Amarok Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 Na HiFi.pl jest inny model Magico, S1 i tylko za 30900 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 2 godziny temu, PaWski napisał: A może to są kolumny Pana Witolda 🙂 Nie są. I nie polecam tego konkretnego egzemplarza. Polecam model. Najwyższa liga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 @audiowit Fajne te Magico. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 Fajne, fajne. Duży wklad inżynieryjny, nowoczesne i bez adiofilskiej ściemy. W brzmieniu mogą wydawać się lekko ciemne ale to tylko złudzenie. Są pozbawione podbarwień, które powodują efekt wow. Są moją miłością:). Szkoda, że nigdy ich nie będę miał :(. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 Za 165 500 to można sobie lepiej życie ułożyć 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 Może i można. Ale co to za życie... 2 godziny temu, Amarok napisał: Na HiFi.pl jest inny model Magico, S1 i tylko za 30900 zł. Też polecam :). Chyba nie ma niefajnych Magico :))) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 27 minut temu, audiowit napisał: W brzmieniu mogą wydawać się lekko ciemne ale to tylko złudzenie. Są pozbawione podbarwień, które powodują efekt wow Jakbym czytał opis nowego pieca Marantz-a model 30. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 Proszę Cię. Stawianie obok siebie zestawienia liter Marantz i Magico powinno być zapisane w konstytucji jako karalne. Choć Marantz swego czasu też produkował ciekawe rzeczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 52 minuty temu, PaWski napisał: Za 165 500 to można sobie lepiej życie ułożyć 😉 Ja to sobie z fajnymi dziewczynami zawsze życie układałem . Ale można i z jakimś magikiem , co kto lubi 😂 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 1 godzinę temu, audiowit napisał: Może i można. Ale co to za życie... Hmm zaj.....e życie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 1 godzinę temu, audiowit napisał: Stawianie obok siebie zestawienia liter Marantz i Magico powinno być zapisane w konstytucji jako karalne. Tyle że marantz i magico to nie są litery 😉. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 1 godzinę temu, audiowit napisał: Choć Marantz swego czasu też produkował ciekawe rzeczy Nadal produkuje ciekawe rzeczy wzgledem oferty innych producentów. Nie każdy np. Cd-ek ma wyłączany opcjonalnie wyswietlacz🤔. Nie muszę chyba tłumaczyć jaki z tego pożytek dla dzwieku. A zwłaszcza dla audiofili upatrujacych wszelakie zmiany dzwieku w kablach 😎 pewnie juz wiesz co mam na myśli 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 Jeśli Magico osiągnie taka sprzedawalność i rozpoznawalność marki na świecie jak Marantz to wtedy można porozmawiać o tym sprzęcie. Na razie to jak Koenigzeeg. Bardzo dobry, super osiągi, ALE kto nim jeździ? Nie każdy moze obejrzeć, nie mówiąc już o posłuchaniu. To bardzo niszowe kolumny i myślę, ze nie warto zawracać sobie głowy. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 Niektórym nie zależy na sprzedawalnosci. Czy niszowy? Nie. Ma je wiele osób. Nie wszyscy piszą na forum, bo np obawiają się hejtu, tego polskiego. 3 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Nadal produkuje ciekawe rzeczy wzgledem oferty innych producentów. Nie każdy np. Cd-ek ma wyłączany opcjonalnie wyswietlacz🤔. Nie muszę chyba tłumaczyć jaki z tego pożytek dla dzwieku. A zwłaszcza dla audiofili upatrujacych wszelakie zmiany dzwieku w kablach 😎 pewnie juz wiesz co mam na myśli 😎 Cd bez opcji wyłączenia wyświetlacza nigdy nie jest brane przezemnie pod uwagę. Ten szum wyświetlacza jest nie do zniesienia A tak bajdelej. Nie wyłączacie wyświetlaczy jak słuchacie muzy? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 (edytowany) 21 minut temu, audiowit napisał: Nie wszyscy piszą na forum, bo np obawiają się hejtu Zawsze podziwiałem Witek Twój cudownie beztroski brak konsekwencji w tym co piszesz, myślisz, głosisz. Ubolewasz nad sprzętowym hejtem, a sam - nieprowokowany - dowalasz różnym markom, np. Marantzowi przy każdej okazji (albo i bez). Choćby post wcześniej. Naprawdę słodkie;) Edytowano 10 lutego 2023 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 Nieprawdaż? A ja uwielbiam jak się złościsz. To takie romantyczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 @audiowit jeśli dla Ciebie kolumny wartości 130 tys nie są niszowe, to jakie są niszowe? Nie każdy chcący słuchać dobrego brzmienia śpi na kasie. A razczej uzywający tych kolumn do takich należą. Ja nie zaglądam nikomu do kieszeni, jednakże ilu ludzi choćby na tym forum na nie stac??? Myslę, że nikogo. A więc dyskusja bezzasadna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 Ależ ja się nie złoszczę. Jest to uwzględniając kontekst nawet zabawne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 One jako używane kosztują 130 000. Czy kogoś stać czy nie? Raczej znalazłoby się wielu na tym forum. Pytanie czy chcą lub czy dla nich warte są tyle kasy. Dyskusja na temat czego? Doskonalosci kolumn czy ich niszowosci? Jakoś nie mam tych kolumn i znam słuchałem Magico? To abstrakcja? Nie, one są i pisząc o nich, że nie ma o czym mówić to tak jak powiedzieć, siedźmy w ciemności w jaskini. Słońce jest wysoko, więc nie dla nas. A zresztą może i dyskusja jest bezzasadna. Poleciłem kolumny Magico i tyle. Uważam, że są dobrym wyborem dla tych, którzy szukają dobrego dźwięku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 Ja nie twierdzę , że nie są dobrym wyborem. I są ludzie których na nie stać. Tylko KTO je kupi? To że kogoś stać, wcale nie oznacza że będzie chętny aby je kupić. ktoś kto ma 500 tys zł niekoniecznie będzie skłonny do kupna samochodu za 250 tys. Stać go, ALE czy kupi? Raczej nie. Mój dobry znajomy uzywa kolumn Beolab 90 w komplecie z wysoką końcówką Gryphona i ..... co z tego? Kolumny grają pięknie, chciałbym je mieć, ale nawet nigdy o nich nie napiszę bo .... po co? jaki sens? Nigdy ich nie będę miał. A i posłuchac mogę jedynie kiedy znajomy mnie zaprosi, a robi to raz na kilka lat. To tak jakbym opisał chęć podróży na marsa. Kogo interesują moje marzenia?. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 3 minuty temu, Rega napisał: Kogo interesują moje marzenia?. Mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 O ile mi wiadomo to 90 są aktywne... Tak. Są. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 A o ile ja wiem to 50 są aktywne. Nie wiem czy 90 maja wbudowane wzmacniacze. Może mają, ale to nie znaczy że nie można ich uzywać ze wzmacniaczem zewnętrznym. Skoro uzywa ich ze wzmacniaczem zewnętrznym to widocznie można. Montowała mu je grupa fabryczna B&O. Wyglądają jak pogniecione ale graja wspaniale. Co z tego , skoro nie dla mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 9 minut temu, Rega napisał: A o ile ja wiem to 50 są aktywne. Nie wiem czy 90 maja wbudowane wzmacniacze. Może mają, ale to nie znaczy że nie można ich uzywać ze wzmacniaczem zewnętrznym. Skoro uzywa ich ze wzmacniaczem zewnętrznym to widocznie można. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 32 minuty temu, audiowit napisał: One jako używane kosztują 130 000. W tych cenach klamoty w naszych salonach audio schodzą całkiem dobrze. Chociaż rozumiem, że jak się zastanowić to... No ale Hi End to też cena. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts