Gość Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Kolumny to B&W DM16. Nie napiszę zbyt wiele (bo dziś je dostałem dopiero), poza tym, że są bardzo zadbane i w świetnym stanie. Spodziewałem się, że niskich będzie mało bo według specyfikacji mają 65Hz - 20kHz. Ale o dziwo jest OK i niczego nie brak! Słucham dopiero parę godzin. Wodotrysków i efektów specjalnych to nie ma ale za to jest bardzo miły, taki "gładki" dźwięk. Piękne wokale, średnica i wysokie. To tak na pierwsze wrażenie. Muszę posłuchać z tydzień różnych gatunków muzyki żeby coś więcej powiedzieć. Wtedy dopiero wyjdą wady bo teraz jeszcze cieszę się czymś nowym dla mnie. Ubzdurał mi się taki zestaw "old school" i jestem mega zadowolony 😉 A w ogóle to sam chciałem poczytać coś więcej o DM16 ale prawie nic nie ma w internetach. Mam tylko to: https://www.bowerswilkins.com/sites/default/files/2019-04/ENG_FT00066_DM16_manual.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 @JohnDoe - piękny zestaw takich bołersów nie widziałem ale szalenie mi się podobają. Myślę ze to diametralnie inny sposób prezentacji dźwięku niż wypusty ostatnich 10 lat ( których nie trawię) 51 minut temu, JohnDoe napisał: Nic szczególnego A właśnie że szczególnego, dzięki takim jak ty pasjonatom takie paczki mają nie drugie ale i pewnie czwarte albo piąte "życię " Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 37 minut temu, Fafniak napisał: dzięki takim jak ty pasjonatom takie paczki mają nie drugie ale i pewnie czwarte albo piąte "życię " Popieram 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Piękny zestaw 🙂. Ja co prawda wolę miniaturki ale uroku tym paczkom nie można odmówić 🙂. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 1 minutę temu, seba3002 napisał: wolę miniaturki DM16 Miniaturkami raczej nie są, ważą ~30kg/szt. Chętnie poczytam gdzieś o nich ale nic nie mogę znaleźć. Jeśli ktoś zna te kolumny to proszę o jakiś link czy info 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 @JohnDoe, nie wiem czy dobrze widzę, ale też chyba jesteś zwolennikiem plazm 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Jest tutaj wielu zwolenników plazm. Tyle ze tego typu tv wycofali z niewiadomych powodów z produkcji. Tak wiec trzeba sie zadowolić o-ledami i innymi q-ledami... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 To OLED a nie plazma ale o telewizorach tutaj nie gadamy. Lepiej byś zapytał co to za "karta - moduł" leży koło TV. A to jest DAC-10, opcja do Accu. Było w komplecie przy zakupie ale jeszcze nie zainstalowałem bo nie było kiedy. Technicznie to raczej DAC-10 nie jest lepszy od mojego RME ale któregoś dnia sprawdzę jak brzmi bo jestem ciekawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 (edytowany) Ja tej karty nie zauważyłem 😁. Kurcze, jeśli mi kiedyś żona pozwoli to też zafunduje sobie tak ekstrawaganckie paczki. Edytowano 16 października 2020 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Tutaj przeważnie tak jest, że ludzie widzą to co nie trzeba i nie jest tematem 😂 Ale już przywykłem a i czasem bywa śmiesznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Paczki zajebiste! 🙂 Mają basreflex tak od spodu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 (edytowany) Czy dobrze widzę na dolnej półce stoi SMSL DA-8s? Jak się sprawuje? Podpinałeś go pod te B&W? Edytowano 16 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 @Inferno Nie ma BR w ogóle, to konstrukcja zamknięta, bez żadnego otworu. Zobacz w linku wyżej zabytkowa instrukcja ze zdjęciami montażu 😉 @RLC Tak, to SMSL DA-8s. Kupiłem go z ciekawości i trochę pod TV pracował (przez DAC). Miałem go podłączonego do starych KEF Calinda i powiem, że ma moc to pudełeczko. Niestety, wysokie były dla mnie zbyt natarczywe. Ale to mogła też być wina starych przetworników w Calinda. Do DM16 jeszcze nie podłączałem SMSL ale pewnie kiedyś się pokuszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 1 godzinę temu, JohnDoe napisał: Technicznie to raczej DAC-10 nie jest lepszy od mojego RME ale któregoś dnia sprawdzę jak brzmi bo jestem ciekawy. Nie oczekuj cudów - karta jest w wieku Twojego wzmacniacza. Obsłuży nie więcej niż 96kHz/24bit, a możliwe że tylko połowę (nie pamiętam). Poza tym - jakbyś miał ochotę na lepszą (nowszą), to nie kupuj. Bo E-212 współpracuje tylko z tym modelem (dopiero do E-213 i późniejszych można włożyć nowsze DAC'e). Ale plusem jest to, że jest w komplecie - i możesz obsłużyć pilotem Accuphase zmianę źródła na cyfrowe. No i warto włożyć od razu - niech się nie kurzy na zewnątrz 🙂 W fajnym stanie wzmacniacz - gratuluję zakupu ! Jeszcze trafić do tego tuner za dobre pieniądze i gra muzyka... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Ciekaw jestem porównania SMSL DA-8s z tym Accuphase na tych samych kolumnach . DA-8s to najprawdopodobniej najtańszy domowy wzmacniacz z wejściem symetrycznym XLR. Wydaje się być dobrym partnerem jako uzupełnienie dla Twojego DAC-a RME. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Dzięki @RoRo . Bardzo fajne jest to, w jaki sposób ludzie (pasjonaci) dbają o sprzęt, wzmacniacze, kolumny i że wciąż można znaleźć, nabyć coś w pięknym stanie sprzed xxx lat. Niekoniecznie z najwyższej półki bo E-212 jest przecież podstawową integrą. Piękne stare rzeczy w "kolekcjonerskim" stanie cieszą tak, że kurde słowa brak... 😉 @MobyDick podłączę któregoś dnia SMSL i porównam. Najpierw chcę jednak posłuchać obecnej konfiguracji aby ją poznać, nauczyć się i zapamiętać. Najszybciej za tydzień. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 (edytowany) Wchodziłem tam i ten otwór do montowania podstawy niewłaściwie zinterpretowałem 🤣 Wyglądają fajnie 👍 Edytowano 16 października 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 (edytowany) JohnDoe bardzo mnie interesuje połączenie tego DA-8s z B&W. Poczekam cierpliwie jak już się osłuchasz z Acu..... i wtedy zdaj relację 😉 Pozdrawiam PS. Gratuluję kolumn 👍 Edytowano 17 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba8911 Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 (edytowany) To i ja pochwale się swoim zestawem po przeprowadzce Ustawienie chyba jeszcze do końca jest idealne aczkolwiek po podłączeniu w nowym miejscu - brzmienie jakby był to zupełnie inny zestaw (poprzednio głośniki ustawione ze wzgledu na brak miejsca mało poprawnie). Także dopiero teraz doświadczyłem co znaczy odpowiednie pomieszczenie Może bardziej doświadczeni podpowiedzą co mógłbym zmienić aby wycisnąć jeszcze więcej z zestawu? Podłoga drewniana, meble w pokoju z drewna litego, tv niestety nie rusze w żadna strone PS. Yamaha A-S701 + Indiana Line Tesi 561 + Malina z HiFiBerry DAC+ Pro Edytowano 17 października 2020 przez kuba8911 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 O, widzę że kolega, podobnie jak ja, z Lublina 🙂. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 6 minut temu, kuba8911 napisał: Także dopiero teraz doświadczyłem co znaczy odpowiednie pomieszczenie Może bardziej doświadczeni podpowiedzą co mógłbym zmienić aby wycisnąć jeszcze więcej z zestawu? Akustyka pomieszczenia jest kluczowa. Rozłóż sobie gruby dywan miedzy kolumnami, a kanapą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 I zepnij trytką kabelki za telewizorem 😉. Skoro tyle osób tutaj wchodzi to bardzo proszę o wrzucanie kolejnych zdjęć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 Mogę polecić takie maskownice: Link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 (edytowany) @Kamill00, a można prosić o zdjęcie całego systemu (o ile to Twój system). Edytowano 17 października 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika -nie ma sensu cytować całej wypowiedzi i zdjęć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 @seba3002 mogę jedynie wrzucić foto, które mam na telefonie, ponieważ do poniedziałku lub wtorku nie ma mnie w domu. Na foto brak gramofonu, który serwisuje się u naszego forumowego kolegi Grzegorza z Audio Autonomy, natomiast widoczne kolumny są własnością Roro (Thiel) oraz Regi (JBL). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts