Fafniak Napisano 18 lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 lipca 2021 1 godzinę temu, Sanwing napisał: Tylko po co kończyć? Przecież to wielka frajda poznawanie nowych sprzętów ja tam wolę muzy słuchać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 lipca 2021 (edytowany) A na nowym sprzęcie co? Jecznicę smażysz? Edytowano 18 lipca 2021 przez Gość Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 lipca 2021 1 godzinę temu, Fafniak napisał: ja tam wolę muzy słuchać 28 minut temu, Sanwing napisał: A na nowym sprzęcie co? Jecznicę smażysz? Bo jeden słucha muzy a drugi robi odsłuchy 😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 lipca 2021 Słuchać muzyki można na jamniku po co kupować drogie sprzęty? Fafniak zamiast słuchać to maluje, rzeźbi, kombinuje z zamkami, każdy ma swojego hopla :). Odsłuchy robi każdy, a to nie wyklucza słuchania muzyki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 lipca 2021 19 minut temu, Sanwing napisał: Odsłuchy robi każdy, a to nie wyklucza słuchania muzyki. proporcje mociumpanie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 lipca 2021 Proporcje w każdej dziedzinie istotne 😜 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 13 godzin temu, Fafniak napisał: ja tam wolę muzy słuchać Ja tak samo. Wiele osób traci już na tym kontrolę. Słowo Audiofil nie wzięło się znikąd. I Pamiętajmy to nie jest pochlebna opinia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 Tylko że często tak mówią ludzie którzy wcześniej zachowywali się tak samo albo chociaż trochę podobnie . To jak z paleniem , nie pal bo szkodzi ale sam kiedyś palił 30 lat 😁😁 . Pzdr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 Ja po prostu to co inni robili parę lat zrobię w parę miesięcy. Wiecie, kobiety mają podzielną uwagę 😁. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 (edytowany) Wczoraj wieczorem nareszcie udało się włączyć na dłużej Line Magnetic LM 34 i jak lampy się rozegrały to z ogromną przyjemnością się słuchało. Dźwięk wypełnił pomieszczenie, był taki bogaty i mięsisty. Góra bez wielkiej rozdzielczości, ale to dla mnie dobrze bo nie lubię przesadnej analityczności. Bas kontrolowany w wystarczająco stopniu. Ogólnie dla mnie panowała równowaga i dzięki temu bardzo to było przyjemne i wciągające. Bardzo fajne wokale, kilka razy słuchałam różnych wersji "In the air tonight" w tym wersji Sierry Ingleston. Rewelacja. Ciekawe jak by zagrały lampy KT88 , które też można tu wpiąć. Po zgaszeniu światła taki widok (niebieskie podświetlenie 😏) - wszystkie lampy Line Magnetic. Edytowano 19 lipca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 53 minuty temu, Asia napisał: Bardzo fajne wokale, kilka razy słuchałam różnych wersji "In the air tonight" w tym wersji Sierry Ingleston. Rewelacja. Wersja the Protomen oraz Peter Nordberg też była ? Słuchane na el34 ? Wiele osób lubi , kt88 trzeba przetestować - mnie się taki styl nie podoba ,ale też ciężko porównuje się coś słabszego jeśli słucha się coś dobrego konkludując jeśli podoba Ci się bardziej w/w wzmak od mira ceti fezza to wiele mówi o ich 300B - co mnie nie dziwi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 Może za mało słuchałam (baza do porównań), może szukam innego brzmienia, a może w ogóle wypisuję bzdury ;). Jednak to EL34 zdecydowanie jest mi bliższe niż tamto 300B. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 (edytowany) @AsiaMyślę, że oprócz KT 88, byłoby też wskazane wpięcie na próbę lamp 6CA7. One poprawiają lekko rozmazany przekaz EL34, a poza tym jak już kiedyś pisałem, większe zmiany wprowadzają lampy sterujące. To nimi uzyskuje się te odcienie brzmienia. No i to jest PP. Proponuję posłuchać SE lepszej jakości i nie sugerować się mocą wyjściową. @Kubakk- nie wszystkie wzmaki na EL34 brzmią tak samo i raczej bym ich nie skreślał. Edytowano 19 lipca 2021 przez Rega Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 (edytowany) Co kto lubi. Ja mam 2 artystki które służą mi do "sprawdzania" sprzętu. Nina Simone Janis Joplin jak sa ciary to jest dobrze Fezza słuchałem (tylko za cholerę nie wiem którego był z dużymi lampami o ile pamietam) i w porównaniu do haiku był dość" głuchy/ciemny" - nie podobało mi się Edytowano 19 lipca 2021 przez Fafniak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 2 minuty temu, Rega napisał: większe zmiany wprowadzają lampy sterujące Myślałam o tym, no ale nie mam na tym etapie możliwości sprawdzenia. Trudno kupić lampy do wypożyczonego sprzętu . W Q21 jest do wypożyczenia Haiku Selene EL34. Na pewno kiedyś sprawdzę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 No, tak - to zabawa dla tych którzy już są właścicielami i zamierzają dłużej nimi pobyć. Komplet dobrych lamp sterujących NOS to czasem cena połowy wzmacniacza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 (edytowany) Dalej na liście są EL84 i 211. Jak się ładnie uśmiechnę to może podłączą mi w Audio-on Haiku Sensei 211, ale niczego z EL84 jeszcze nie namierzyłam. Edytowano 19 lipca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 45 minut temu, Rega napisał: @Kubakk- nie wszystkie wzmaki na EL34 brzmią tak samo i raczej bym ich nie skreślał. o KT88 pisałem ,że nie mój klimat Póki nie dobierze się sterujących odpowiednio to zawsze będzie coś "przeszkadzało" w brzmieniu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 (edytowany) Upewnijcie mnie proszę co do ewentualnego wpięcia DDRC-22D do układu Haiku Bright + MF M3SCD + Sonos Connect. Potrzebne będą dwa kable cyfrowe z MF M3SCD do DDRC i z powrotem ? Edytowano 29 lipca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 17 minut temu, Asia napisał: Potrzebne będą dwa kable cyfrowe z MF M3SCD do DDRC i z powrotem ? Tak, ale z Sonosa do DdRC dalej do MF Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 👍 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Hmm, nie zwróciłem uwagi MF to także CD. To i może nawet trzy 🤔. Tylko pytanie czy MF może jednocześnie wysyłać sygnał na wyjście cyfrowe i analogowe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 (edytowany) Wyczuwam tu jakąś mieliznę. Pisał mi o tym @Bogusław Kożyczkowski Ale dopiero teraz zaczynam się nad tym zastanawiać bo wypożyczyłam dwa kable cyfrowe od MB Audio i zaczynam myśleć jakie będą mi faktycznie potrzebne. Edytowano 29 lipca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 13 minut temu, slaw0001 napisał: Tylko pytanie czy MF może jednocześnie wysyłać sygnał na wyjście cyfrowe i analogowe. Właśnie dlatego nie cierpię kombajnów , proste rzeczy stają się zaraz skomplikowane. pewien nie jestem , trzeba sprawdzić w instrukcji , ale wg. mnie w odróżnieniu od wejść/ wyjść analogowych, cyfrowe powinny działać niezależnie. Sonos po optyku / coaxialu do 22D , MF z wyjścia optyk/coaxial do wejścia optyk/ coaxial do 22D. A potem 22D z wyjścia optyk/coaxial do wejścia cyfrowego MF a ten po RCA do Haiku. W niedziele wracam z zasłużonego urlopu i mogę sprawdzić taką kombinację u siebie na Pioneerze N 70A , bo tam mam też wyjścia i wejścia cyfrowe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 (edytowany) Hmm, czy jak w tej chwili z podłączonym DDRC-24 połączę MF ze wzmacniaczem po RCA to uzyskam odpowiedź? Edit. Zakręciłam się - MF mam podłączony poprzez DDRC do Haiku interkonektami na jednym wejściu, a na drugim też poprzez RCA bezpośrednio do innego wejścia Brighta. A Sonos jest przez coax podłączony do MF. Edytowano 29 lipca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts