Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
10 minut temu, tomek4446 napisał:

Chcesz UMiK-a 2 ? Mogę Ci wysłać , oddasz w Bydgoszczy.  Kabel jest krótki coś ok. 2m. / USB A-C / , jak masz możesz zastosować dowolny dłuższy.

A ja mogę skorzystać też z tego umika 🙂? Problem jest tylko taki, że w Bydgoszczy raczej nas nie będzie. 

Napisano
5 minut temu, J4Z napisał:

a czy czymś znaczącym różni się umik 1 od umik 2?

Wagą , gniazdem USB C ,coś poprawili ponoć . Za małą mam wiedzę by to sprawdzić , ale że miałem oba mikrofony to zrobiłem porównanie i wyniki wyszły mniej więcej takie same.

Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Seba , nim cokolwiek napiszę , sprecyzuj co masz na myśli pisząc " skorzystać "  '😂

Sam sobie z tymi pomiarami  nie bardzo radzę, ale widzę że Arkadiusz wgryzł się w temat 😝, więc jeśli by już miał tego umika, to czy miałbyś coś przeciwko, gdyby i u mnie pomierzył to i owo 🙂

12 minut temu, J4Z napisał:

Chciałbym zobaczyć te Twoje, niepotrzebujące adaptacji pomieszczenie na papierze. 😉

:)

Zadowolą Cię chwilowo pomiary wykonane moim mikrofonem?

No i raczej ja nie twierdzę, że pomieszczenie nie potrzebuje adaptacji. To ja nie czuję potrzeby robienia u siebie takowej 🙂

Napisano
20 minut temu, seba3002 napisał:

To ja nie czuję potrzeby robienia u siebie takowej

Sebuś, ja tu widzę drugie dno....😉

To nie Ty decydujesz i nie czujesz potrzeby, tylko coś mi się zdaje, że ta lepsza twoja połowa,.

Przyznaj sie😉

Napisano
14 minut temu, J4Z napisał:

Rozumiem.

Nie ma pośpiechu. Mogę zaczekać, aż Arkadiusz Cię odwiedzi. 

Wracając do tematu mikrofonu. Michał też robił pomiary moim mikrofonem i w pomiarach potwierdziło się to, co było słychać na ucho. Także możemy nie jest jakiś mega miarodajny sprzęt ale ogólny ogląd daje.

4 minuty temu, DiBatonio napisał:

Sebuś, ja tu widzę drugie dno....😉

To nie Ty decydujesz i nie czujesz potrzeby, tylko coś mi się zdaje, że ta lepsza twoja połowa,.

Przyznaj sie😉

Po części tak, ale stety niestety, też jestem "estetą" i czegoś co by mi się nie spodobało, w chałupie bym nie ustawił. Jedyne co mi się podoba z ustrojów to te drewniane kantówki różnej długości, ale z tego co się orientowałem to drogi gips, a czy więcej dobrego wniesie czy złego, to też pewnie zagadka.

Napisano
58 minut temu, seba3002 napisał:

Sam sobie z tymi pomiarami  nie bardzo radzę, ale widzę że Arkadiusz wgryzł się w temat

A , pomiary chcesz zrobić ? A nie mogłeś tak od razu i mniej dwuznacznie ? :) 

Nie ma sprawy. Jest jedno ale ..... zaproponowałem pożyczenie mikrofonu jako pierwszemu Arkowi. Czekam na sygnał / i adres + tel.  na PW/ komu wysłać i jutro wysyłam. Statyw musicie sobie sami zorganizować. Z mikrofonem będzie taki mały , od biedy da się zrobić pomiary. Wysłać 5m. kabel USB A-B ? Do czego będziesz podłączał kompa ?

Napisano
9 minut temu, DiBatonio napisał:

@seba3002

Kibicuje zatem, by pomiary u Ciebie wyszły jak najlepiej. Jestem ciekawy co wyjdzie.

P.S.

Mój kolega dał się namówić na dwa proste panele za kolumny w końcu je zastosował i nie może wyjść z podziwu.

🙂

Zasadniczo ja pomiary już robiłem, co prawda jakimś chu... mikrofonem, ale zawsze. 

11 minut temu, tomek4446 napisał:

A , pomiary chcesz zrobić ? A nie mogłeś tak od razu i mniej dwuznacznie ? :) 

Nie ma sprawy. Jest jedno ale ..... zaproponowałem pożyczenie mikrofonu jako pierwszemu Arkowi. Czekam na sygnał / i adres + tel.  na PW/ komu wysłać i jutro wysyłam. Statyw musicie sobie sami zorganizować. Z mikrofonem będzie taki mały , od biedy da się zrobić pomiary. Wysłać 5m. kabel USB A-B ? Do czego będziesz podłączał kompa ?

U Arka byłem, ale adresu nie pamiętam. Dogadamy się i dam znać co i jak. Ja to i tak jestem Twoim dłużnikiem, raz za ten sprzęcik, który mi wysłałeś, dwa za pokój, w którym mi się mega dobrze spało w Warszawie. 

IMG-20220520-WA0003.jpg

Napisano
5 minut temu, Adi777 napisał:

firmy PSI

Nie znam. Fajnie by było żeby napisali oprócz tego co robi , jak to robi :) Czy wystarczy jedno urządzonko czy dwa w rogach ? Co z basem pod w narożnikach pod sufitem ? Do jakiej kubatury pomieszczenia itd. Bo jak na razie to traktuje to ustrojstwo na równo z zatyczkami do gniazd RCA :) 

Napisano
Przed chwilą, tomek4446 napisał:

To ja się wstrzymam z zakupem jak będzie :) Bo na razie nie wiem, czy przypadkiem ten gość na filmie mnie aby nie  obraża :) 

Tu masz napisy - możesz je automatycznie przetłumaczy w YT 

Nie brzmi to głupio ;) 

Napisano
13 minut temu, muzofan napisał:

Tylko z tego co pamiętam to nie 2k Euro tylko coś około 11k PLN za sztukę.

Z tego co zrozumiałem z filmu to raz , że trzeba mieć dwa urządzenia , a dwa że w zależności od niewyjaśnionych do bliżej warunków ,albo to będzie działać  ,albo nie .

Napisano
2 minuty temu, tomek4446 napisał:

Z tego co zrozumiałem z filmu to raz , że trzeba mieć dwa urządzenia , a dwa że w zależności od niewyjaśnionych do bliżej warunków ,albo to będzie działać  ,albo nie .

A można po prostu wklepać do Adiego np. - 10dB, Q8, Hz 53 i nie ma problemu z nadmiarem basu raz na zawsze... BTW z tego filmiku wynika że do 50Hz trzeba ponad 1m grubości pianki/wełny...