audiowit Napisano 28 listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 Ekranowanie blachą miedziana mozna się posłużyć izolowany urządzeń miedzy sobą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 28 listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 No, nie znane są drogi którymi chodzi hummm. Fafniak jeżeli wiesz gdzie jest źródło, to już masz z górki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 28 listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 6 godzin temu, Fafniak napisał: U mnie w jednym kanale "brumią/smażą" Smażenie jest oznaką zużycia lampy raczej. Próbowałeś zamienić między kanałami L i P? Jeżeli smażenie się przeniesie to będzie wiadomo co 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 38 minut temu, MariuszZ napisał: Smażenie jest oznaką zużycia lampy raczej No to audiofil wydym... mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 1 godzinę temu, Fafniak napisał: No to audiofil wydym... mnie Które lampy skwierczą ? U mnie jedna z 6f8g skwierczy przez 1-2s ale tylko podczas nagrzewania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Witam po przerwie. Zainspirowany kolegami z Japonii ,oraz opisem ustawienia Alteców redaktora Sterephile niejakiego Arta Dudley'a tak jak ja posiadacza tych paczek postanowiłem " podnieść je z podłogi. Sprawa nie jest prosta, bo standy musiały być stabilne i bezpieczne , kolumienki ważą po 45 kg/szt. Znalezienie stolarza / bo Ci od płyt meblowych to dla mnie nie stolarze / nie jest łatwą sprawą, ale udało się i zamówiłem elementy z litego dębu tj. krawędziaki 100x100 mm oraz listwy.. Olejowanie i składanie we własnym zakresie. Ponieważ nie mam profesjonalnych urządzeń , więc łączenie na kołki odpadło. Wywiercenie 124 otworów idealnie prosto z tzw " ręki" wydało mi się niewykonalne. Zainwestowałem w blaszki kątowe z "metalowego" , całe 0,32 zł .szt / w Castoramie 2,86 zł/szt , czarne 5,60 zł/szt ??? /, poskręcałem na wkręty do drewna. Konstrukcja wyszła niesamowicie stabilna i ..... ciężka. Podkleiłem grubym filcem co by nie zajechać podłogi przy przesuwaniu. Powiem tak , opłaciło się. Wymierzyłem tak wysokość standów , by środek horna był idealnie na wysokości uszu. Ale Panowie , o dziwo prezentacja wysokich się nie zmieniła porównując do poprzedniej pozycji kolumn gdy stały na glebie , za to bardzo zmieniła się scena. Zaznaczam , że rozstaw kolumn nie uległ zmianie. Scena stała się wyraźnie określona i dużo bardziej zwarta niż poprzednio , jednym słowem na plus. A teraz będę się chwalił , nie mam pojęcia na czym kolega Japończyk postawił swoje Alteci / zdjęcie 1 - inspiracja/ , ale wiem jedno , jak nie na Polskim Dębie , to on nie ma pojęcia jak mogą brzmieć te kolumny ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Super pomysł i realizacja 👍 Ja bym ciemniejsze zrobił 😉 Jakiś czas temu przeglądając YT natknąłem się na reckę Klipsh Heresy nakręconą przez Zeusa. On też podniósł te paczki ponad podłogę mimo, że podobnego gabarytu są i mało osób to preferuje. Coś tam mówi na ten temat ale już nie pamiętam co 😉 Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Tomek, bardzo fajne standy! Ja bym tylko dał im kolor jak kolumny i ta szafka po środku. Kolumny tworzyłyby całość ze standami, byłby fajny kontrast od parkietu. No chyba, że standy celowo mają być jaśniejsze, wtedy przepraszam za brak ogłady z mej strony 😉 Dobra robota 🙂👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Mariusz dzięki , też myślałem o bejcowaniu na ten sam kolor co kolumny , ale mam za małe pomieszczenie i wizualnie kolumny wyglądałyby jak estradówki wciśnięte do wnęki na szczotki Chodziło mi o to by standy bardziej zlały się z podłogą , niż kolorystycznie stanowiły monolit z kolumnami. Po za tym , dąb ma przepiękne słoje i żal mi go było machnąć na ciemny kolor 2 minuty temu, JohnDoe napisał: Ja bym tylko dał im kolor jak kolumny i ta szafka po środku. John dzięki , skończyłem te standy jakieś dwie godziny temu , jeszcze tej prezentacji nie widziała żona. Już w tej chwili kolumny wyglądają dwa razy większe niż dwie godziny temu. Poczekam na żonę i zobaczymy , ach jak bym się przez jakiś czas nie odzywał to znaczy , że przebywam na " urazówce" . Kolor mogę zmienić w każdej chwili , są oleje z pigmentami , zobaczymy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 9 minut temu, tomek4446 napisał: Chodziło mi o to by standy bardziej zlały się z podłogą , niż kolorystycznie stanowiły monolit z kolumnami Teraz zwróciłem uwagę na to. Masz rację. Lepiej tak jest jak zrobiłeś po chwili patrzenia 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Dobra robota. Kolor w punkt. Ciemniejsze byłyby cięższe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Rewelacyjnie to wszystko ! Brawo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Jestem już po audycie żony i co dziwne nie wygląd był głównym tematem opinii , a dźwięk. Konkretnie scena. Jest to naprawdę niesamowita zmiana , prezentacja utworów odbywa się tak jak bym siedział na koncercie , centralnie, w szóstym rzędzie , wokal " idzie" ze środka na wysokości ok. 2 m. / wyżej niż poprzednio /, a muzycy grają na scenie szerokości ok. 2,5 m. Dalej po lewej i prawej stronie jest cisza , kolumny " milczą " gdy na nie patrzę . Polecam eksperymenty z pozycjonowaniem kolumn nie tylko pod względem rozstawienia i kątów dogięcia ale też wysokości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Standy super👍. Kolumny trochę urosły. Tomek - żyjesz? Żona wróciła? Ja zabiorę się za swoje jak tylko kolumny wrócą. Na razie mam wymówkę. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Jeszcze tylko sprężynki i .....😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 25 minut temu, slaw0001 napisał: Jeszcze tylko sprężynki i ..... 😂😂😂👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 zrobiłem sobie na warstwach obrazek w PS - wcale nie jestem pewny czy ciemniejszy nie byłby lepszy ale to tylko kwestia gustu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Oglądałem zdjęcie i myślałem o tym. Fafniak, możesz wkleić? Chyba Tomek się nie pogniewa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 @Fafniak dawaj 2 godziny temu, Rega napisał: Tomek - żyjesz? Żona wróciła? Żyje , ale co to za życie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Trochę tak młotkiem i udarem Zmieniłem tylko poziomy - nie dobierałem barwy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 @Fafniak fajny pomysł z nową kolorystyką standów. Dopasowanie poziomych listew do podłogi oraz nóg do koloru kolumn - efekt warty przemyślenia, bo takie połączenie kolorów daje radę! @tomek4446 solidnie i zgrabnie wyszły Twoje nowe standy 🙂 Dzięki Kolegom masz teraz temat do przemyśleń... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2020 Nie wiem jak to zrobiłeś, ale ciekawe. Muszę się zastanowić , czy wprowadzenie kolejnych kolorów jest wskazane. Już mam meble z palisandru , orzecha , a teraz dębu + parkiet jako największa płaszczyzna , jesion. Ale dzięki za sugestię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 Tomek, według wszelkich zasad dobrego gustu w 1 pomieszczeniu mogą być najwyżej 2 gatunki ( rodzaje) drewna. Jasne standy nadają lekkości ciężkim w odbiorze kolumnami i pasują kolorystycznie do parkietu. Jest naprawę fajnie. 13 godzin temu, slaw0001 napisał: Jeszcze tylko sprężynki i .....😂 Degradacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 Też uważam że kolory są super. Wszystko genialnie się zgrywa, nic nie maluj bo będziesz żałował, ciemnego oleju już tak łatwo nie zmienisz na jasny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 (edytowany) Ja również myślę że tak jak jest, jest bardzo dobrze. Edytowano 8 grudnia 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts