MobyDick Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Technika zdecydowanie poszła do przodu i jakość kolumn jest obecnie lepsza. Nie można jednak porównywać kolumn które wtedy były bardzo drogie z obecnie produkowanymi znacznie tańszymi, jak próbują to robić niektórzy. Bywa też że ktoś ma bardzo spaczony gust ... Ale o gustach się nie dyskutuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 2 godziny temu, MobyDick napisał: Technika zdecydowanie poszła do przodu i jakość kolumn jest obecnie lepsza. co ty piszesz jak do przodu, kiedy parametry kolumn są gorsze. 2 godziny temu, MobyDick napisał: Nie można jednak porównywać kolumn które wtedy były bardzo drogie ceny porównywalne do obecnych o których tutaj piszemy, było kilka udanych polskich kolumn w cenie niższej i lepszych parametrach i jakości. Teraz są ceny szalone nie adekwatne do jakości i parametrów, i tak porównując to jak by technika poszła w las 2 godziny temu, MobyDick napisał: Ale o gustach się nie dyskutuje. o tym nie będę dyskutował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 26 minut temu, Karol64208 napisał: co ty piszesz jak do przodu, kiedy parametry kolumn są gorsze. A świstak siedział i zawijał w papierki ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Ponieważ o dźwięku nie mogę jeszcze pisać (trwa wygrzewanie zgodne z instrukcją), to wrzucam filmik pokazujący szczegóły budowy 603-jek, m.in. ich zwrotnice. A przy okazji drugi, modelu 702, który właśnie zakupił kolega @Remi Franek. Znajdźcie szczegóły, którymi różnią się te dwie konstrukcje;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Bardzo solidnie wyglądają te woofery. I ogólnie cała konstrukcja. Ciekawe jak grają 603. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remi Franek Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Ja powiem tak ... 603 maja najlepszy stosunek jakości do ceny ... 700 grają lepiej i wyglądają ładniej ale nie na dwa razy za 703 ... mnie udało się kupić 702 w cenie poniżej cen 703 w Polsce (nawet z rabatami) ... a oprócz dźwięku to po prostu piękny mebel ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 3 minuty temu, Remi Franek napisał: mnie udało się kupić 702 w cenie poniżej cen 703 w Polsce (nawet z rabatami) Ale chyba używany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remi Franek Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Przed chwilą, Kraft napisał: Ale chyba używany? Tak używany jak jedna z Twoich kolumn bezpośrednio odkupione od dealera b&w w UK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Na OLX wisi para 702 za 10 400 zł (ale czarne, a Ty chyba szukałeś białych). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Przyjmujemy zakłady czy zostaną? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Tak, stawiam na nie Kraft to meloman, który szuka dźwięku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: Przyjmujemy zakłady czy zostaną? Ja stawiam na " Nie" 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karo Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Zostaną. 🤐 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 (edytowany) Przypominam, że aby zakład miał sens, ktoś musi obstawić "Tak". Inaczej nie będzie z czego wypłacać nagrody;) A tak swoją drogą, to nie wiem, jak odbierać te wasze obstawiania. Uważacie, że jestem zbyt wyrafinowanym audiofilem, by mogły mnie przekonać takie kolumny? Czy może macie mnie za takiego amatora, co nie pozna się na ich klasie, który nie poznałby dobrego dźwięku nawet gdyby ten podszedł i ugryzł go w tyłek? Edit: ktoś jednak obstawił na "Tak". Edytowano 5 czerwca 2020 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 17 minut temu, Kraft napisał: Uważacie, że jestem zbyt wyrafinowanym audiofilem, by mogły mnie przekonać takie kolumny? pisałem wcześnie, meloman Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Trzeba przyznać, że Union Jack świetnie się sprawdza w reklamie. Brytole to mają szczęście. PS Tak mi się skojarzyło, bo przez to wygrzewanie ślimaczy się mój opis odsłuchu Bowersów;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Pewien rosyjski oligarcha zamówił dla swojej córki różowe . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 (edytowany) Właśnie dostałem świetną ofertę na te czarno-białe Nautilus 801. Sprzedawca nie pozwolił mi ich słuchać, ale obiecał, że brzmią jak sen😂😂😂 To tak dla poprawienia humoru przed ostateczną recenzją 😉 Edytowano 5 czerwca 2020 przez Ars_Poland Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 4 godziny temu, S4Home napisał: Przyjmujemy zakłady czy zostaną? Oczywiście, że NIE ZOSTANĄ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Myślicie ,że Kraft lubi jedynie testować ? Od lat wspominam ,że powinien bloga założyć. PS: 5 stron i 0 info jak to gra , zgłaszam temat do moderatora jako spam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 3 godziny temu, Karol64208 napisał: Tak, stawiam na nie Kraft to meloman, który szuka dźwięku Pierwszy raz się z tobą zgadzam 😩 Też stawiam na nie. 1 godzinę temu, MobyDick napisał: Pewien rosyjski oligarcha zamówił dla swojej córki różowe . Nie sprzedadzą później 😛 1 godzinę temu, Ars_Poland napisał: Właśnie dostałem świetną ofertę na te czarno-białe Nautilus 801. Sprzedawca nie pozwolił mi ich słuchać, ale obiecał, że brzmią jak sen😂😂😂 To tak dla poprawienia humoru przed ostateczną recenzją 😉 Kiler joke!!! 34 minuty temu, kaczadupa napisał: Oczywiście, że NIE ZOSTANĄ. Ale mamy jedną osobę która mówi że zostaną. czyli na razie mamy ile trzy do jednego czy cztery do jednego. 1 minutę temu, Kubakk napisał: Myślicie ,że Kraft lubi jedynie testować ? Od lat wspominam ,że powinien bloga założyć. PS: 5 stron i 0 info jak to gra , zgłaszam temat do moderatora jako spam Hahaha Dlatego właśnie lubię piątki ludzie mają naprawdę dobre podejście do tematu. na luzie bez spinki. Plusik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 14 minut temu, S4Home napisał: Nie sprzedadzą później 😛 Zawsze można dać je do lakiernika i przemalować . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Przekonałes mnie. Biorę różowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Do przemalowania, czy taki kolor lubisz 🤣 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 (edytowany) 44 minuty temu, Kubakk napisał: Myślicie ,że Kraft lubi jedynie testować ? A właśnie, że nie lubię. Pisałem o tym już parę razy. Testowanie jest strasznie nudne. Niestety, nie ma chyba innej możliwości, żeby znaleźć swój najlepszy dźwięk, a na tym nam przecież zależy. Ta cała otoczka to właśnie po to, żeby było ciekawiej, żeby nie umrzeć z nudów. Tli się też może dodatkowo nadzieja, że jak się to wszystko opisze, to może komuś się to przyda, albo przynajmniej ktoś będzie miał rozrywkę i czas przeznaczony na testy będzie mniej zmarnowany. Edytowano 5 czerwca 2020 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts