g88 Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Porównywał ktoś z was IN 100 i IN 200 Signature ? Albo doświadczenie z przesiadki ? Teraz mam tego mniejszego, a opinię o dwusetce są w większości bardzo pozytywne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Nie porównywałem, ale po przeczytaniu wątku gdzie użytkownicy testowali oba modele, kupiłem od razu in200se. Pisali tam, że 200 gra spokojniej i większą kulturą i tak jest:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Placek Napisano 30 maja 2022 Udostępnij Napisano 30 maja 2022 1. Topping DX3 Pro+ lub Fiio BTA30 Pro jako DAC/preamp 2. Atoll MA100 jako końcówka Rozważałem też (między innymi) 2 razy droższego Atolla IN50, ale sobie pomyślałem, że skoro w/w DACi mają regulację głośności to sama końcówka powinna mi wystarczyć. No i jest tańsza. Co sądzicie o takiej kombinacji? Gdybyście mieli do wyboru MA100 + kolumny do 6k albo AM100/IN50 (albo coś nieatollowego, np. Audiolab 6000A, Musical Fidelity Ms2i) + kolumny do 4k lub to czy wybralibyście MA100 czy raczej tę drugą opcję? W ogóle w dobie dużego wyboru DACów z regulacją głośności trochę dziwi mnie mały wybór końcówek mocy, ale to już trochę offtop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilpil Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 Dnia 25.04.2016 o 17:55, Belfer54 napisał: Simson jeszcze raz gratuluję Atolla. Poczekaj jak się dobrze wygrzeje to pokaże jeszcze więcej na co go stać. /uploads/emoticons/icon_smile.gif Kabelki do Atolla, to kolejna zabawa. Zarówno sygnałowe, głośniowe jak i sieciówka odpowiednio dobrane mają zdecydowany wpływ na dźwięk. Moim zdaniem IN100 w tej klasie cenowej to rewelacja. Zanim kupiłem IN200 miałem styczność z setką przy okazji wizyt i odsłuchów w salonie AudioForte. Zawsze mnie ten wzmacniacz zadziwiał swoimi możliwościami. Jakie poleciłbyś kable:Zarówno sygnałowe, głośniowe ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 września 2022 Udostępnij Napisano 15 września 2022 Atoll IN200 Signature w grupie najlepszych naszym zdanem wzmacniaczy zintegrowanych w cenie około 10 tys. zł. Zapraszamy na film! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 28 października 2022 Udostępnij Napisano 28 października 2022 A tam od razu tymczasowy, przy wieczornym plumkaniu docenisz jego brzmienie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 28 października 2022 Udostępnij Napisano 28 października 2022 3 godziny temu, J4Z napisał: Koleżka mówi cześć. Tymczasowy meldunek - się posłucha, się pomyśli. Jak on Ci gra w porównaniu do tych które miales? Jak go odbierasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 października 2022 Udostępnij Napisano 29 października 2022 Na tegorocznym AVA można posłuchać i obejrzeć jubileuszowe nowości serii 300 (w ofercie dystrybutora ATOLLa-firmy Audio Forte, Radisson Blue-Sobieski, pok. 515): streamer ST300 oraz stereofoniczny końcówki mocy AM300 (zestawione jako monobloki). Grają z kolumnami Equilibrium Evolta S i okablowanien Enerr. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 (edytowany) 10 godzin temu, J4Z napisał: Dziwne bo brzmienie jest raczej spokojne, aczkolwiek nowych sybilantów pojawiło się sporo, dziiiwne.. Każda integra Atolla gra lepiej w roli końcówki mocy, jak masz jakiś dobry DAC z funkcją pre, to warto wypróbować. Miałem na stanie też IN300 i również lepiej sprawdzał się w roli końcówki. Edytowano 30 października 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 @J4Z - nie wiem czemu zawsze myślałem, że te przetworniki Atolla są pełnowymiarowe, wielkości wzmaka. Słuchaj i pisz jak wrażenia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 I ja też 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 A ja nie 😋 bo parę lat temu się bawiłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 Uwielbiam wzmacniacze Atolla, szczegolnie in200 xxx, ale podejscie do dac-a i streamerow tej firmy to wspomnienia innego typu. Moze u Ciebie odczucia beda lepsze. Oby... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 W poprzedniej serii Atolla (SE) bardo dobrze uzupełniały się źródła CD100 i 200 z ampami 100 i 200 ale łączonymi na krzyż a nie jak wskazuje numeracja. CD100se miał mocno wypchnięty górny środek co "gryzło się" z tak samo grającą średnicą in100SE. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 12 minut temu, kaczadupa napisał: co "gryzło się" z tak samo grającą średnicą in100SE. Nie miałem cd100, ale do tej pory nie znalazlem 2 takiego klocka który by tak jak in100se do przodu ustawiał środek 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal40 Napisano 22 listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 listopada 2022 Dnia 11.11.2022 o 11:04, marcinmarcin napisał: Nie miałem cd100, ale do tej pory nie znalazlem 2 takiego klocka który by tak jak in100se do przodu ustawiał środek 👍 z ciekawosci.. co w tym fajnego? myslę nad zakupem in100se, teraz mam Yamaha as701. nie wiem czego sie spodziewac , brakuje mi średnicy ..ale nie wiem czy basu i góry w in100se nie bedzie mało.. niby to klasa wyzej ale Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 listopada 2022 Tego Ci brakuje właśnie . Yamaha gra Vką Atoll ma dopaloną średnicę , góry też ma dosyć . Dla mnie jest lepszy niż ta Yamaha , może dlatego że granie Yamahy mi nie pasuje 😋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 22 listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 listopada 2022 13 minut temu, Dedal75 napisał: Yamaha gra Vką ??? Raczej BMN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 listopada 2022 Co ty pieprzysz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 22 listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 listopada 2022 30 minut temu, Dedal75 napisał: Co ty pieprzysz ? Yamaha A-S701 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 23 listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 5 godzin temu, dorsz napisał: Yamaha A-S701 I co z tego wykresu, każdy wzmacniacz ma w teorii płaską charakterystykę. A tak naprawdę słyszysz ze gra Vką... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 (edytowany) 8 godzin temu, dorsz napisał: Yamaha A-S701 I BMNy pewnie masz przesłuchane też jak 701. I Atolle też masz ogarnięte ? Bo ja mam 😊 @michal40 a co masz podpięte do tej Yamahy ? Edytowano 23 listopada 2022 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 23 listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 4 godziny temu, Dedal75 napisał: I BMNy pewnie masz przesłuchane też W UK ich nie ma w sprzedaży, a na forach piszą że "dają" basem. 7 godzin temu, marcinmarcin napisał: I co z tego wykresu, każdy wzmacniacz ma w teorii płaską charakterystykę. A tak naprawdę słyszysz ze gra Vką... Dobrze że kolumny nie mają na to wpływu. 4 godziny temu, Dedal75 napisał: Atolle też masz ogarnięte ? Sam napisałeś, że Atoll daje średnicą. I jeżeli BMN grają "V", to wypadkowo masz płasko. A ponieważ Yamaha gra równo, to w połączeniu z BMN, masz "V". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 (edytowany) Ale ja nie pisałem że miałem płasko 😳 gdzie ? Rozumiem że Atolla nie słuchałeś ? Bo ja miałem in100/in200/am200 Na forach to różne rzeczy piszą , nie słuchałeś to daj sobie spokój i nie wprowadzaj ludzi w błąd . Pzdr 1 godzinę temu, dorsz napisał: W UK ich nie ma w sprzedaży, a na forach piszą że "dają" basem. Dobrze że kolumny nie mają na to wpływu. Sam napisałeś, że Atoll daje średnicą. I jeżeli BMN grają "V", to wypadkowo masz płasko. A ponieważ Yamaha gra równo, to w połączeniu z BMN, masz "V". Utwierdziłeś mnie że pieprzysz 🤦 myślałem że to późna pora albo oblewałes remis z Meksykiem ale nie . Edytowano 23 listopada 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 23 listopada 2022 Udostępnij Napisano 23 listopada 2022 3 godziny temu, J4Z napisał: Płaską to można mieć klatkę 🙂 Oj, nie tylko 😉 3 godziny temu, Dedal75 napisał: Ale ja nie pisałem że miałem płasko 😳 gdzie ? Rozumiem że Atolla nie słuchałeś ? Bo ja miałem in100/in200/am200 Na forach to różne rzeczy piszą , nie słuchałeś to daj sobie spokój i nie wprowadzaj ludzi w błąd . No to nie gadaj głupot że Yamaha gra V-ką. 3 godziny temu, Dedal75 napisał: Utwierdziłeś mnie że pieprzysz 🤦 myślałem że to późna pora albo oblewałes remis z Meksykiem ale nie . Nie bądź niekulturalny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts