Fafniak Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Ja sie pytam.. A jak ci podchodzi filozofia sterowania? 🤣 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 (edytowany) 3 minuty temu, Fafniak napisał: Ja sie pytam.. A jak ci podchodzi filozofia sterowania? Czy mógłbyś już na wstępie nie zniechęcać koleżanki ? Wszystko w RME jest czysto intuicyjne Edytowano 12 sierpnia 2021 przez tomek4446 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Jakby się ograniczyć tylko do pilota to bajka. Poza tym pokręciłam gałkami i musiałam jechać na lody i plac zabaw. Plan na wieczór - jak ustawić głośność na linii wzmacniacz- przetwornik. Jak syn się popsuje to nie będę mu czytać i zyskam dobre 40 minut wieczorem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 36 minut temu, Asia napisał: Jak syn się popsuje to nie będę mu czytać i zyskam dobre 40 minut wieczorem. Wiesz ze to zwykle jest odwrotnie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 A najgorsze jest to, że będę musiała i Sonosa wymienić. Ech, dziurawa ta skarpeta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 (edytowany) Asia, Sonosa na co będziesz zmieniać? Gdzieś pisałaś, że lubisz go chyba? Nie wiem jak inni użytkownicy RME, czy słyszą różnice między różnymi transportami podpiętymi do tego DAC. Ja próbowałem już kilka (chromecast, Node, laptop, NUC, SOtM) i wszystkie mi grają zawsze tak samo. Być może wynika to z faktu, że RME świetnie ogarnia błędy spowodowane przez jitter (?) A jeśli faktycznie wszystkie grają tak samo to warto skupić się jedynie na wygodnej apce do sterowania tym wszystkim. Oczywiście o ile zdecydujesz, że RME zostanie. Masz jakieś typy co do transportu? Już nie pamiętam czy grasz z Tidal / Qobuz / własne pliki? Edytowano 12 sierpnia 2021 przez Gość Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Sonos jest dla mnie ok, ale ma ograniczone możliwości (44.1) dlatego trzeba będzie sprawdzić inne źródła. Mam w szufladzie Chromecast audio, ale jakoś mnie nie powalił. Nie lubię Tidala, no nie pasuje mi i już. Ani biblioteka, ani funkcjonalność ani wyszukiwarka. Mam od jakiegoś czasu równolegle Spotify, Deezer i Tidala (takie burżujstwo) no i Tidal jest do odstrzału. Najbardziej mi pasuje Deezer, ale od paru lat mamy rodzinnie Spotify i reszta nie wykazuje chęci zmiany. Qobuz to dla mnie terytorium nieznane, a jakoś nie wyobrażam sobie odtwarzania plików z komputera. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 2 minuty temu, Asia napisał: Najbardziej mi pasuje Deezer, 👍🤗🥳 Spróbuj Chromecast Audio po optyku do RME. A ja z kolei będę miał Toppinga D90 😉 jak E30 gra tak dobrze, to flagowiec powinien wypaść jeszcze lepiej 😋 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Patrzę na rosnący stos skrzyneczek, w głowie huczy i myślę - trzeba sprawdzić Arcama SA30... A mąż skomentował RME - nowa zabawka? 12 minut temu, marcinmarcin napisał: Chromecast Audio po optyku Jest taki kabel? Ok, już znalazłam, że jest taki kabel. Kto by pomyślał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 (edytowany) Mini toslink lub adapter/wtyczka dla mini. Chromecast zagra zdecydowanie lepiej kablem cyfrowym niż po analogu. 24 minuty temu, marcinmarcin napisał: Spróbuj Chromecast Audio po optyku do RME Właśnie. Spróbuj Asia a zmienisz zdanie o Chromecast 🙂 To wcale nie jest badziewie w połączeniu z dobrym DAC Edytowano 12 sierpnia 2021 przez Gość Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Przed chwilą, JohnDoe napisał: Spróbuj a zmienisz zdanie o Chromecast 🙂 👍 też mam o nim dobre zdanie. Po analogu też dobrze gra, ale mało kto wie że trzeba przełączyć na pełny zakres dynamiczny (2V). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 5 minut temu, marcinmarcin napisał: Po analogu też dobrze gra, ale mało kto wie że trzeba przełączyć na pełny zakres dynamiczny (2V). Nic nie rozumiem, mowa o ustawieniach Chromecast? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 4 minuty temu, Asia napisał: Nic nie rozumiem, mowa o ustawieniach Chromecast? Tak, żeby dobrze grał w ustawieniach Google Home musisz zmienić na pełny zakres dynamiczny (po analogu), lub nie musisz nic nie zmieniać jak grasz po optyku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 (edytowany) Dziękuję, znalazłam 👍🥰 Spora różnica! Edytowano 12 sierpnia 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 9 minut temu, Asia napisał: Dziękuję, znalazłam 👍🥰 Spora różnica! Nie ma za co 😊 fajnie działa też equalizer, możesz spróbować obniżyć 2 kroki na niskich i 2 na wysokich Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 11 minut temu, Asia napisał: Spora różnica! Sprawdź jeszcze optycznym. Taki kabelek to grosze, jeśli nie masz mini-toslink. Można też kupić samą wtyczkę mini dla zwykłego kabla toslink. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Ruszę jutro do świetnie zaopatrzonego wiejskiego sklepu komputerowego, w którym pani sprzedająca zjada na śniadanie domorosłych znawców. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Na stronie 5 post #118 masz o kabelkach do chromcasta. Możesz poczytać cały temat jak znajdziesz czas. Jest dużo ciekawych informacji. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 @Asia dogrzebałaś się do Equalizera w Google Home? W sumie to pierwszy Equalizer na którym nie słyszałem żadnej, nawet najmniejszej utraty jakości i zainteresowałem się dzięki temu głębiej DSP Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 (edytowany) Jasne, wiele ustawień tam nie ma, ale odpuszczam na razie Chromecast po analogu - nie po to mam to przerażające RME. Pokręciłam trochę gałeczkami, ale na dziś więcej informacji nie jestem w stanie przyjąć. I faktycznie RME ma super wygaszanie wszelkiego podświetlenia (a trochę tego ma jak na taką małą puszkę). 49 minut temu, 1Ender napisał: Na stronie 5 post #118 masz o kabelkach do chromcasta. 👍 Muszę kupić listwę zasilającą bo mi się już wtyczki nie mieszczą 🤔. Edytowano 12 sierpnia 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 @Asia A odwiedzasz innych audiofili, tak dla posłuchania? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 13 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Na przeszkodzie stoją odległości oraz (jednak) płeć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 (edytowany) Na jakiej przeszkodzie? Ja mam główny system w sypialni. Właśnie niezręcznie mi jest mężczyzn na odsłuchy zapraszać! Żeby nie było, żona mówiła że się do mojego hobby nie wtrąca więc jej te nasze odsłuchy nie interesują. Edytowano 13 sierpnia 2021 przez HQ150 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 13 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Intuicja mi podpowiada, że to nie jest dobry pomysł. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 21 minut temu, HQ150 napisał: Żeby nie było, żona mówiła że się do mojego hobby nie wtrąca więc jej te nasze odsłuchy nie interesują. A masz to na piśmie ? Ja bym tak na wszelki wypadek poprosił. Bo jak coś by nie tak poszło , jakieś np. niezrozumienie czy niedomówienie , to stary może się okazać , że zakup głośnika bluetooth będzie marzeniem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts