Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
7 minut temu, Chyba Miro 84 napisał:

Infrasonic, hi-filter, loudness... kiedyś to były sprzety z dodatkami 😉

I komu to przeszkadzało? Teraz pacany nawet o dodaniu regulacji balansu potrafią zapomnieć:(

Napisano

Tak, z tyłu mam przełącznik wyłączający kondensatory na wyjściu. Ale to bardziej chodzi o separację galwaniczną, choć oczywiście jak każdy kondensator czy rezystor ma wpływ na dźwięk.

Regulacji balansu nie ma :))) a tym bardziej barwy.

A może zapytasz o Luxa. Też nie ma, bo jest magiczny przycisk. Drugi lux przełącza się automatycznie w momencie wpięcia w odpowiednie gniazda. Absolutor tez nie ma, 

Ło jeżu nie mam nigdzie balansu. 

A przepraszam strv ma....

Napisano
9 godzin temu, audiowit napisał:

Tak, z tyłu mam przełącznik wyłączający kondensatory na wyjściu. Ale to bardziej chodzi o separację galwaniczną, choć oczywiście jak każdy kondensator czy rezystor ma wpływ na dźwięk.

Regulacji balansu nie ma :))) a tym bardziej barwy.

A może zapytasz o Luxa. Też nie ma, bo jest magiczny przycisk. Drugi lux przełącza się automatycznie w momencie wpięcia w odpowiednie gniazda. Absolutor tez nie ma, 

Ło jeżu nie mam nigdzie balansu. 

A przepraszam strv ma....

Skoro ma wpływ na dźwięk a nie ma wpływu na barwę to na co ma wpływ 😐

Napisano (edytowany)
17 godzin temu, audiowit napisał:

Po przejściu przez te wszystkie dodatki tracimy jakość.

Jesli "infrasonic" działa podobnie  jak "subsonic" to muszę się z Tobą nie zgodzić. Niby dodatkowy filtr, a wydaje się ze poprawia brzmienie słyszalne, odcinajac (nie pamietam dokładnie chyba coś poniżej 30hz). Odnoszę wrażenie że, Dzieki temu na końcówki mocy podawany jest sygnał bez powyzszych, co skutkuje mniejszym obciazeniem koncowek i przetworników a co za tym idzie, wydajniejsza praca i klarowniejszy niepodbarwiony dźwięk nawet na wysokich poziomach mocy słyszalny po aktywacji tegoż filtru.

Ps: nie mówiąc juz o dodatkowym zabezpieczeniu srednioniskotonowego/szerokopasmowki przed "wypluciem" membrany

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano

Przeczytałem. Czyli to jednak następca mojego 3030. Ładnie z ich strony, że akurat ten model wybrali do celebrowania swoich 50 urodzin;)

Ciekawostka. Bardziej opłaca się kupić wersję rocznicową LE niż późniejszą simply. Ta druga, okrojona i na powrót doposażona, będzie o 124 dolary droższa!

Napisano
Dnia 21.10.2022 o 15:00, dorsz napisał:

nie doczytałem. Co to te bajery?

Dnia 21.10.2022 o 15:18, Kraft napisał:

Ciekawostka. Bardziej opłaca się kupić wersję rocznicową LE niż późniejszą simply. Ta druga, okrojona i na powrót doposażona, będzie o 124 dolary droższa!

Może myślą że ludzie będa polować na tą LE przez to

Dnia 21.10.2022 o 17:43, Dedal75 napisał:

Zależy co wypijesz przy tej okazji 😂

I zje :P

Piotr

Dnia 21.10.2022 o 17:30, terracan1929 napisał:

hm...to NAD powstał w tym samym roku co...ja :) I na tę okoliczność "wypuszcza" na rynek okazjonalny sprzęt.

Co ja mam "wypuścić" z okazji swoich 50- tych urodzin ? :) 

Sto lat!!

Napisano

Marantz się trzyma. Także sprawdzonych rozwiązań.

Nowy 40n dostał w tym roku nagrodę EISA. To kolejna z długiej serii konstrukcji wywodzących się z KI Pearl Lite (który ma @seba3002). Mój PM8005 też dostał przed laty tę nagrodę. Podobnie jak jego następca, czyli PM8006. Widać, że dobry schemat konstrukcyjny broni się latami. 

MC4xMDU2ODEwMCAxNjYwNzY1Mzg0.thumb.jpg.25c82afe768d6c3475a709e88b19310e.jpg21034420_871697499646963_3515435128321128414_n.jpg.8d4559a5124a08526e5bc25c95a337f9.jpgMARANTZ-ND8006-EISA-WYSMIENITY-STREAMER-CD-DAC-Marka-Marantz.thumb.jpg.ac38f2f843efc92b4377fd6c2ffa694a.jpg

Marantz_KI_Lite_Amp_innen.jpg.6bcf40a6e873f72692487b8a99d92c34.jpg

522mar_ins.jpg.c55ae05aefaa688bffb6d83b81c37d5e.jpg

PS Można się śmiać. Start!

Napisano

Dobrze, że wspomniałeś. Nie wiedziałem. A wyrobione zdanie mam. To świetne kolumny (przynajmniej podstawkowce z tej serii, po podłogówek słuchałem za krótko, żeby mieć poważniejszą opinię na ich temat).

Napisano
2 minuty temu, audiowit napisał:

Można było ich posłuchać na AVS. Faktycznie, robiły wrażenie. Efekciarstwem, brakiem spójności, i zachwiana równowaga tonalną. No ale wiadomo, to Avs ... trudne warunki.

Czyli wg Ciebie lepiej grały te ustrojstwa:

20221029_174236.jpg

• 1 month later...