Gość Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 17 minut temu, Jack Frost napisał: (One for All Streamer Remote), który jest flashowalny - dokupiłem interfejs FTDI Podzieliłbyś się wiedzą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 4 minuty temu, Junoxe napisał: Podzieliłbyś się wiedzą? Pilot z amazon.de Interfejs Waveshare 6170 (https://www.waveshare.com/FT232-USB-UART-Board-type-A.htm) Soft RemoteMaster Jak będziesz miał wszystko to wtedy możemy wrócić do tematu co i jak, może w jakimś temacie dedykowanym dla Lyngdorfa aby tu nie śmiecić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 (edytowany) Dziękuję. Z tym, że nie do Lyngdorfa. Edytowano 31 grudnia 2020 przez Gość Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 co do kabelków w systemie, to dzięki takiemu w czerwonym kubraczku gram na jakichś płaskich nordostach black knight podłączonych do cd oraz nisko pojemnościowych wpiętych do gramofonu, jak na razie pozostaje kablosceptykiem, albo jestem głuchy, bądź głupi... @tomek4446 coś o tym wie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 @MarcKrawczyk, nie jesteś sam, też chyba jestem głuchy . A co najgorsze to moje przyrządy też ogłuchły i co z tym zrobić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Bo wy się kurna nie znacie , ja ewoluuje i już dwa usłyszałem , na razie głośnikowe, ale zawsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Ważne jakie dwa 😁.Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Myślę że to była para, bo inaczej dźwięk byłby jak z kosmosu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Miały być fotki to są: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Elegancko podobno białe kolumny lepiej grają 😁 A tak na poważnie mi się bardzo podoba 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Ładnie wyglądają kolumny, fajny fornir i połączenie z białym. Jak znajdziesz ładne standy i deko kasy to warto je dokupić. Super system:). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Nie ma miejsca na standy na chwilę obecną - audio w stoi w gabineciku w którym pracuje i nie planuje przemeblowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Teraz to dopiero mój zestaw audio zaśpiewa! A tak na poważnie, to już od dawna miałem wpiąć sprzęt w coś lepszego od marketowej listwy, tylko zawsze były jakieś inne tematy do ogarnięcia. No ale wreszcie się udało. Prosta listwa bez żadnych filtrów. Wytłumiona auminiowa obudowa, a w niej gniazda schuko Monacor połączone solidnym okablowaniem. Żaden wypas, ale wygląda dobrze i spełnia swoją rolę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 16 minut temu, Audio Autonomy napisał: Hehe Grzegorz a u mnie nadal służy listwa przerabiana przez Ciebie klika lat temu. Myślałem już nieraz nad zmianą, tylko trzeba by sprawdzić czy jest w tym sens do mojego systemu :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Grzesiek, z czego są zrobione nóżki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 10 minut temu, Sanwing napisał: Hehe Grzegorz a u mnie nadal służy listwa przerabiana przez Ciebie klika lat temu. No i super! Ja prace nad listwą dla siebie zacząłem właśnie wtedy kiedy robiłem Twoją. Powoli mi idą realizację projektów dla siebie samego. 12 minut temu, audiowit napisał: Grzesiek, z czego są zrobione nóżki? Z gumy. Tak to wygląda: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Grzesiek, gumiaczki pierwsza klasa, błota nie ma się już co obawiać ;). Wszyscy wibro- zapaleńcy będą w pełni usatysfakcjonowani ;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 5 minut temu, Sanwing napisał: Grzesiek, gumiaczki pierwsza klasa Wychowałem się na wsi i wiem, że dobre gumiaki to podstawa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Grzesiek, ja się nie odzywam Obudowę sam giołeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 (edytowany) Takie gumiaki wykorzystałem do nóżek pod kolumny , przerobiłem śruby i masz. A listwa ekstra . URL=https://images89.fotosik.pl/405/8847c98f509c2c5d.jpg][/URL] Tymczasowe bo po nowym roku będę przerabiał i robił cokół. Edytowano 31 grudnia 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Witek, obudowę kupiłem uniwersalną (chyba w TME). Szukałem gotowca, bo jak miałbym to dać gdzieś do wycięcia i wygięcia, to nie byłaby to już listwa niskobudżetowa Sam tylko wycinałem i wierciłem otwory w obudowie. Nie wyszło idealnie, ale na pierwszy rzut oka jest ok. @Dedal75 też miałem takie nóżki pod kolumnami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 @Audio Autonomy fajna listwa , zawsze powtarzam , że zamiast kupować nie wiadomo co można poskładać samemu i wie się co się ma. Widzę , że poszedłeś w design industrialny , ja w swojej pochowałem gniazda. Ale przyznaje , że do obudowy pasują. Mamy koniec roku i postanowiłem wrzucić zdjęcia systemu , by po latach zobaczyć jak ewoluował. Co prawda już wrzucałem , ale okazało się , że to nie ten watek , bo ten właściwy to już istnieje i mnie wywalili ,ogólnie ciężkie jest życie audiofila Po raz pierwszy postanowiłem wypisać podłączone okablowanie , zapatrzyłem się na stopkę @Bogusław Kożyczkowski i tak sobie pomyślałem , czy za kilka lat coś się w tych kabelkach zmieni , czy dam sobie już spokój. Przynajmniej będę miał listę HDMI: Audioquest Chocolate , 2 x Supra 2.0 Hight Speed 4k , 2 x Monkey Cable Connoisseur Optyczne: 2 x Supra ZAC , Qued USB : 3 szt- nie mam pojęcia jakie , jak znam życie chińskie. XLR: Neotech NEI 3001 III ; Supra EFF-I IC: 2 x Neotech NEI 3001 III , 2 x PSC R 30 , Neotech NEI 3004, Nordost Blue Heaven , Nordost Black Night, 2 x KaCsa KCO -ISI2 , Yarbo SP 1102 PS i do CD czyste srebro od jubilera DIY. Głośnikowe: Alpha Core Goertz Mi 3 na srebrnych widłach , Belden 9497 Zasilające; 3 x Furutech FP S55N , 2 xSupra Lorad Silver SPC , Audioqest NRG Y3 , Siltech krio / choć nie wiem czy to nie podróbka/ , Neotech NEP 3001 III i kilka na sztywno Z pewnością coś pominąłem ,ale jest tego od groma. A sprzęt ,jak sprzęt , po prostu cieszy ucho 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Tomek, system robi wrażenia, na prawdę. Jeśli brzmi w połowie tak dobrze jak wygląda to aż chciało by się posłuchać. WBA robią robotę. Co do kabli głośnikowe odkąd na WE zmieniłem jakoś mnie nie ciągnie do zabawy, może kiedyś IC jeszcze USB i HDMI podmienię choć to nie priorytet. Dziś się bawię z nowymi zabawkami, ze dawnych czasów. Początki były słabe, ale po kilku godzinach jest już bardzo dobre brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 (edytowany) Pięknie. Super wypasy, a jaka piękna ozdoba salonu. Teraz wiem po co się żyje... Edytowano 31 grudnia 2020 przez Marek Muszyński Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 (edytowany) @Sanwing - a jak wypada bezpośrednie porównanie Virgo z SF Minuetto? Które z Lorelei lepiej wypadają? @Marek Muszyński- nie wszystkie żony uważają sprzęt audio za ozdobę salonu. Niektórzy muszą sie chować po piwnicach ze swoim biednym sprzęcikiem😒. Edytowano 31 grudnia 2020 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts