misiekx Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: Tego dnia w 1987 całkiem fajne płyty się ukazały… Słuchasz naprawdę podobnej muzyki co ja i nie chodzi tylko o te 2 płyty. Może ja jeszcze stary metal, hard rock i blues... Tak na dokładkę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: Tego dnia w 1987 całkiem fajne płyty się ukazały… "Music for the masses" słuchałem sporo pod koniec podstawówki. Miłe wspomnienia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 Na talerzu obecnie + 🍻 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 21 minut temu, Rafał S napisał: "Music for the masses" Jak dla mnie najlepsza płyta DM. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 2 godziny temu, misiekx napisał: Jak dla mnie najlepsza płyta DM. Ja bardzo lubię również Violator - z 1990 roku, jak już jesteśmy przy DM. Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 Canned Heat 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 Dziś Światowy Dzień Kawy, więc sączę kawunię i delektuję się lekkimi brzmieniami 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 Coś przyjemnego dla ucha. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 A północny wiatr dmucha… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 (edytowany) No to jeszcze coś na spokojny sen Edytowano 29 września 2023 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 (edytowany) 3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: A północny wiatr dmucha… Kiedyś słuchałem ich płyty "Magic and Medicine" z 2003 r. Nie było to złe, ale jakoś nie pociągnąłem wątku. Szukałem wtedy jeszcze bardziej staroświeckiego i organicznego grania, a ci goście byli jednak tylko jedną nogą w dawnych czasach. Niemniej, wspominam ich z sympatią. Jak nowy album? Edytowano 29 września 2023 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 30 września 2023 Udostępnij Napisano 30 września 2023 Dzisiaj "złoty" album. Pięćdziesięcioletni. Choć ze mną nie od tak dawna. Gary Burton i Chick Corea z albumem Cristal Silence. Niemiecki oryginał w stanie NM. Były różne wydania w różnych krajach, była też reedycja w nieodnotowanym roku. Jako ciekawostkę podam, iż oryginał można poznać po numerze pochodzącym od matrycy tłoczącej: ST-ECM 1024-A oraz ST-ECM 1024-B na stronie drugiej. Reedycja posiada numerki ST-ECM 1024-A1 oraz ST-ECM 1024-B1. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 30 września 2023 Udostępnij Napisano 30 września 2023 12 godzin temu, Rafał S napisał: Jak nowy album? Idealne snuje na dzisiejszą deszczową pogodę lub jako tło do pracy… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 30 września 2023 Udostępnij Napisano 30 września 2023 Jedna z lepszych płyt tego roku, elektronika i alternatywny rock. https://tidal.com/album/304543910 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 września 2023 Udostępnij Napisano 30 września 2023 11 minut temu, tchocky napisał: Jedna z lepszych płyt tego roku, Tak w ogóle, to niezły roczek mamy muzycznie 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 września 2023 Udostępnij Napisano 30 września 2023 (edytowany) Edytowano 30 września 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 września 2023 Udostępnij Napisano 30 września 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 września 2023 Udostępnij Napisano 30 września 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 1 października 2023 Udostępnij Napisano 1 października 2023 Maturę zdałem z rosyjskiego i jeszcze coś tam pamiętam. Jakkolwiek to wyznanie wygląda, zawsze miałem słabość do "surowej" gitary akustycznej i przepitych, ochrypłych głosów. A gość wokal ma w sam raz na Wysockiego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 1 października 2023 Udostępnij Napisano 1 października 2023 Tego dnia w 1984… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 października 2023 Udostępnij Napisano 1 października 2023 Chciałem posłuchać albumu Wojciech Majewski Quintet – Grechuta (2001), ale nie ma na Spotify ani YouTube, a jeszcze nic innego nie mam. Postanowiłem więc załączyć coś typowo Grechuty, natomiast na Spotify w dyskografii pana Marka znalazłem taki album: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 października 2023 Udostępnij Napisano 1 października 2023 (edytowany) Nie obraź się ale tu nie znajduję NIC z typowego Grechuty, którego twórczość bardzo cenię. Edytowano 1 października 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 października 2023 Udostępnij Napisano 1 października 2023 To ja też wiem, ale przyjemnie się słuchało. W ogóle to chyba jakiś błąd Spotify, że ten album jest w dyskografii Grechuty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 1 października 2023 Udostępnij Napisano 1 października 2023 Całkiem fajna wersja… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 1 października 2023 Udostępnij Napisano 1 października 2023 Tez lubię Grechutę, szczęśliwie Qobuz ma w swojej ofercie 6 Albumów i .... dwa single. --------- Błąd mnie nie dziwi, bo po wpisaniu słowa Perfect ja oczekuję rodzimej kapeli, ale wśród dyskografii też są zagraniczne niespodzianki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts