Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 5 months later...
Napisano

1. Topping DX3 Pro+ lub Fiio BTA30 Pro jako DAC/preamp

2. Atoll MA100 jako końcówka

Rozważałem też (między innymi) 2 razy droższego Atolla IN50, ale sobie pomyślałem, że skoro w/w DACi mają regulację głośności to sama końcówka powinna mi wystarczyć. No i jest tańsza. Co sądzicie o takiej kombinacji? Gdybyście mieli do wyboru MA100 + kolumny do 6k albo AM100/IN50 (albo coś nieatollowego, np. Audiolab 6000A, Musical Fidelity Ms2i) + kolumny do 4k lub to czy wybralibyście MA100 czy raczej tę drugą opcję?

W ogóle w dobie dużego wyboru DACów z regulacją głośności trochę dziwi mnie mały wybór końcówek mocy, ale to już trochę offtop

• 2 months later...
Napisano
Dnia 25.04.2016 o 17:55, Belfer54 napisał:

Simson jeszcze raz gratuluję Atolla. Poczekaj jak się dobrze wygrzeje to pokaże jeszcze więcej na co go stać. /uploads/emoticons/icon_smile.gif
Kabelki do Atolla, to kolejna zabawa. Zarówno sygnałowe, głośniowe jak i sieciówka odpowiednio dobrane mają zdecydowany wpływ na dźwięk.
Moim zdaniem IN100 w tej klasie cenowej to rewelacja. Zanim kupiłem IN200 miałem styczność z setką przy okazji wizyt i odsłuchów w salonie AudioForte. Zawsze mnie ten wzmacniacz zadziwiał swoimi możliwościami.

Jakie poleciłbyś kable:Zarówno sygnałowe, głośniowe ?

• 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano

Na tegorocznym AVA można posłuchać i obejrzeć jubileuszowe nowości serii 300 (w ofercie dystrybutora ATOLLa-firmy Audio Forte, Radisson Blue-Sobieski, pok. 515): streamer ST300 oraz stereofoniczny końcówki mocy AM300 (zestawione jako monobloki). 

Grają z kolumnami Equilibrium Evolta S i okablowanien Enerr.

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)
10 godzin temu, J4Z napisał:

Dziwne bo brzmienie jest raczej spokojne, aczkolwiek nowych sybilantów pojawiło się sporo, dziiiwne..

Każda integra Atolla gra lepiej w roli końcówki mocy, jak masz jakiś dobry DAC z funkcją pre, to warto wypróbować.

Miałem na stanie też IN300 i również lepiej sprawdzał się w roli końcówki.

Edytowano przez DiBatonio
  • 2 weeks later...
Napisano

W poprzedniej serii Atolla (SE) bardo dobrze uzupełniały się źródła CD100 i 200 z ampami 100 i 200 ale łączonymi na krzyż a nie jak wskazuje numeracja. CD100se miał mocno wypchnięty górny środek co "gryzło się" z tak samo grającą średnicą in100SE. 

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 11.11.2022 o 11:04, marcinmarcin napisał:

Nie miałem cd100, ale do tej pory nie znalazlem 2 takiego klocka który by tak jak in100se do przodu ustawiał środek 👍

z ciekawosci.. co w tym fajnego? myslę nad zakupem in100se, teraz mam Yamaha as701. nie wiem czego sie spodziewac , brakuje mi średnicy ..ale nie wiem czy basu i góry w in100se nie bedzie mało.. niby to klasa wyzej ale

Napisano
4 godziny temu, Dedal75 napisał:

I BMNy pewnie masz przesłuchane też 

W UK ich nie ma w sprzedaży, a na forach piszą że "dają" basem.

7 godzin temu, marcinmarcin napisał:

I co z tego wykresu, każdy wzmacniacz ma w teorii płaską charakterystykę. A tak naprawdę słyszysz ze gra Vką... 

Dobrze że kolumny nie mają na to wpływu.

4 godziny temu, Dedal75 napisał:

Atolle też masz ogarnięte ? 

Sam napisałeś, że Atoll daje średnicą. I jeżeli BMN grają "V", to wypadkowo masz płasko.

A ponieważ Yamaha gra równo, to w połączeniu z BMN, masz "V".

Napisano (edytowany)

Ale ja nie pisałem że miałem płasko 😳 gdzie ?

Rozumiem że Atolla nie słuchałeś ? Bo ja miałem in100/in200/am200

Na forach to różne rzeczy piszą , nie słuchałeś  to daj sobie spokój i nie wprowadzaj ludzi w błąd .  Pzdr 

1 godzinę temu, dorsz napisał:

W UK ich nie ma w sprzedaży, a na forach piszą że "dają" basem.

Dobrze że kolumny nie mają na to wpływu.

Sam napisałeś, że Atoll daje średnicą. I jeżeli BMN grają "V", to wypadkowo masz płasko.

A ponieważ Yamaha gra równo, to w połączeniu z BMN, masz "V".

Utwierdziłeś mnie że pieprzysz  🤦 myślałem że to późna pora albo oblewałes remis z Meksykiem  ale nie . 

Edytowano przez Dedal75
Napisano
3 godziny temu, J4Z napisał:

Płaską to można mieć klatkę 🙂

Oj, nie tylko 😉

red.jpg

3 godziny temu, Dedal75 napisał:

Ale ja nie pisałem że miałem płasko 😳 gdzie ?

Rozumiem że Atolla nie słuchałeś ? Bo ja miałem in100/in200/am200

Na forach to różne rzeczy piszą , nie słuchałeś  to daj sobie spokój i nie wprowadzaj ludzi w błąd .  

No to nie gadaj głupot że Yamaha gra V-ką.

3 godziny temu, Dedal75 napisał:

Utwierdziłeś mnie że pieprzysz  🤦 myślałem że to późna pora albo oblewałes remis z Meksykiem  ale nie . 

Nie bądź niekulturalny.