MarcKrawczyk Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 taką staroć mi dziś radio zapodało... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 Kontynuuję wątek: cudze chwalicie..., czyli współczesny krajowy jazz. Tym razem Paul Band - "Second face", bodaj 2012 r. Melodyjne, dosyć spokojne fusion z gitarą w roli głównej, ciepłymi brzmieniami syntezatorów i zrelaksowanymi grrove'ami sekcji. Niby jazz rock, ale mocno siedzący na bluesie - i w warstwie rytmicznej i w solówkach. Może nic nadzwyczajnego, ale sympatyczne i nienachalne granie. Teraz UWAGA. Płytę kupiłem kilka lat temu, a ostatnio dostałem jako gratis (przy większym zamówieniu z Solitonu) drugi egz. Zafoliowana nówka. Jeśli komuś przypadnie do gustu, to mogę wysłać (w granicach Polski). Nie wiem kto, może być zainteresowany. @Grzesiek202, @sonique, @MariuszZ, @Fafniak - ktoś z Was reflektuje? Pierwszeństwo ma Grzesiek (nagroda pocieszenia za traumę Atoll-ową). Proszę pisać PW. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 Ostatni tydzień 7.30 w drodze do szkoły 😊 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 Jak Saxon, to Saxon 🔥 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 Kolejna nowość. Obrodziło w tym roku dobrymi płytami. Żeby jeszcze audio lepsze było... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 Dość rzadko spotykany w obecnych czasach męski wokal u faceta 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 Jeszcze raz Christian Larsson , tym razem cover 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 10 godzin temu, Rafał S napisał: Tym razem Paul Band - "Second face", bodaj 2012 r. Już ustalone, że pójdzie do Grześka. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 (edytowany) Tony Allen / Jeff Mills Ciekawostka: Panowie miksują (miksowali) swój materiał na aktywnych monitorach PMC AML2. Edytowano 11 października 2022 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 12 października 2022 Udostępnij Napisano 12 października 2022 11 godzin temu, tomek4446 napisał: Dość rzadko spotykany w obecnych czasach męski wokal u faceta Kojarzy mi się to z Williamem Elliottem Whitmorem. 5 godzin temu, J4Z napisał: Nie tak fajne wykonanie jak Howlin Wooooolfa, ale też niezłe: Umówmy się, że Howlin Woolfa da się przeskoczyć tylko jakością dźwięku. Od strony muzycznej bardzo podoba mi się w jego repertuarze Omar Kent Dykes. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 12 października 2022 Udostępnij Napisano 12 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 12 października 2022 Udostępnij Napisano 12 października 2022 (edytowany) Dnia 11.10.2022 o 13:22, Dedal75 napisał: Ostatni tydzień 7.30 w drodze do szkoły 😊 To wracając pewnie leci to 😉: To nie jest muzyka której słucham i pewnie gdyby nie brat w ogóle bym tego nie znał, ale wiem że polski hip hop gdzieś właśnie do okolic tej płyty, to 2 różne epoki. I tej starszej - niezachamionej, da się słuchać. A poza tym, ja siłą rzeczy muszę coś kojarzyć 😉. Edytowano 12 października 2022 przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 12 października 2022 Udostępnij Napisano 12 października 2022 Pewnie tak , jednak Liroy to nie moja bajka , zresztą Kaliber to płyta która jeździ z nami prawie 20 lat i należy do mojej Żony 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 12 października 2022 Udostępnij Napisano 12 października 2022 I jeszcze jedna staroć się przypomniała… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 12 października 2022 Udostępnij Napisano 12 października 2022 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 12 października 2022 Udostępnij Napisano 12 października 2022 Z kumplem w Anglii sobie gadamy, a właściwie piszemy, na Hangouts. I muzyczka leci 😇 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 (edytowany) Słucham sobie ostatniej płyty Buddy'ego. I jest dobrze Kurcze, zazdroszczę mu kondycji. Edytowano 13 października 2022 przez maxredaktor 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 45 minut temu, maxredaktor napisał: Słucham sobie ostatniej płyty Buddy'ego. I jest dobrze Kurcze, zazdroszczę mu kondycji. Nie wiedziałem, że znów coś wydał. Świetnie, że dał radę. Ja jestem jeszcze na etapie "The Blues is Alive and Well", też udanej. Chociaż kompresja dynamiki nie poprawia sprawy, a i do produkcji Toma Hambridge'a można mieć zastrzeżenia... 10 godzin temu, dorsz napisał: Z kumplem w Anglii sobie gadamy, a właściwie piszemy, na Hangouts. I muzyczka leci 😇 Mam tę wspólną płytę Alberta Kinga i SRV (zakładam, że to ta sama sesja). Jest świetna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Nie wiedziałem, że znów coś wydał. Świetnie, że dał radę. Ja jestem jeszcze na etapie "The Blues is Alive and Well", też udanej. A to już cztery lata minęły. W jego głosie w ogóle nie słychać tych 86 lat. Miejmy nadzieję, że na 90. urodziny też coś wyda 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 Ciąg dalszy Heńka Krowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 8 godzin temu, Rafał S napisał: Mam tę wspólną płytę Alberta Kinga i SRV (zakładam, że to ta sama sesja). Jest świetna. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts