Skocz do zawartości

Absolute beginners stereo w strefie dziennej 32 m2

Asia

Recommended Posts

Szafkę zamówiłam, przezornie, na (ewentualne) dwa wzmacniacze 😉.

Co nie oznacza, że je będę mieć, a w każdym razie tak od razu.

I tak idę zbyt szybko.

Nie ma co przyśpieszać, trzeba sobie dawkować wrażenia (i koszty).

Dnia 1.06.2021 o 19:52, Łukasz Jankowski napisał:

Ja myślę nad hybrydą

Expand  

Posłuchaj różnych.

Jeszcze przyjdzie Unison Unico Due, bardzo jestem ciekawa jak zabrzmi z Aria 926 w porównaniu z Haiku Bright i Pier MS680.

Dnia 1.06.2021 o 20:08, Markcox napisał:

Mnie lampa "kupiła" ;) 

Expand  

Nie ukrywam, że Twoje zachwyty były dodatkowym bodźcem.

Edytowano przez Asia

Na razie przyjedzie hybryda Unison, posłuchamy. Coś muszę w końcu kupić. Chyba 😉

Dnia 1.06.2021 o 20:19, Łukasz Jankowski napisał:

U mnie największym problemem jest odległość. Żeby mieć większy wybór to trzeba jechać do Warszawy (ok. 300 km). W przypadku wzmacniaczy (i to nie tanich) boję się trochę wysyłki, bo kiedyś miałem nieprzyjemną sytuację. Kupiłem używany CD w fajnym stanie i przyszedł uszkodzony, ale dopiero w domu to zobaczyłem, bo paczka przyszła do pracy i nie było kiedy jej otworzyć. Zgłosiłem wszystko do kuriera, ale moja reklamacja nie została uznana i zostałem z uszkodzonym, niesprawnym odtwarzaczem.

Expand  

Aj, współczuję. Też mam niejakie obawy co do wysyłek, tym bardziej że dawno temu pracowałam w firmie kurierskiej, troszkę znam realia.

Dnia 1.06.2021 o 20:39, JaZz napisał:

Przez taki OLX przykładowo boję się kupować wysyłkowo. Ciekawe jakby sklep się zachował w wypadku kiedy kurier uszkodziłby kolumny.

Expand  

Wszędzie się zdarzają jełopy. Ja dziś czekałem na kuriera ze wzmakiem z serwisu i nagle dostaję SMSa "dostarczone". Dostarczył do biura? Do sąsiada? Zastanawiałem się, będąc w drodze do domu. W domu miałem zadzwonić na infolinię, ale paczka przywitała mnie na wycieraczce. To już druga taka sytuacja - tym razem UPS mi ten numer wywinął. Żeby było zabawniej, na paczce naklejka "Proszę sprawdzić przy kurierze - w przeciwnym wypadku reklamacji nie przyjmujemy".

Zastanawiam się, czy chce mi się składać skargę.

Dnia 1.06.2021 o 20:52, Markcox napisał:

Dlatego ja wolałem (mając ten komfort) samemu być sobie logistykiem, więc jeździłem do salonów i przywoziłem sobie sprzęt sam.

Expand  

Mam do centrum serwisowego Audio Center w Krakowie 325 km. Na szczęście zapakowali tego wzmaka jak szkło i nawet nakleili naklejkę, że to szkło.

Dnia 30.05.2021 o 07:32, Bogusław Kożyczkowski napisał:

Masz już Arie i niech zostaną, teraz dobierz wzmacniacz, jak już sama się przekonałeś, pewne pary łączą się wręcz same a inne z trudem .. szukaj wzmacniacza, jest dużo możliwości ... Atoll / Cambrige Audio / Nad / Musical Fidelity (te nie mają wejścia na słuchawki) / itd itp.

Expand  

Nie sądziłem, że nam Aśka pójdzie w lampowy piecyk, ale grunt to otwarty umysł na nowe wyzwania. Brawo!

Dnia 2.06.2021 o 04:32, Asia napisał:

Świetna wiadomość, gratuluję

Expand  

Dziękuję i trzymam kciuki za Twoje właściwe Tobie wybory 

Dnia 1.06.2021 o 20:09, Asia napisał:

Nie ukrywam, że Twoje zachwyty były dodatkowym bodźcem.

Expand  

A ja nie ukrywam, że mnie do tego kierunku sprowokował kolega @maverick2005, z czego bardzo się cieszę. I poszedł efekt domina... ;) 

Dnia 1.06.2021 o 20:57, maverick2005 napisał:

niech służy i cieszy muzyką uszy

Expand  

Taki właśnie jest plan

Dnia 1.06.2021 o 20:46, Dzik napisał:

Wszędzie się zdarzają jełopy. Ja dziś czekałem na kuriera ze wzmakiem z serwisu i nagle dostaję SMSa "dostarczone". Dostarczył do biura? Do sąsiada? Zastanawiałem się, będąc w drodze do domu. W domu miałem zadzwonić na infolinię, ale paczka przywitała mnie na wycieraczce. To już druga taka sytuacja - tym razem UPS mi ten numer wywinął. Żeby było zabawniej, na paczce naklejka "Proszę sprawdzić przy kurierze - w przeciwnym wypadku reklamacji nie przyjmujemy".

Zastanawiam się, czy chce mi się składać skargę.

Expand  

Zgłoś, że kurier nie dostarczył paczki i że najwyraźniej ktoś ją zawinął.
Potwierdzenia nie mają w postaci pokwitowania odbioru.
Może się nauczą, a kurier dostanie po portfelu i nauczy się szanować cudze dobro.

Dnia 2.06.2021 o 08:47, Markcox napisał:

A ja nie ukrywam, że mnie do tego kierunku sprowokował kolega @maverick2005, z czego bardzo się cieszę. I poszedł efekt domina... ;) 

Expand  

Dzięki waszym topikom @Markcox , @Asia i waszym wyborom także zacząłem interesować się lampami, wcześniej nawet nie brałem ich pod uwagę. Z racji wyjazdu, wszelkie decyzje o zakupach odkładam do września...a wtedy kto wie, kto wie. 🙂

Właśnie zamontowałam lampy KT-150, już nie mogę się doczekać co będzie dalej.

Co do wzmacniacza lampowego mimo wszystko mam obawy związane ze wzrostami mocy w sieci ( dwóch znajomych mierzyło i okresowo występują dość drastyczne skoki napięcia).

No i mimo wszystko syn 🙄.

Dnia 2.06.2021 o 23:44, maverick2005 napisał:

fajny widok świecących się lamp wieczorem, słuchając ulubionych kawałków,nadaje im fajnego klimatu.

Expand  

Jak tak czasem patrzę , to jak dla mnie mogłoby to nawet w ogóle nie grać , wygląd rekompensuje wszystko :) 

@Asia fajnie , że poszłaś w lampy. Są drogie w utrzymaniu, ale dają mnóstwo frajdy. Z tego co czytam o Twoich " przygodach" , masz zdrowsze podejście do audio niż cała masa ludzi którzy przewinęli się przez to forum i zniknęli. Dla większości jedynym wykładnikiem jakości dźwięku był ich budżet , a nie empiryczne doświadczenia.

Gratuluję.

wieczorem.jpg

Haiku Selene 6550 A RC wraz z dodatkowym kompletem lamp KT-150.

Wszystko zupełnie nowe.
Brzmi absolutnie rewelacyjnie.

Dla Arii 926 świetny kompan - wypełnił środek, dodał głębi i ciepła basowi, zrównoważył tendencje do grania górą.

IMG_20210602_075545.jpg

IMG_20210603_081207.jpg

IMG_20210601_211745.jpg

No to włączyłam (Radio Paradise Rock): tak, wiem że trzeba słuchać godzinami i się wypowiadać, ale dotychczas pierwsze wrażenia mnie nie zawiodły.

Dźwięk jest znacznie szerszy i więcej detali, choć gra naprawdę cicho.

Właśnie było Sisters of Mercy co syn skomentował: podoba mi się ta muzyka.

Edytowano przez Asia

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...