurencję. Jest tylko kilka segmentów Yamahy, które wpisały się w historie. Świadomość audio w Polsce rośnie i raczej ciężko będzie sztucznie wypromować tą markę. Jeśli chodzi o dźwięk lepiej Yamasze wychodzi produkcja fortepianów, pianin i syntezatorów. Robią też jedne z najlepszych silników do Łodzi motorowych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 1 godzinę temu, Kubakk napisał: Ta moja stara z lat 80-ych to granie mocno dynamiczne , klubowe Płakałem jak sprzedawałem 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 No i co? Żałujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 21 minut temu, audiowit napisał: No i co? Żałujesz? No , bo ja chomik jestem i ...... czasem się zastanawiam jak by zagrała stara elektronika z nowymi paczkami. Wówczas z Grandami nie było to dobre połączenie. Prądowo super ,ale za ciepło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Czasem lepiej nie weryfikować wspomnień ... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Witek, Coś w tym jest z tą weryfikacją wspomnień, że czasami nie warto... Dawno temu jak sprzedawałem Altusy 75 to podpiąłem je do Amatora (i do CD) i nawet to jakoś fajnie zagrało (zapewne lepiej niż z tańszymi Tonsilami czy Altusami z Diorą) choć nie miało prawa. Wolałbym ponownie nie próbować zestawić takiego połączenia, bo jeszcze by mi się spodobało 🤣-i co wtedy z zestawami kilka..naście razy droższymi? Byłby to killer lepszy od zachwalanych ostatnio ATC7 czy jakiejś świeżej niskiej Yamahy 🤔 Tomek: sprzedać taką fajną dzielonkę- miejsca Ci już brakowało? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 Feliks Arioso śliczny wzmacniacz mimo że lampy nie świeciły prosto na słuchacza to myślę po cichu czy by nie wrócić do grania lampowego tym bardziej że coraz mocniej myślę o torze neutralnym bez większego podbarwiania pasma 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 @audiowit @RoRo ale zdajecie sobie sprawę, że jesteście zabawni? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 13 godzin temu, audiowit napisał: Nie sądzę żeby Yamahy wzrosły na wartości No patrz co za niespodzianka. Ja swoją Yamahę kupiłem 2 lata temu za 8 500 zł , a teraz w ofercie jest za 12 399 zł. No jakby nie liczyć wartość wzrosła. I to pomimo inflacji. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 Yamacha cha cha w cenie…. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 (edytowany) Asia się zna. Tyle. Edytowano 6 lutego 2023 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 11 godzin temu, RoRo napisał: Tomek: sprzedać taką fajną dzielonkę- miejsca Ci już brakowało? Jak by Ci to powiedzieć ? Lamp mi się zachciało. A co do miejsca, to mam już full zajętą szafeczkę 1700x 550 i musiałem dostawić drugą. Bo tyle tego nie wiadomo skąd nawiało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 To o czym piszecie to podwyżka sprzętu związana z inflacją i ogolnym wzrostem cen. Takich przykładów są setki. 26 minut temu, Kraft napisał: Asia się zna. Tyle. Asia pisze o naganianiu na sąsiednim forum na Yamahy. Stary wartościowy sprzęt poszedł już w górę, teraz czas na ten mniej wartościowy. To dość powszechne zjawisko na AS. Polowanie na jelenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 1 godzinę temu, terracan1929 napisał: No patrz co za niespodzianka. Ja swoją Yamahę kupiłem 2 lata temu za 8 500 zł , a teraz w ofercie jest za 12 399 zł. No jakby nie liczyć wartość wzrosła. I to pomimo inflacji. Patrzę na stopkę. Akurat seria Yamahy, którą posiadasz jest udaną serią. Słuchałem jej. 1200 ma w końcu pełniejsze niskie tony. Co więcej 2 moich znajomych miało 3000 i 3200. I tu chciałem podać jakiś przykład. Ale ceny poszły tak w górę, że z poważniejszego audio nic nie ma. Ale nie zmienia to faktu, że w życiu nie dałbym 8 czy 12kzl za Yamahę. Chyba, że z serii 10 000. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 1 godzinę temu, Kraft napisał: Asia się zna. Tyle. Sorki ale nie rozumiem przekazu. Może przed edycją był bardziej czytelny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 1 minutę temu, Chilli napisał: Sorki ale nie rozumiem przekazu. Nic takiego. Zwykłe podlizywanie się;). 1 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts