Slawko69 Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 Bierz , bierz ale czym to napędzić żeby zachować ich charakter? No i żeby rockowa muza brzmiała z wykopem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 1 godzinę temu, Slawko69 napisał: Bierz , bierz ale czym to napędzić żeby zachować ich charakter? No i żeby rockowa muza brzmiała z wykopem. Exposure 3510 to mój pierwszy typ do sprawdzenia. Ten piec kocha rocka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 5 godzin temu, J4Z napisał: Sprawę z fun przemyślałem i już ich nie chce. Na wykresie wyglądają na krzykacze. Kiedyś porównałem Audium z wykresem Focali u znajomego. Góra identyczna.... A grają tak bardzo odmiennie. Papierowy głośnik Audium daje lekką i szlachetna górę, nie czuć nawet że tak dużo wysokich 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 Widzę , że kolega zachwycony nowym nabytkiem. Expo ma 2 wady: brak wzmacniacza słuchawkowego i brak wejścia optycznego. Optyk to ukłon w stronę mojej drugiej połowy. Chodzi o to aby bez włączania kilku klocków móc obejrzeć film z dźwiękiem na kolumnach. Dlatego póki co moim faworytem jest Denon 1700 nowy lub 2500 używany. Pytanie czy to zgra się ze Spendorami. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 10 godzin temu, Slawko69 napisał: Widzę , że kolega zachwycony nowym nabytkiem. Expo ma 2 wady: brak wzmacniacza słuchawkowego i brak wejścia optycznego. Nie wiem czy to o mnie. Jeżeli tak, to muszę sprostować. Nie mam Expo! (moooże kiedyś, zbieram, odkładam, itp., itd. ) I Expo 3510 ma dziurkę na słuchawki - dla mnie, jak w 99% znanych mi integr kompletnie niepotrzebną bo przeciętnej jakości. Jeżeli chodzi o słuchawki to jedynie obecne integry Regi mają je wyjątkowo dobre, u reszty jest bo jest... 10 godzin temu, Slawko69 napisał: Denon 1700 Oj, jak ten Denon jest faworytem to Expo 3510 nie jest dla Ciebie. Zupełnie inny charakter i dynamika niskich tonów, całkwicie inny charakter wysokich tonów. Dwa przeciwległe bieguny. Oczywiście może się też zdarzyć, że po osobistym odsłuchu preferencje by się zmieniły ale już nie mieszam. Każdy musi podążać swoją drogą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Z tym faworytem bez przesady. Po prostu w porównaniu do innych wzmaków , które ostatnio słyszałem - Naim Atom , Unitystar , RA 1572 czy Hegel w Denonie czuć moc. Kiedy trzeba dupnąć jest dupnięcie. Ja nie rozbieram muzyki na czynniki pierwsze. Muza ma sprawiać mi radość. Na zlocie radość była ze Spendorami 3/1 z wzmakiem lampowym. Gdzie indziej był fan z Denonem . Co będzie gdy połączymy Denona ze Spendorami pozostaje otwartą kwestią. Nie mogę znależć miejsca gdzie mogę takiego zestawienia posłuchać. W Twojej stopce masz napisane Expo.... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 31 minut temu, Slawko69 napisał: W Twojej stopce masz napisane Expo.... Tak było i brakuje mi klimatu Expo z ATC. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Co było a nie jest nie pisze się w rejestr , Adam znasz ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 @J4Z jak widzę coś takiego na OLX to wyprowadza mnie to z równowagi. Klikam zawsze "zgłoś". I o dziwo ściągają te ogłoszenia 😈 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 6 minut temu, lpomis napisał: Klikam zawsze "zgłoś". I o dziwo ściągają te ogłoszenia 😈 To teraz k...a wiem , czemu zniknęło moje ogłoszenie ,o moim kablu zasilającym DIY / nie Nordost Odin , Tara Labs The Zero Evolution , Siltech Royal Rubby Hill II / co go chciałem opylić za jedyne 5 kafli !!! 🤐 😃 3 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 A propos tych ogłoszeń, to można zrobić to z klasą. Kiedyś David Lee Roth, Sammy Hagar i Michael Anthony ruszyli razem w trasę pod szyldem Sans Halen. Dla mnie - w dziesiątkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 15 godzin temu, J4Z napisał: O, czyli jest zabronione. Dzieki bogu ile mozna tych debili tolerowac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 https://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/ogłoszenia/kolumny-podłogowe/dynaudio-evoke-30-nowe-rabat-40-r131579/ Dynaudio na Śląsku. Nie znam się, chyba okazja. Ta marka bardzo często przewija się na forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 Dla fanów crescendo kudosy wiszą na oeliksie w dość atrakcyjnej cenie 😎 https://www.olx.pl/d/oferta/kudos-cardea-super-20-anniversary-edition-CID99-IDU2Azo.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 (edytowany) 2 godziny temu, AudioTube napisał: https://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/ogłoszenia/kolumny-podłogowe/dynaudio-evoke-30-nowe-rabat-40-r131579/ Dynaudio na Śląsku. Nie znam się, chyba okazja. Ta marka bardzo często przewija się na forum. Warto być może jeszcze poczekać. Wystawił je kolega z forum AS z klubu Naima. Raptem kilka tygodni po zakupie i co jakiś czas obniża cenę Swoją drogą musiały mocno nie przypaść do gustu, sprzedaż po miesiącu od zakupu... Edytowano 18 kwietnia 2023 przez stach_s 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 Tak na szybko i krótko proszę dla mnie. Ten Kudos to jakaś dobra marka? Nigdy nie słyszałem, mało słyszałem. Mają swój sznyt? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 3 minuty temu, AudioTube napisał: Ten Kudos to jakaś dobra marka? Witold ma kolumny tej firmy. To chyba wszystko wyjaśnia 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 Nie może być. Witek ma kefy i Custom od Roberta/YB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 Miałem kiedyś monitory C1 od Kudosa. Fantastyczna, nienachalna i pełna szczegółów góra, generalnie takie "liniowe" bardzo wierne, bez podbarwień granie... Ale ze mnie żaden audiofil, bo basu mi w nich brakowało i sprzedałem 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 36 minut temu, AudioTube napisał: Nie może być. Witek ma kefy i Custom od Roberta/YB Z tego co wiem, ma też kudosy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 53 minuty temu, AudioTube napisał: Ten Kudos to jakaś dobra marka Patrząc po ilości flagowych modeli w pokojach Anglików to bardzo uznana. Cena też właściwa. Więc tak, to z pewnością bardzo szanowana, dobra marka. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 (edytowany) 21 minut temu, KrólKiczu napisał: Z tego co wiem, ma też kudosy. 20 minut temu, kaczadupa napisał: Więc tak, to z pewnością bardzo szanowana, dobra marka. A Witek to tylko dla siebie, dla siebie te perełki trzyma i nic a nic podzielić się nie chce. Ani pary z ust. Ale z niego zatem kolega😉 A i niejaki pan Marek ma także na sprzedaż i nawet je Unisonem, lampiakiem napędza. Edytowano 18 kwietnia 2023 przez AudioTube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 56 minut temu, AudioTube napisał: A Witek to tylko dla siebie, dla siebie te perełki trzyma i nic a nic podzielić się nie chce. Ani pary z ust. @audiowit wieloktrotnie o nich wspominał na forum i nawet zachęcał do posłuchania w przypadku osób poszukujących dobrego brzmienia. Ja niestety ich nie słyszałem ale wiem, że Tomek @tomek4446 słuchał i może coś więcej napisać. Oczywiście brzmienie kolumn to wypadkowa miksu akustyki pomieszczenia i tego co je napędza ale podstawowy charakter grania pozostaje niezmienny Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 1 godzinę temu, AudioTube napisał: A Witek to tylko dla siebie, dla siebie te perełki trzyma i nic a nic podzielić się nie chce. Ani pary z ust. Ale z niego zatem kolega😉 A i niejaki pan Marek ma także na sprzedaż i nawet je Unisonem, lampiakiem napędza. Nie śledzisz:). Pisałem o kudosach. Niepozornie wyglądają i zwykle jak ktoś do mnie wpada, to nie zwraca na nie uwagi lub patrzy z politowaniem. Dopóki nie zagrają ;). Polecam. A cena rewelacyjna. Sam kupiłem je drożej niż te wystawione. Ja mam czarną parkę, też Anniversary Edition. To nic nie znaczy :). A kolumn mam jeszcze więcej ;). Też opisywałem. Nie trzymam wiedzy dla siebie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: słuchał i może coś więcej napisać. Było to sporo czasu temu , ale Kudosy jakimi je zapamiętałem u Witka, to precyzja Panie. Precyzja w dobrym tego słowa znaczeniu. Oj , nie da się oszukać , jak coś źle zrealizowane to słychać , aż boli. Po prostu różnicują nagrania i potrafią stworzyć fajną głębię , sporą scenę. Jak już było napisane , same kolumny nie grają , gra system. Opieram więc swoją opinię na całokształcie wraz z pomieszczeniem. Jak się mylę to mnie @audiowit Witek popraw , ale odniosłem wrażenie , że nie zagrają w każdym pomieszczeniu. Ze względu na wspomnianą precyzję grania, wymagają nakładów na adaptację akustyczną pomieszczenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts