DiBatonio Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 2 godziny temu, Adi777 napisał: @audiowit Pisałeś, że lubisz Magico 😁 Ja też, ja też. 😁 S3, M3 i chyba A5 😍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 34 minuty temu, Dedal75 napisał: Bardziej teoretyzowania 😂 Albo pisania po pijaku 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Teoria i bajkopisarstwo 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Te miałem okazje zobaczyć na żywo / studyjne EV / A to jak wam się podoba 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Dla mnie z dużych paczek te Spendory są PRZEPIĘKNE. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 W sam raz do mego pokoju. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 (edytowany) Ja bym je nawet do swojej klitki wstawił, gdybym mógł sobie na nie pozwolić. Jeżeli grają tak jak wyglądają to ja nie mam pytań. Obłędne są. I do tego mój Naim, który z wyglądu tak samo mocno mi się podoba (chociaż już granie odstaje od wyglądu wyraźnie heh). Piękny, ponadczasowy secik by był (wizualnie). Edytowano 28 lutego 2023 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Ja bym chętnie posłuchał Classic 1/2. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Ja każdych mniejszych Classic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: A to jak wam się podoba Jak napisał @Amarok, w sam raz do mego pokoju 😁 Kolumny nie bardzo 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Czy obok kolumny stoi końcówka mocy? Toż to bydle wielkości słonia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Jesli o "design w audio" mowa, to zwróćcie uwagę na grubość przewodów za kolumną😳 (pamietajmy że te druciki sa jeszcze ciensze bo przeciez izolacja czerwono-czarna tez musi ileś tam mieć). Wiec wyobrażacie sobie jak by to śmieszny wyglad miało gdyby nie ten czarny gruby pancerz. Konkret końcówka plus konkret kolumna i konkret gruby kabel. Musi być "grubo" - nie ma wyjscia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 (edytowany) Ja lubię patrzeć na kolumny tego typu jak JBL 4345 (chciałbym ich kiedyś posłuchać) Jednak ze względu na moje malutkie mieszkanie to raczej wybrałbym JBL L52 😉 Różnica w dźwięku pewnie nie jest taka duża jak wielkość tych kolumn 🙃🤭 Edytowano 1 marca 2023 przez RLC2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 (edytowany) @RLC2 Z tymi JBLami to bywa róznie. W zależności od modelu. I nie zawsze większe graja lepiej. U mnie akurat te mniejsze są lepsze. Dużo też zależy od tegoz czym są połączone. Ogólnie raczej do tranzystora niż do lampy, ale są modele grające równie dobrze z lampa. Edytowano 1 marca 2023 przez Rega 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 (edytowany) @Rega te twoje to też za duże do mojej klitki 🙂 No z takim towarzystwem ( Sansui, preamp Yamahy, innych nie znam 🙂) to chyba większość kolumn zagra dobrze 👍 Edytowano 1 marca 2023 przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 @RLC2 - nie przesadzaj. Nic szczególnego. Trochę starych gratów ze śmietnika. Przetestowałem w moich warunkachj też L100 (legenda) naszego forumowego Kolegi. A w najblizszym czasie mam zamiar sprawdzić też 4311 B. Każde z nich mają INNE brzmienie i inaczej zachowują się z różnymi wzmakami. Zdjęcie 4311 PO testach.😋 Trochę tych JBL się u mnie przewinęło. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 12 minut temu, Rega napisał: Trochę starych gratów ze śmietnika. Jak to mówią "Stare ale jare" 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Chętnie trochę gratów przygarnę… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 @MarcKrawczyk- malutką cząstkę moich gratów już masz😉. A propos - jak się sprawują? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 @Rega a zdrowe, zdrowe, dziękować… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 Ach ten duński design… 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 7 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Ach ten duński design… W sensie, że zły? Moim zdaniem wszystkie kolumny tej firmy są brzydkie i nijakie. Za te pieniądze powinni bardziej się starać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 7 minut temu, Kraft napisał: Moim zdaniem wszystkie kolumny tej firmy są brzydkie i nijakie No wiesz mogą się nie podobać, ale że nijakie? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 23 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: No wiesz mogą się nie podobać, ale że nijakie? Ok. Wyróżniają się swoją nijakością;) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts