Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Kontynuuję wątek: cudze chwalicie..., czyli współczesny krajowy jazz.

Tym razem Paul Band - "Second face", bodaj 2012 r. Melodyjne, dosyć spokojne fusion z gitarą w roli głównej, ciepłymi brzmieniami syntezatorów i zrelaksowanymi grrove'ami sekcji.  Niby jazz rock, ale mocno siedzący na bluesie - i w warstwie rytmicznej i w solówkach. Może nic nadzwyczajnego, ale sympatyczne i nienachalne granie. :) 

Teraz UWAGA. Płytę kupiłem kilka lat temu, a ostatnio dostałem jako gratis (przy większym zamówieniu z Solitonu) drugi egz. Zafoliowana nówka. Jeśli komuś przypadnie do gustu, to mogę wysłać (w granicach Polski). Nie wiem kto, może być zainteresowany. @Grzesiek202, @sonique,  @MariuszZ, @Fafniak - ktoś z Was reflektuje? Pierwszeństwo ma Grzesiek (nagroda pocieszenia za traumę Atoll-ową). ;) Proszę pisać PW.

Pozdrawiam. :) 

Napisano
11 godzin temu, tomek4446 napisał:

Dość rzadko spotykany w obecnych czasach męski wokal u faceta

Kojarzy mi się to z  Williamem Elliottem Whitmorem. :)

5 godzin temu, J4Z napisał:

Nie tak fajne wykonanie jak Howlin Wooooolfa, ale też niezłe:

Umówmy się, że Howlin Woolfa da się przeskoczyć tylko jakością dźwięku. :)Od strony muzycznej bardzo podoba mi się w jego repertuarze Omar Kent Dykes.

Napisano (edytowany)
Dnia 11.10.2022 o 13:22, Dedal75 napisał:

Ostatni tydzień 7.30 w drodze do szkoły 😊 

To wracając pewnie leci to 😉:

To nie jest muzyka której słucham i pewnie gdyby nie brat w ogóle bym tego nie znał, ale wiem że polski hip hop gdzieś właśnie do okolic tej płyty, to 2 różne epoki. I tej starszej - niezachamionej, da się słuchać. A poza tym, ja siłą rzeczy muszę coś kojarzyć 😉.

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano
45 minut temu, maxredaktor napisał:

Słucham sobie ostatniej płyty Buddy'ego. I jest dobrze :) Kurcze, zazdroszczę mu kondycji.

Nie wiedziałem, że znów coś wydał. Świetnie, że dał radę. Ja jestem jeszcze na etapie "The Blues is Alive and Well", też udanej. :)Chociaż kompresja dynamiki nie poprawia sprawy, a i do produkcji Toma Hambridge'a można mieć zastrzeżenia...

10 godzin temu, dorsz napisał:

Z kumplem w Anglii sobie gadamy, a właściwie piszemy, na Hangouts. I muzyczka leci 😇

Mam tę wspólną płytę Alberta Kinga i SRV (zakładam, że to ta sama sesja). Jest świetna. :)

Napisano
1 godzinę temu, Rafał S napisał:

Nie wiedziałem, że znów coś wydał. Świetnie, że dał radę. Ja jestem jeszcze na etapie "The Blues is Alive and Well", też udanej.:)

A to już cztery lata minęły. W jego głosie w ogóle nie słychać tych 86 lat. Miejmy nadzieję, że na 90. urodziny też coś wyda :)