terracan1929 Napisano 20 października 2022 Udostępnij Napisano 20 października 2022 Obowiązkowe było też "mono" A co do 13 minut temu, Kraft napisał: Jak wyjdzie C 3030 to wymienię swojego to myślę, że skończy się na Limited Edition 3050 LE. Jak na NADa, to i tak dużo "powrotu do przeszłości". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 października 2022 Udostępnij Napisano 20 października 2022 7 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Infrasonic, hi-filter, loudness... kiedyś to były sprzety z dodatkami 😉 I komu to przeszkadzało? Teraz pacany nawet o dodaniu regulacji balansu potrafią zapomnieć:( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 20 października 2022 Udostępnij Napisano 20 października 2022 Wszystkim. Po przejściu przez te wszystkie dodatki tracimy jakość. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 20 października 2022 Udostępnij Napisano 20 października 2022 10 minut temu, audiowit napisał: Wszystkim. Po przejściu przez te wszystkie dodatki tracimy jakość. A czy przypadkiem WBA nie mają jakiejś magicznej gałeczki, która robi coś tam z dźwiękiem? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 20 października 2022 Udostępnij Napisano 20 października 2022 Tak, z tyłu mam przełącznik wyłączający kondensatory na wyjściu. Ale to bardziej chodzi o separację galwaniczną, choć oczywiście jak każdy kondensator czy rezystor ma wpływ na dźwięk. Regulacji balansu nie ma :))) a tym bardziej barwy. A może zapytasz o Luxa. Też nie ma, bo jest magiczny przycisk. Drugi lux przełącza się automatycznie w momencie wpięcia w odpowiednie gniazda. Absolutor tez nie ma, Ło jeżu nie mam nigdzie balansu. A przepraszam strv ma.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 9 godzin temu, audiowit napisał: Tak, z tyłu mam przełącznik wyłączający kondensatory na wyjściu. Ale to bardziej chodzi o separację galwaniczną, choć oczywiście jak każdy kondensator czy rezystor ma wpływ na dźwięk. Regulacji balansu nie ma :))) a tym bardziej barwy. A może zapytasz o Luxa. Też nie ma, bo jest magiczny przycisk. Drugi lux przełącza się automatycznie w momencie wpięcia w odpowiednie gniazda. Absolutor tez nie ma, Ło jeżu nie mam nigdzie balansu. A przepraszam strv ma.... Skoro ma wpływ na dźwięk a nie ma wpływu na barwę to na co ma wpływ 😐? 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 12 godzin temu, terracan1929 napisał: No proszę. NAD wypuścił sprzęt z "wycieraczkami", w stylu retro. Tego bym się nie spodziewał po tej firmie. https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/nad-c-3050-le.html Ładny i będzie miał Dirac. Stary wygląd nowa funkcjonalność. Ale będzie chyba w klasie D Szkoda Pomysł udany. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 (edytowany) 17 godzin temu, audiowit napisał: Po przejściu przez te wszystkie dodatki tracimy jakość. Jesli "infrasonic" działa podobnie jak "subsonic" to muszę się z Tobą nie zgodzić. Niby dodatkowy filtr, a wydaje się ze poprawia brzmienie słyszalne, odcinajac (nie pamietam dokładnie chyba coś poniżej 30hz). Odnoszę wrażenie że, Dzieki temu na końcówki mocy podawany jest sygnał bez powyzszych, co skutkuje mniejszym obciazeniem koncowek i przetworników a co za tym idzie, wydajniejsza praca i klarowniejszy niepodbarwiony dźwięk nawet na wysokich poziomach mocy słyszalny po aktywacji tegoż filtru. Ps: nie mówiąc juz o dodatkowym zabezpieczeniu srednioniskotonowego/szerokopasmowki przed "wypluciem" membrany Edytowano 21 października 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Ładny i będzie miał Dirac. Stary wygląd nowa funkcjonalność. 1972 sztuki LE, a później wersja domyślnie okrojona z bajerów. https://www.whathifi.com/news/nad-marries-vu-meters-with-streaming-in-retro-modern-c-3050-le-stereo-amplifier Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 Przeczytałem. Czyli to jednak następca mojego 3030. Ładnie z ich strony, że akurat ten model wybrali do celebrowania swoich 50 urodzin;) Ciekawostka. Bardziej opłaca się kupić wersję rocznicową LE niż późniejszą simply. Ta druga, okrojona i na powrót doposażona, będzie o 124 dolary droższa! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 55 minut temu, Kraft napisał: Przeczytałem. Czyli to jednak następca mojego 3030. Ładnie z ich strony, że akurat ten model wybrali do celebrowania swoich 50 urodzin;) Zwłaszcza że 3030 to rok 1978 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 hm...to NAD powstał w tym samym roku co...ja I na tę okoliczność "wypuszcza" na rynek okazjonalny sprzęt. Co ja mam "wypuścić" z okazji swoich 50- tych urodzin ? 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 października 2022 Udostępnij Napisano 21 października 2022 Zależy co wypijesz przy tej okazji 😂 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 października 2022 Udostępnij Napisano 24 października 2022 Dnia 21.10.2022 o 15:00, dorsz napisał: 1972 sztuki LE, a później wersja domyślnie okrojona z bajerów. https://www.whathifi.com/news/nad-marries-vu-meters-with-streaming-in-retro-modern-c-3050-le-stereo-amplifier nie doczytałem. Co to te bajery? Dnia 21.10.2022 o 15:18, Kraft napisał: Ciekawostka. Bardziej opłaca się kupić wersję rocznicową LE niż późniejszą simply. Ta druga, okrojona i na powrót doposażona, będzie o 124 dolary droższa! Może myślą że ludzie będa polować na tą LE przez to Dnia 21.10.2022 o 17:43, Dedal75 napisał: Zależy co wypijesz przy tej okazji 😂 I zje Piotr Dnia 21.10.2022 o 17:30, terracan1929 napisał: hm...to NAD powstał w tym samym roku co...ja I na tę okoliczność "wypuszcza" na rynek okazjonalny sprzęt. Co ja mam "wypuścić" z okazji swoich 50- tych urodzin ? Sto lat!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Marantz się trzyma. Także sprawdzonych rozwiązań. Nowy 40n dostał w tym roku nagrodę EISA. To kolejna z długiej serii konstrukcji wywodzących się z KI Pearl Lite (który ma @seba3002). Mój PM8005 też dostał przed laty tę nagrodę. Podobnie jak jego następca, czyli PM8006. Widać, że dobry schemat konstrukcyjny broni się latami. PS Można się śmiać. Start! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 A po co? Wystarczy wspomnieć, że rok wcześniej nagrodę Eisa dostała seria 700 B&W. Chyba każdy słyszał i ma wyrobione zdanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Dobrze, że wspomniałeś. Nie wiedziałem. A wyrobione zdanie mam. To świetne kolumny (przynajmniej podstawkowce z tej serii, po podłogówek słuchałem za krótko, żeby mieć poważniejszą opinię na ich temat). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Można było ich posłuchać na AVS. Faktycznie, robiły wrażenie. Efekciarstwem, brakiem spójności, i zachwiana równowaga tonalną. No ale wiadomo, to Avs ... trudne warunki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 2 minuty temu, audiowit napisał: Można było ich posłuchać na AVS. Faktycznie, robiły wrażenie. Efekciarstwem, brakiem spójności, i zachwiana równowaga tonalną. No ale wiadomo, to Avs ... trudne warunki. Czyli wg Ciebie lepiej grały te ustrojstwa: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 3 godziny temu, Kraft napisał: Marantz się trzyma. Także sprawdzonych rozwiązań. Nowy 40n dostał w tym roku nagrodę EISA. To kolejna z długiej serii konstrukcji wywodzących się z KI Pearl Lite Czyli z PM8003 😀 https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/824-pm8003 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Na to wychodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Zapowiadana kilka miesięcy temu, nowa Yamaha R-N 200A , została wyceniona. Można ją zamówić w przedsprzedaży za 17 000 zł. https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n2000a.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Potwierdzam! Dziś dostaliśmy informację o wprowadzeniu do sprzedaży RN2000. W ciągu kilku dni powinna być na naszych stokach. Czekamy z niecierpliwością, zapowiada się fajny klocek all in one. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2022 Zapowiada się nieźle. Aczkolwiek cena wysoka. Rozumiem że mimo oznaczenia RN2 to jest jednak zbudowane na AS 1200 a nie AS 2200 możecie potwierdzić? Chętnie sprawdzę to urządzenie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 20 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2022 (edytowany) Nie ma wejść zbalansowanych jak w przypadku 2200, wg mnie zbudowana jest na mojej 1200. Edytowano 20 grudnia 2022 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts