Artur Brol Napisano 16 września 2023 Udostępnij Napisano 16 września 2023 1 minutę temu, misiekx napisał: Jeszcze trochę fotek od kolegi Holendra, melomana, Audiofile, kolekcjonera, pozytywnie zakręcone go. Zdjęcia robione na szybko telefonem, sorry za jakość. O matko 🫡 to niektóre sklepy tyle sprzetu nie mają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 16 września 2023 Udostępnij Napisano 16 września 2023 Facet też sprzedaje, ale nie jakoś jak normalny handlarz, tylko kupi posłucha miesiąc czy kilka i sprzeda. Sam pojechałem do niego posłuchać pewnych kolumn..... i je kupiłem 🙈😀, ale o tym później. Na razie ich słucham u siebie w chałupie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 16 września 2023 Udostępnij Napisano 16 września 2023 Nie robi wyprzedaży garażowej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 września 2023 Udostępnij Napisano 16 września 2023 Kto by tak wielki garaż miał.😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 16 września 2023 Udostępnij Napisano 16 września 2023 Allan Taylor ze Stockfischa to z Cometek brzmi? Gratuluję nabytku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 16 września 2023 Udostępnij Napisano 16 września 2023 Tak z Triangli Comete 40th anniversary 1 godzinę temu, Slawko69 napisał: Nie robi wyprzedaży garażowej? Macie holenderskie audio show i jeszcze narzekacie 😉 I do tego nie trzeba jeździć po hotelach czy stadionach, wszystko na miejscu w jednej sali. 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 16 września 2023 Udostępnij Napisano 16 września 2023 Jak ja dobrze go rozumiem😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 września 2023 Udostępnij Napisano 16 września 2023 Tyle że jak skoczysz do Warszawy to widzisz więcej niż ja na u mnie w NL na 2 ch audio show. Dużo więcej. Ja takie jedno show w około 2 godzinę przelecę. One są dość małe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 U mnie od paru miesięcy gra sobie ... 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 22 września 2023 Udostępnij Napisano 22 września 2023 @Amarok jakie masz kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 22 września 2023 Udostępnij Napisano 22 września 2023 Wczoraj przepiąłem Eversolo do ncHypexa w docelowym miejscu. Gra to przyzwoicie jak na moje oczekiwania. Jednak im więcej słucham tym bardziej tęsknię w tym pomieszczeniu za trzywatową lampą w układzie SET. Jest jakaś magia w dźwięku mojego Sinusa i nawet wycieraczki Evera oraz temperament hypexa tego nie rekompensują co nie znaczy, że jest słabo. Jest ponadprzeciętnie. Jest detal, namacalność i realizm. Trochę przeszkadza, że nie da się wszystkiego posłuchać. W tej konfiguracji porównując do poprzedniej niektóre realizacje moich ulubionych utworów odrzucają. Przyzwyczajenie? Nie ogarniam powodu czemu mi coś zaczęło przeszkadzać. Z punktu widzenia zakłóceń, pętli, THD itd powinno być lepiej ze wszystkimi utworami, a nie jest. Muszę to przetrawić jeszcze 😉 To nad hypexem to grawitacyjny kompensator wibracji eliminujący doznania dyskomfortu drgań okładzin kondensatorów i pętli cewek w pudełku poniżej. Kupiłem dwa ale ten okazał się za niski do drzwi balkonowych więc wykorzystałem w audio. Wcześniej dociążał napęd CD ale napęd poszedł do garażu więc testuję na wzmacniaczu. Może o efektach kiedyś napiszę. Na razie tylko się tłumaczę 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 22 września 2023 Udostępnij Napisano 22 września 2023 Lampa to jest lampa i długo nic:) tranzystora mogę posłuchać ale tak jakoś bez emocji. Co to za konstrukcja se 3w? 2a3? El84? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 22 września 2023 Udostępnij Napisano 22 września 2023 A ja się Tomek z Tobą nie zgodzę. Stawiam lampę obok tranzystora. Kl D i wzmocnienia cyfrowe narazie daleko w tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 22 września 2023 Udostępnij Napisano 22 września 2023 56 minut temu, elektron6 napisał: Co to za konstrukcja se 3w? Nie mam schematu. W stopniu wzmocnienia siedzą duotriody 6C4C, zamiennie 6B4G czyli 2A3 ale na innym żarzeniu. Wzmak jest po mojej modyfikacji. Trafa Leszka zutylizowalem i zastąpiłem szwedzkimi Lundhalami ale nie żebym miał coś złego na myśli, po prostu z ciekawości i tak już zostało 😉 Konstrukcja bez USZ. 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 22 września 2023 Udostępnij Napisano 22 września 2023 Sprzęt pierwsza klasa; ładnie wykonany, porządne elementy, top trafa głośnikowe, dławik 20H. 2a3 i pochodne super lampa , dużo lepsza brzmieniowo od 300b. Jest czar lampy nie ma co. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 23 września 2023 Udostępnij Napisano 23 września 2023 Jak na pierwszy system stereo to chyba nie ma biedy 🙂 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 września 2023 Udostępnij Napisano 23 września 2023 15 godzin temu, MariuszZ napisał: grawitacyjny kompensator wibracji eliminujący doznania dyskomfortu drgań okładzin kondensatorów i pętli cewek Ło matko. Długa nazwa. GKWEDDDOKIPC - tak wygląda to chyba jeszcze gorzej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 23 września 2023 Udostępnij Napisano 23 września 2023 15 minut temu, LICHU napisał: Jak na pierwszy system stereo to chyba nie ma biedy 🙂 A to jak mamy oceniać tą biedę? 😀 Szału nie ma, dooopy nie urywa 😂. Taki żarcik. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 września 2023 Udostępnij Napisano 23 września 2023 15 godzin temu, MariuszZ napisał: Wczoraj przepiąłem Eversolo do ncHypexa w docelowym miejscu. Gra to przyzwoicie jak na moje oczekiwania. Jednak im więcej słucham tym bardziej tęsknię w tym pomieszczeniu za trzywatową lampą w układzie SET. Jest jakaś magia w dźwięku mojego Sinusa i nawet wycieraczki Evera oraz temperament hypexa tego nie rekompensują co nie znaczy, że jest słabo. Jest ponadprzeciętnie. Jest detal, namacalność i realizm. Trochę przeszkadza, że nie da się wszystkiego posłuchać. W tej konfiguracji porównując do poprzedniej niektóre realizacje moich ulubionych utworów odrzucają. Przyzwyczajenie? Nie ogarniam powodu czemu mi coś zaczęło przeszkadzać. Z punktu widzenia zakłóceń, pętli, THD itd powinno być lepiej ze wszystkimi utworami, a nie jest. Muszę to przetrawić jeszcze 😉 stawiam na przyzwyczajenie jednak. Ja mam to samo ncośtam do takiego codziennego słuchania, ale lampa jest nie do pobicia. Natomiast Maanam wolę na tym ncośtam słuchać - jest ostrzej 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 września 2023 Udostępnij Napisano 24 września 2023 Dnia 14.08.2023 o 18:36, Kraft napisał: Czy Twoje kolumny mają mieć dodatkowy tweeter z tyłu? Nie, tak to ma wyglądać. Wczoraj popełniłem gafę z tweeterem, bo przecież będzie koaksjalny przetwornik. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 24 września 2023 Udostępnij Napisano 24 września 2023 Moje kolumny "samorobki" szerokopasmowe. 11 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 24 września 2023 Udostępnij Napisano 24 września 2023 (edytowany) 5 minut temu, SIpo napisał: Moje kolumny "samorobki" szerokopasmowe. Ładnie. Gratulacje. Stolik też robiłeś? Edytowano 24 września 2023 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 24 września 2023 Udostępnij Napisano 24 września 2023 Przed chwilą, Artur Brol napisał: Ładnie. Gratulacje. Stolik też robiłeś? Dzieki! Tak, stolik tez mojej roboty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 24 września 2023 Udostępnij Napisano 24 września 2023 Tak też pomyślałem. W innym przypadku bym o markę zapytał. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 (edytowany) Naszły zmiany.... Cambridge azur 851a + cxn V2, kolumny pylon diamond 28. Edytowano 26 września 2023 przez Carmion 7 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts