terracan1929 Napisano 25 października 2022 Udostępnij Napisano 25 października 2022 (edytowany) Edytowano 25 października 2022 przez terracan1929 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 25 października 2022 Udostępnij Napisano 25 października 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Rafał S napisał: "Misplaced Childhood" Marillionu słuchałem tyle jako nastolatek, że wciąż chodzą mi po głowie fragmenty tekstów. Teraz przypomniało mi się: "I see priests, politicians and heroes in black plastic body bags, under nation's flags". Też tak mam. Misplaced Childhood i Clutching at Straws to moja onegdaj jazda obowiązkowa na piesze powroty z imprez przez nocne miasto. Kocham te płyty. Czasem taki powrót trwał nawet 2-3h. Taże tego… jedna kaseta na taką wyprawę to za mało… w plecaku zawsze miałem kilka dobrych centymetrów mojej półki audio…;) Edytowano 25 października 2022 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 25 października 2022 Udostępnij Napisano 25 października 2022 Jeśli ktoś nie słuchał, gorąco polecam przesłuchać tę płytę. Jest kilka fantastycznych kawałków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 25 października 2022 Udostępnij Napisano 25 października 2022 Sądzę, że warto przynajmniej spróbować poznać muzykę Polaka, którego nazwisko znajduje się w składzie na jednej z jazzowych płyt wszechczasów. A trochę muzyki nagrał. Nie wszystko mi się podoba, ale ten album tak. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 25 października 2022 Udostępnij Napisano 25 października 2022 Mam tę płytę i ją bardzo lubię. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 25 października 2022 Udostępnij Napisano 25 października 2022 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: Sądzę, że warto przynajmniej spróbować poznać muzykę Polaka, którego nazwisko znajduje się w składzie na jednej z jazzowych płyt wszechczasów. A trochę muzyki nagrał. Nie wszystko mi się podoba, ale ten album tak. Przy okazji lekki offtop w wątku muzycznym: tym, którzy jeszcze nie czytali polecam książkę "Ja, Urbanator: awantury muzyka jazzowego". Dostępna w dobrych bibliotekach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 26 października 2022 Udostępnij Napisano 26 października 2022 U mnie dzisiaj taki set leci https://www.youtube.com/watch?v=QwyIP1lgj0c Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 26 października 2022 Udostępnij Napisano 26 października 2022 https://tidal.com/track/249580042 86 lat i tak dawac czadu, nie do wiary... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 października 2022 Udostępnij Napisano 26 października 2022 Cudo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 26 października 2022 Udostępnij Napisano 26 października 2022 Na Spotify i Tidalu tej płyty brak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 26 października 2022 Udostępnij Napisano 26 października 2022 Jak dla mnie zdecydowanie najbardziej ciarkotwórcza wersja. Posiadam cały koncert na DVD. Tradycyjnie włączam rokrocznie w każdego sylwestra, bez wyjątku. Tego klimatu już się nie zapomni. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Nowe i całkiem zgrabne… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 10 godzin temu, Pajto02 napisał: Jak dla mnie zdecydowanie najbardziej ciarkotwórcza wersja. Posiadam cały koncert na DVD. Tradycyjnie włączam rokrocznie w każdego sylwestra, bez wyjątku. Tego klimatu już się nie zapomni. Tubular Bells słuchałem chyba tylko raz. Nie powaliło mnie, ale może jeszcze chwyci. Powtórzę sobie dziś wieczorem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Jedna z najlepszych płyt Prince'a kończy 40 lat. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 urzekło mnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 2 godziny temu, tomek4446 napisał: urzekło mnie Dzięki za przypomnienie, ale dla mnie, to jednak tylko wykonanie Itzhak Perlman. Tu jest ta magia 😇 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 5 minut temu, dorsz napisał: Tu jest ta magia przesłucham , lubię magię 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Film sprzed raptem trzydziestu lat... cholera ☹️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Mam na myśli odniesienia do mojego wieku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 48 minut temu, dorsz napisał: Film sprzed raptem trzydziestu lat... cholera ☹️ Tak, mój rówieśnik, a muzyka cudna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts