Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Ja bym je nawet do swojej klitki wstawił, gdybym mógł sobie na nie pozwolić. :) Jeżeli grają tak jak wyglądają to ja nie mam pytań. Obłędne są. I do tego mój Naim, który z wyglądu tak samo mocno mi się podoba (chociaż już granie odstaje od wyglądu wyraźnie heh). Piękny, ponadczasowy secik by był (wizualnie). 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano

Jesli o "design w audio" mowa, to zwróćcie uwagę na grubość przewodów za kolumną😳 (pamietajmy że te druciki sa jeszcze ciensze bo przeciez izolacja czerwono-czarna tez musi ileś tam mieć). Wiec wyobrażacie sobie jak by to śmieszny wyglad miało gdyby nie ten czarny gruby pancerz. Konkret końcówka plus konkret kolumna i konkret gruby kabel. Musi być "grubo" - nie ma wyjscia. 

Napisano (edytowany)

Ja lubię patrzeć na kolumny tego typu jak JBL 4345 (chciałbym ich kiedyś posłuchać)

a5lrsta943a71.jpg.56b4780fb929d9492f8aa7984ac97e09.jpg

Jednak ze względu na moje malutkie mieszkanie to raczej wybrałbym JBL L52  😉 

Różnica w dźwięku pewnie nie jest taka duża jak wielkość tych kolumn 🙃🤭

file.jpg.38a4e112a185dfea8df4a72b5ece317e.jpg

Edytowano przez RLC2
Napisano (edytowany)

@RLC2 Z tymi JBLami to bywa róznie. W zależności od modelu. I nie zawsze większe graja lepiej. U mnie akurat te mniejsze są lepsze. Dużo też zależy od tegoz czym są połączone. Ogólnie raczej do tranzystora niż do lampy, ale są modele grające równie dobrze z lampa.

IMG_20220414_174133 (2).jpg

Edytowano przez Rega
Napisano (edytowany)

@Rega te twoje to też za duże do mojej klitki 🙂 

No z takim towarzystwem ( Sansui, preamp Yamahy, innych nie znam 🙂) to chyba większość kolumn zagra dobrze 👍 

Edytowano przez RLC2
Napisano

@RLC2 - nie przesadzaj. Nic szczególnego. Trochę starych gratów ze śmietnika. 

Przetestowałem w moich warunkachj też L100 (legenda) naszego forumowego Kolegi. A w najblizszym czasie mam zamiar sprawdzić też 4311 B. Każde z nich mają INNE brzmienie i inaczej zachowują się z różnymi wzmakami. Zdjęcie 4311 PO testach.😋 Trochę tych JBL się u mnie przewinęło.

IMG_20211215_193046 (2).jpg

Napisano
7 minut temu, MarcKrawczyk napisał:

Ach ten duński design…

W sensie, że zły? 

Moim zdaniem wszystkie kolumny tej firmy są brzydkie i nijakie. Za te pieniądze powinni bardziej się starać.