Rega Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada (edytowany) 🙂 Edytowano 26 listopada przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada Adam Harasiewicz i zbiór dzieł Fryderyka Chopina. Album czternastopłytowy z 1972 roku. Dziś nokturny, w tym ten poniższy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Czwartek o 09:50 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:50 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano Czwartek o 15:07 Udostępnij Napisano Czwartek o 15:07 Nie wiem, czy można? a niech tam, trochę to trwało i nieco się przysłuchiwałem, ale nie jest to najgorszy album kjurów, a może i jeden z lepszych, natomiast zrealizowany jest niestety fatalnie… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano Czwartek o 15:52 Udostępnij Napisano Czwartek o 15:52 (edytowany) Trąbki trochę Edytowano Czwartek o 15:53 przez gienas 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Czwartek o 17:56 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:56 Harfa. Moja córka usłyszała gitarę, a siostra piano. Ta Pani mieszka w Holandii i byłem na dwóch koncertach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Piątek o 06:50 Udostępnij Napisano Piątek o 06:50 12 godzin temu, AudioTube napisał: Harfa. Moja córka usłyszała gitarę, a siostra piano. Odrobina podobieństwa jest, trzeba się wsłuchać i prawda szybko wychodzi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano Piątek o 16:12 Udostępnij Napisano Piątek o 16:12 Czar lat 90'' 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Sobota o 06:55 Udostępnij Napisano Sobota o 06:55 @AudioTube Ar y 9. Dziękuję za ucztę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano Sobota o 12:48 Udostępnij Napisano Sobota o 12:48 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano Sobota o 14:49 Udostępnij Napisano Sobota o 14:49 Bardzo elegancka płyta… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano Sobota o 20:46 Udostępnij Napisano Sobota o 20:46 Gdy nam się wydaje, że mamy kiepski system stereo należy posłuchać Diany Krall 😀 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Niedziela o 02:19 Udostępnij Napisano Niedziela o 02:19 @soberowy Tak, bo Ona ma bdb realizacje, ta płyta również jest tego przykładem. Do Diany, można dołączyć Norah Jones i Cassandre Wilson, wszystkie plumkają jak do kotleta, ale mają bdb zrealizowane płyty. 😉 Pzdr. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Niedziela o 08:32 Udostępnij Napisano Niedziela o 08:32 11 godzin temu, soberowy napisał: Gdy nam się wydaje, że mamy kiepski system stereo należy posłuchać Diany Krall 😀 Diana Krall "ulubienica" @audiowit-a 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Niedziela o 09:15 Udostępnij Napisano Niedziela o 09:15 Kiedyś , to Panie grali ....... ach ta gitara ..... https://www.youtube.com/watch?v=enFlDKiFEYs Jak słucham natomiast tego utworu , to tak jak bym się przechadzał uliczkami Paryża https://www.youtube.com/watch?v=NJFExC373Sw 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Niedziela o 11:23 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:23 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Kiedyś , to Panie grali ....... ach ta gitara ..... https://www.youtube.com/watch?v=enFlDKiFEYs Zakładam, ze masz na myśli gitarę slide, która, moim zdaniem, jest tu ciekawsza od zwykłej. Jeśli tak, to dlaczego "kiedyś"? Przecież Jimbo Mathus ma się świetnie i wciąż nagrywa, choć niekoniecznie bluesa. Przy okazji: nie wiem, czy interesowałeś się kiedyś wytwórnią Fat Possum. Realizacja "Blues Singer" b. dobra, a Buddy kapitalnie tu śpiewa, natomiast jako gitarzystę jednak wolę go z nakrapianym Stratem. Na akustyku można grać bluesa ciekawiej, weź choćby którąś z płyt nagranych przez Rory Block dla Telarku. Ona z kolei nie nie ma wielkiego głosu, ale nadrabia to jako instrumentalistka. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Niedziela o 11:51 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:51 Jak tylko zbiorę szczękę z podłogi to odpowiem . Rafał czapki z głów przed Twoją wiedzą. Jak mi ktoś powie , ze lampa to nie do rocka ....... Odkrywam na QLN-ach klasykę i brzmi rewelacyjnie. Uwielbiam ten utwór https://www.youtube.com/watch?v=OorZcOzNcgE 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Niedziela o 12:13 Udostępnij Napisano Niedziela o 12:13 @tomek4446 Tomek, mam kilkanaście płyt Buddy Guya (w tym tę), więc szybko sprawdziłem, kto tu gra, choćby dlatego, że pamiętałem, że gościnnie pojawiają się Clapton i BB King. Ale rzeczywiście, przywiązuję wagę do tego, kto za co odpowiada. Muzycy sesyjni są niedoceniani przez odbiorcę masowego, a to przecież ich praca przekłada się na efekt końcowy. Ludzie czasem mówią, że ta płyta danemu wykonawcy się udała, a tamta już nie. A bywa, że gość tylko śpiewał, a całość ktoś mu napisał, zaaranżował, dobrał muzyków i wyprodukował. Więc nic się panu gwieździe nie udało - to było dzieło innego zespołu i tyle. Oczywiście Buddy'ego to nie dotyczy, chociaż Tom Hambridge miał duży wpływ na jego albumy z ostatnich kilkunastu lat (sprawdziłem, że od "Skin Deep" z 2008 r.). Osobiście wolałbym, żeby Buddy nagrywał więcej chicagowskiego bluesa w stylu "Slippin' In" (1994), ale te rzeczy zrobione przez Hambridge'a też mają swoje momenty (i dobrych muzyków towarzyszących). A duety z B.B. Kingiem, czy Vanem Morrisonem, to już miód na moje uszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Niedziela o 12:20 Udostępnij Napisano Niedziela o 12:20 @Rafał S dzięki za informacje. Tak się powinno podchodzić do muzyki. Większości osób , łącznie ze mną wiedza kończy się na " gra " lub " nie gra". Mam całą " Historię Rocka " , " Historię Bluesa " , sporo biografii , ale pamięć już nie ta ....Muszę zajrzeć ponownie. A tak w ogóle to zdajesz sobie sprawę , że wpędzasz mnie w kompleksy , a psychoterapeuta kosztuje ............ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano Niedziela o 16:59 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:59 Uwielbiam te starsze płyty Kultu. Natomiast niebo jest przy tym niebieskie. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano Poniedziałek o 16:35 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:35 Dziś w odtwarzaczu album mało znanej (chyba) fagocistki Doroty Cegielskiej. Znam ją z innej produkcji 'Clarigotto' wydanej przez oficynę DUX. Tutaj kilka kompozycji na pograniczu klasyki i jazzu stworzonych specjalnie dla niej. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Poniedziałek o 16:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:43 U mnie Top 5 najlepiej itd A do tego bardzo lubię słuchać. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowany) Dnia 1.12.2024 o 12:51, tomek4446 napisał: Uwielbiam ten utwór W moim liceum bardziej lubiany był ten poniżej. Choć talerze w Child in Time są bezbłędne😋 U mnie słyszę jakby perkusja stała o trzy metry obok. Edytowano 14 godzin temu przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts