Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jon Batiste. Piszą, że uzdolniony. Pamiętacie kawałek „Freedom” z płyty „We are”?

Kilkanaście nominacji Grammy parę lat temu. To pewno nie zachęci melomanów, ale proszę przyłóżcie ucho do najnowszego albumu. Ten numer słucham często. Hormony mi buzują, jest w nim wszystko, czego mi potrzeba, gdy czuję radość. Nóżka chodzi, adrenalina pod sufit. Jeśli to możliwe dajcie gałę volume ile się da na górę. 

51880274-8CFC-420A-A1EE-AB17CE165580.jpeg

Napisano
1 godzinę temu, AudioTube napisał:

Jon Batiste. Piszą, że uzdolniony. Pamiętacie kawałek „Freedom” z płyty „We are”?

Kilkanaście nominacji Grammy parę lat temu. To pewno nie zachęci melomanów, ale proszę przyłóżcie ucho do najnowszego albumu. Ten numer słucham często.

Adam - tu zaglądają dzieci, więc proszę - pisz po polsku. Słuchasz tego numeru.

A wracając do Jona Batiste'a - świetnie śpiewał w kilku odcinkach serialu "Treme", gdzie grał samego siebie (jak wielu występujących tam muzyków). Płyty nie znam, ale wokalnie facet wywodzi się z bogatej muzycznej kultury Nowego Orleanu. Potrafi wykonać standard soulowy a capella tak, że od razu robię się cieplej na sercu. :) 

Napisano

Rafał, chciałbym pisać poprawnie po polsku. Lepiej nie będzie, ponieważ jestem coraz starszy. Z czytaniem z bliska także coraz gorzej, ale idiotów widzę już z daleka. 
Mieszkam i posługuję się od ćwierć wieku kilkoma językami. Po polsku z córeczką, narzeczoną i rodziną. A wtedy i tak częściej to się przytulamy i jesteśmy aniżeli dyskutujemy.

Proszę mnie czytać z wyrozumiałością. Chyba że, gdy już będzie aż tak źle, to poproszę o maila. 

Dominikę zapewne wielu słuchało. Pokój oddycha mi basem. Uwielbiam takie brzmienie. Nie przypominam sobie koncertu Live, żeby tak namacalnie, czyściutko i muzykalnie brzmiało. 

Napisano

Dzisiaj niepełne wydanie Kunsztu Fugi. Wydane swego czasu przez wydawnictwo PolJazz. Nagranie tworzy kwartet smyczkowy „Lücoson Quartett”.

Ni03OTUxLm1wbw.jpeg

Płyta zachowała się w doskonałym stanie, a samo nagranie jest subtelne i niestety pozbawione charakteru osobistego oddziaływania na słuchacza, jak to kwartety niekiedy potrafią zrobić.

Napisano (edytowany)
Dnia 23.03.2024 o 19:09, Fandiscopolo napisał:

Stare pierdy wlaczylem.

Z powietrza.

Stare, ale jakie jare. Wciąż brzmi genialnie.

Utwót tytułowy miażdży i gniecie. Co to musiało być w dniu wydania albumu 🤯

Edytowano przez Adi777
Napisano

Dzisiaj przerywnik w słuchaniu kolejnych wydań Die Kunst der Fuge.

Nie odchodzę od Jana Sebastiana. Das Wohltemperierte Klavier Buch I gra Keith Jarrett.

Płyta z 1988 roku, wydanie na winylu. Dwupłytowy album, pudełkowy - wówczas jeszcze się tak wydawało płyty.

1.jpg.22d261f55cde0c1adc5eeae07caae89d.jpg

Uczta.

Napisano
14 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

Jutro posłucham , mam taką nadzieję, fajniejszych niż moje kolumn. Podrzućcie coś na porównanie wokali 🙂. I ewentualnie coś z irytyjącym górnym zakresem pasma.

Sarah Brightman może być utwór you take my breath away lub arabian nights, dołóż do tego coś z repertuaru Loreeny McKennitt i będziesz wiedział czy irytujący jest górny zakres :)

Napisano
22 godziny temu, Grzesiek202 napisał:

Jutro posłucham , mam taką nadzieję, fajniejszych niż moje kolumn.

Grzesiek, pochwal się czego tam słuchałeś (a może jeszcze słuchasz?). Skoro "fajniejsze", to zgaduję, że w grę wchodzą tylko Bowersy z wyższej serii. ;)

Napisano

00ab50f6.jpg.15f55e3659308a9f29f82946809fef0f.jpg

Dnia 26.03.2024 o 20:56, Grzesiek202 napisał:

Jutro posłucham , mam taką nadzieję, fajniejszych niż moje kolumn. Podrzućcie coś na porównanie wokali 🙂. I ewentualnie coś z irytyjącym górnym zakresem pasma.

Dopiero teraz zobaczyłem Twój post, i też jestem ciekaw wrażeń.