Sipo Napisano 27 września 2023 Udostępnij Napisano 27 września 2023 Dnia 24.09.2023 o 06:32, Adi777 napisał: Nie, tak to ma wyglądać. Wczoraj popełniłem gafę z tweeterem, bo przecież będzie koaksjalny przetwornik. Jak postepy prac? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 września 2023 Udostępnij Napisano 27 września 2023 Dnia 24.09.2023 o 19:58, SIpo napisał: Moje kolumny "samorobki" szerokopasmowe. "Fach" w ręku jest. Gratulacje. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 września 2023 Udostępnij Napisano 27 września 2023 1 godzinę temu, SIpo napisał: Jak postepy prac? AJ testuje tylne przetworniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 Teraz takie na chałupie 😉w bezpośrednim porównaniu. 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacomito Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 A u mnie od niemal roku zero zmian. Sam się sobie dziwię. Dzisiaj dopiero mnie napadło, żeby chociaż jakiś kabelek nowy kupić., cokolwiek. Podkładkę, myszę na głośnik A serio - chyba nadszedł czas na nowy przetwornik z zewętrznym zegarem. Może Gustard.. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 Tegosłuchałem jak miałem przerwę na forum. Żeby nie było, że próżnowałem 😉 9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 (edytowany) Niektóre z tych monitorów miałem i ja u siebie 🙂. Edytowano 28 września 2023 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 Marantz CD-16 tym razem limitowana wersja exclusive podobno w tej konfiguracji wyprodukowano 300szt odtwarzaczy. Ta wersja to twin Dac - 2x tda1547 czyli mamy dużo lepszą liniowość. Wykonanie naprawdę solidne z trwałym i dostępnym laserem serii cdm4/xx. 5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 29 minut temu, misiekx napisał: Tegosłuchałem jak miałem przerwę na forum. Żeby nie było, że próżnowałem 😉 I które najlepsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 A mnie interesuje jak wypadły bx5-tki (bo to chyba te🙄) w powyższym towarzystwie. 8 minut temu, Kraft napisał: I które najlepsze? Stawiam ze amphion. Lub Audium. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 Bx5, zgadza się. Miałem je kiedyś, 8-9 lat temu🤔 i wtedy naprawdę grały dla mnie super. Teraz ( kilka miesięcy temu) kupiłem je dla kolegi.... i już zagrały słabo. 19 minut temu, Kraft napisał: I które najlepsze? Szczerze nie wiem, nie potrafię tak barwniejsze pisać jak Ty, bez żadnych uszczypliwości. Dali Mentor 2, wszystko było ok. ale wysokie wychodziły przed szereg i trochę za jasne, Amphion Argon 3 ( ale bez S) można było słuchać godzinami ale nie miały tej iskry, jak dla mnie za spokojne. Elac fajne ale, czegoś tam brakowało, chociaż też można słuchać bez zmęczenia. Audium, warte polecenia, dla mnie z tych poniżej najlepsze a Triangle Comète 40th Anniversary.... hmmm, to kolumny nie do słuchania przy książce. Macie tam podane tak dużo informacji, wszystko słychać, nawet komara który wleciał do studia 😉 i nie kłujące po uszach przy tym ale ogrom detali może niektórym nie przy paść do gustu. Są tam na fotce moje stare Wilson Benesz atc, niestety słuchałem na nich chyba 5 lat i chęć poszukania czegoś nowego zwyciężyła..... Zaczęły mi się nudzić.... i dopiero po sprzedaży trochę żal się zrobiło. Czasami może nie trzeba szukać na siłę. 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 Odgrody uzupełnione o głośniki wysokotonowe AMT. Jest tak jak pisałeś @Rega - zaczynasz od kolumn jednodrożnych, a kończysz na trzech drogach Póki co wysokotonówki zamontowane są prowizorycznie na samej górze, bo nie chciało mi się wycinać nowych dech, a chciałem żeby głośniki już się wygrzewały. Muszę jeszcze pomyśleć jak i w którym miejscu je umieścić. Może jakiś falowód? Zobaczymy. 3 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 Zabawy ciąg dalszy 😉 Dziś przywiozłem do testów. Plan jest taki, jeżeli się spodobają, zostaną, jeżeli nie, kokega bierze do siebie. Ustawienie na szybko, odstawię Triangle i coś jeszcze popróbuje. 5 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 @misiekx czy to Fb1? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 @stach_sFb1i.... To "i" robi różnicę.... Ale prawie bingo 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 4 minuty temu, misiekx napisał: @stach_sFb1i.... To "i" robi różnicę.... Ale prawie bingo 👍 Miałem Audiumy dość długo bardzo bardzo dobrze wspominam 23 godziny temu, elektron6 napisał: Marantz CD-16 tym razem limitowana wersja exclusive podobno w tej konfiguracji wyprodukowano 300szt odtwarzaczy. Ta wersja to twin Dac - 2x tda1547 czyli mamy dużo lepszą liniowość. Wykonanie naprawdę solidne z trwałym i dostępnym laserem serii cdm4/xx. Miałem tego potworka niesamowity czołg, brzmieniowo mnie nie porwał jakoś Meridian mi bardziej pasował. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 5 minut temu, Wing0 napisał: Miałem Audiumy dość długo bardzo bardzo dobrze wspominam Ja ich jeszcze nie wspominam, mam dalej i jestem bardzo zadowolony 👍 6 minut temu, Wing0 napisał: jakoś Meridian mi bardziej pasował Mnie pasuje już od kilku lat i nie zamierzam zmieniać 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 14 minut temu, misiekx napisał: @stach_sFb1i.... To "i" robi różnicę.... Ale prawie bingo 👍 Zapewne robi, jak w TB2i. Chętnie bym takie przytulił, zazdraszczam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 10 minut temu, misiekx napisał: Mnie pasuje już od kilku lat i nie zamierzam zmieniać 😉 A ktoryz to , jesli mozna zapytac? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 @stach_s pamiętasz naszą dyskusję o Tb2i 😉. Te Fb1i kupiłem za dokładnie połowę tamtych o których pisaliśmy a uważam że grają lepiej ( to moja ocena). Linia transmisja potrzebuje miejsca ( długości). Cena niech zostanie między nami, proszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 Wobec tego gratuluję podwójnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 2 minuty temu, Artur Brol napisał: A ktoryz to , jesli mozna zapytac? Meridian 508. 20 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 Zaraz zerkne. Dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 (edytowany) 3 godziny temu, Wing0 napisał: Miałem tego potworka niesamowity czołg, brzmieniowo mnie nie porwał jakoś Meridian mi bardziej pasował. Tak, zbudowany wspaniale ale dźwięk beż polotu. A do mnie wrócił po półrocznej niebytności Dynaco ST35. Przeszedł serwis. Generalnie niewiele zmian. Odchamiony, bo poprzedni właściciele wprowadzali poprawki niechlujnie. Tak długo był serwisowany bo szukaliśmy podstawki pod EL84. Niestety nie ma nic pozadnego na rynku. W końcu wymienił mi serwisant na takie same jak były tylko nowe. Co prawda ceramiczne i niby pozłacane piny. Ale to nadal chinszczyzna pozłacana chyba złotkiem z konfetti. Narazie gra od 0.5h i zero brumow, trzasków i innych niepożądanych artefaktów. Dźwięk super, ale za wcześniej o tym. 3 godziny temu, misiekx napisał: Meridian 508. 20 Mam jeszcze 508. 24. Co prawda nie w głównym systemie i b zadko gra, ale też nie zamierzam się go pozbywać. Edytowano 29 września 2023 przez audiowit 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 9 minut temu, audiowit napisał: Mam jeszcze 508. 24 Mój to właśnie 508.20 /24 upgrade fabryczny 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts