Asia Napisano 7 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2021 (edytowany) Przy trzecim podejściu uznał, że poznał 94%, zalecają 95%. Gdybym miała pojęcie o akustyce to lepiej bym wybierała miejsca. Pisałeś, że przy Arcamie sprawdza się maksymalnie ile miejsc? Ja dodałam 5 pozycji, ale na 30 m2. Kurczę, wydaje mi się, że lepiej. Głośność też się zmieniła - jakby wyznaczył nową głośność od wybranego przeze mnie punktu? A może mi się wydaje bo już wieczór. Swoją drogą ma super precyzyjną regulację głosu (poprzez aplikację). Edit. No, jednak jest różnica - wystarczy zmienić na fabryczne ustawienie i jest spora różnica. Faaaaajne 😁 Edytowano 7 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 7 maja 2021 Udostępnij Napisano 7 maja 2021 23 minuty temu, Asia napisał: No, jednak jest różnica - wystarczy zmienić na fabryczne ustawienie i jest spora różnica. Faaaaajne 😁 Różnica...że jest lepiej? 😀 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 7 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2021 Tak, lepiej. Przy zmianie na ustawienie fabryczne dźwięk jest znacznie bardziej rozproszony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 7 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2021 To już jutro. Musimy się pobawić możliwościami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 7 maja 2021 Udostępnij Napisano 7 maja 2021 Poczytaj temat na AS wzmacniacz Ugoda. Ja skończyłem poszukiwania wzmacniaczy. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 7 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2021 Dziękuję za wiarę w moje możliwości. Wprawdzie pod wpływem tego forum kupiłam lutownicę z gadżetami, ale jeszcze nawet nie odpakowałam przesyłki 🙂 Tymczasem wrzucam dla ciekawych jak wygląda voicings Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 7 maja 2021 Udostępnij Napisano 7 maja 2021 Źródłem jest Spotify czy jakiś plik 16/44.1? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 7 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2021 Spotify Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 7 maja 2021 Udostępnij Napisano 7 maja 2021 Myślałem, że taki sprzęt to i źródło nie wiadomo jakie... Ale chyba najważniejsze, żeby było takie same we wszystkich testach i takie, jakiego słuchamy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 7 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2021 (edytowany) No wiesz, właściciel Lexusa też tankuje na BP 😉. Edytowano 7 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 7 maja 2021 Udostępnij Napisano 7 maja 2021 Też słucham Spotify Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 7 maja 2021 Udostępnij Napisano 7 maja 2021 Asia, jak masz możliwość to posłuchaj jak gra. Napisz zapytanie, może ktoś jest z Twojej okolicy. Można kupić złożoną i uruchomioną końcówkę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 8 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2021 Po pierwszej, w miarę udanej kalibracji RoomPerfect, potwierdzam co napisał @Felix1 o tym narzędziu. Miał też rację określając brzmienie Lyngdorfa jako neutralne. Ja nie umiałam tego nazwać. Brzmi, o niespodzianko ;), zgoła inaczej niż Pier Audio. Będziemy słuchać dalej i kombinować z ustawieniami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 8 maja 2021 Udostępnij Napisano 8 maja 2021 Może takie ciacho dla kobiety . Boczki można zmieniać w zależności od nastroju i koloru sukienki . Z pewnością brzmi doskonale. https://www.stereolifemagazine.com/news/item/1478-cambridge-audio-evo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 8 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2021 Ciekawie wygląda. Lista kontrkandydatów rośnie, już nawet zapisałam się na drugie forum, a tam kolejne pomysły. Miałam nadzieję, że dziś spłynie na mnie olśnienie i spokój, a tu im dalej tym gorzej. Ogarnia mnie lekka frustracja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 8 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2021 Zaczynam od neutral, zmieniam parametry i słucham. Czy wychwytuję różnice i jak je odbieram. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 8 maja 2021 Udostępnij Napisano 8 maja 2021 14 minut temu, Asia napisał: już nawet zapisałam się na drugie forum, a tam kolejne pomysły. Asia daj linka do tematu, może być na priv, jak chcesz. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 8 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2021 To właściwie kilka wątków po wyszukaniu F502. Wśród pomysłów: Musical fidelity M6i Primare i15 Prisma Electrocompaniet ECI5 mkII Unison Unico Duo (już mi tu polecany ostatnio) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 8 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2021 Pier gra na emocjach, Lyngdorf skłania do refleksji ;). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 maja 2021 Udostępnij Napisano 8 maja 2021 10 minut temu, Asia napisał: Pier gra na emocjach, Lyngdorf skłania do refleksji ;). Wniosek prosty: każdy wybór niesie ze sobą jakieś kompromisy 😉. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 8 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2021 (edytowany) Robię kolejną kalibrację pomieszczenia Lyngdorfa, a jednocześnie przeglądam hybrydy 🙃. Wszystkie są bardzo głębokie. A kalibracja tym razem na 98%, nieźle. Edytowano 8 maja 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 9 maja 2021 Udostępnij Napisano 9 maja 2021 Może lepiej porównywać wzmacniacze z wyłączonym DSP? Wydaje mi się, że korekcja w pierwszym rzędzie lpoprawi” głośniki i tor wzmacniający. A Diraca, lub inne podobne rozwiązanie, można później zrobić programowo lub dodać w postaci urządzenia… Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2021 Ech, wszystko to na nic. Muszę szukać dalej. Ręce mi opadły. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 9 maja 2021 Udostępnij Napisano 9 maja 2021 13 minut temu, Asia napisał: Ech, wszystko to na nic. Muszę szukać dalej. Ręce mi opadły. Co się stało? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 9 maja 2021 Udostępnij Napisano 9 maja 2021 Dlaczego? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts