Fafniak Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 To wczytaj się dokładniej co zostało napisane w poście od audio-on Jak jeszcze raz przeczytasz i nadal będziesz miał takie samo zdanie, to trudno. Nie mój problem 15 minut temu, Asia napisał: Marcin, każdy i tak wyczyta co chce wyczytać. Tak, zdaje sobie sprawę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 Należy sobie jeszcze zadać pytanie, o jaką powtarzalność chodzi? Dla audiofila zmiana marki kondensatora to tuning. Dla elektronika to "wydarzenie" bez znaczenia. Nie każda zmiana, oznacza zmianę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 17 minut temu, Fafniak napisał: Jak jeszcze raz przeczytasz i nadal będziesz miał takie samo zdanie, to trudno. Nie mój problem https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/zasady-i-regulamin/manipulacja-slowami-kluczowymi-68KkXLE4Zi7 Dla mnie ważniejsze jest to. Ale, na szczęście, to nie mój problem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 Sinusaudio np. zmienił kondensatory Mundorf Supreme Silver/Gold/Oil 0,47 uF na Mixflex Cu 0.22uF - wiadomo ceny Mundorfów poszły w górę , co gorsza dostępność była 0 przez covid. I te miflexy pozostały jako podstawowe , jak brzmienie nie wiem. Niemniej nie jest to wiedza utajona , nie wiem jak z Haiku wyszło. Przykład nismo 370z potrafi mieć fabryczne układy wydechowe 3 firm w tym jdmowego HKS-a , mimo iż jest to wydech oznaczany jako 1 i to samo - także tak bywa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 4 godziny temu, Asia napisał: Masz już wzmacniacza i kolumny, że kable kupujesz? Kable chciałem odnowić, IC były jeszcze z minionej epoki, a do kolumn z pierwszej dekady tego tysiąclecia. Kolumny kupione i od miesiąca już się grzeją. Wzmacniacz w trakcie wyboru, ale niestety musze przerwę zrobić do grudnia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2021 I nic nie napisałeś czy przegapiłam? Co wybrałeś? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 (edytowany) Chyba wspomniałem w klubie marek . Kupiłem MA Silver 500. Z porównaniu poprzednimi czyli Bronze 6 progres olbrzymi, nie spodziewałem się że będzie aż taki. Mam nadzieję, że do świąt uda mi się kupić....wymienić wzmacniacz, ale presji nie mam, jestem cierpliwy. 😀 Edytowano 26 października 2021 przez Amarok 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 20 godzin temu, Asia napisał: Kabel dotarł, wygląda zacnie. Na razie leży żeby osiągnąć temperaturę pokojową, zmarzł w paczkomacie na kość. Wzmacniacz pokraśniał z zadowolenia na sam widok 😁. Pokażesz fotkę? 20 godzin temu, pirlo81 napisał: Jesli producent uczciwie opisze swój kabel to nikogo nie oszukuje. Jeśli natomiast w opisie nada temu kablowi magiczne właściwości poprawy czegokolwiek w ostatecznym brzmieniu myzyki wydobywającej się z głośników to już nie jest to tak jednoznaczne. A no to umówmy się. Kto w to wierzy? Jesli ktoś kupuje kabel za ponad 1000 zł już nawet to chyba nie czyta Tych magicznych opisów. 13 godzin temu, dorsz napisał: Generalnie, problemem większości manufaktur - nie tylko polskich - jest powtarzalność. A manipulowanie nazwami i uznanymi nazwiskami, to jest oszustwo jednak. Miałem się do tego nie odnosić ale tutaj masz rację. W głównej mierze to problem Polskich manufaktur. Jest też producent kolumn (nie wymienie nazwy) gdzie jeden model występuję w kilku (4-5) odsłonach. I później masz oferty sprzetu używanego za cenę X oraz 3X. Poza tym odsłuchując sprzet oczekujesz tego samego po innym tak samo nazwanym. A tutaj to się zdarzało od lat. Nie zmienia to faktu że można odsłuchać konkretny model i ten właśnie kupić. Wiem że oni akurat są dobrze nastawieni na możliwość odsłuchu w domu. Piotr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2021 37 minut temu, S4Home napisał: Pokażesz fotkę? Waga 868 g 🙂. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 1 minutę temu, Asia napisał: Trzeba oddać, że piękna biżuteria. 👍 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2021 W sumie chyba mogłabym rozkręcić wtyczkę i zajrzeć do środka 🤔. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 Miałem do czynienia z tym kablem. Moim zdaniem nie powinni po prostu robić tam loga. albo wymyślić swoje i można tym wtedy fajnie handlować. 5 minut temu, pirlo81 napisał: Daleko szukać nie trzeba. Na tym forum kilku by można wymienić. Każdy ma swój rozum na szczęście. Piotr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2021 Dokładnie, powinni sami stworzyć kabel, a nie podszywać się. Na dodatek strach kupować niektóre marki np. Van den Hul bo praktycznie wszystko jest podrabiane. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 Tak to jest gdy znaczna część społeczeństwa jest zorientowana na "znane marki" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 26 minut temu, Asia napisał: W sumie chyba mogłabym rozkręcić wtyczkę i zajrzeć do środka 🤔. Kiedyś kupiłem na popularnym portalu przewód i z ciekawości rozkręciłem. Okazało się, że nie miał ekranu mimo, że na stronie zdjęcia pokazywały co innego. Też był z zewnątrz bardzo ładny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2021 Rozkręcę jak tylko znajdę stosowny imbusik. 3 minuty temu, Fafniak napisał: Tak to jest gdy znaczna część społeczeństwa jest zorientowana na "znane marki" Bo mają gwarantować jakość. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 (edytowany) Śliczny kabelek 😉. Edytowano 27 października 2021 przez Amarok Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 (edytowany) @Asia Jak porozmawiasz dłużej z ludźmi i podpytasz dlaczego i podrążysz temat jakości , to okaże się że właśnie nie bardzo o jakość chodzi Edytowano 27 października 2021 przez Fafniak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2021 (edytowany) Czy po wykręceniu tych bocznych śrubek mam odkręcić te na wtyczce? Którą stronę lepiej rozkręcić, czy ma to znaczenie? Znacznie mniej kłopotu z wtyczką od strony wzmacniacza. Edytowano 27 października 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 Boczne trzymają obejmę przewodu, a te na wtyczce jej części. Śmiało odkręcaj. Na pewno da się poskręcać 😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2021 (edytowany) Trudno zrobić zdjęcie Edytowano 27 października 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 Z tej strony ekran jeżeli jest to nie jest podłączony. Z reguły podłącza się do bolca PE (żółto zielony) od strony sieci energetycznej. Widać ślad po śrubie trzymającej na przewodzie. Nie jest to najlepsze rozwiązanie. Moim zdaniem powinna być obejma, która zabezpiecza przewód przed wyrwaniem z wtyczki, gdyby komuś przyszło do głowy ciągnąć za przewód przy odłączaniu 😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2021 Cosik jest. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 Ani to uczciwe, ani mądre. Kabel sieciowy bez certyfikatu. W razie pożaru, spowodowanego przez ten kabel, żaden ubezpieczyciel nie wypłaci ani grosza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 3 minuty temu, Asia napisał: Cosik jest. Izolacja na PE sugeruje, że jest ekran jak trzeba więc plusik za to. To podstawowa sprawa jest żeby przewód nie zakłócał bezpośredniego otoczenia falami pola elektromagnetycznego. Zawsze to przysłowiowe pół decybela mniej zakłóceń w systemie 😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts