Rafał S Napisano 16 maja Udostępnij Napisano 16 maja 4 minuty temu, majkel74 napisał: Pan Wojtek ma ciekawą cechę, „nie widzi” cen testowanych urządzeń. To chyba zaleta - w końcu pieniądze nie grają. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 16 maja Udostępnij Napisano 16 maja Poprawka, „nie widzi” tylko b. wysokich cen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 16 maja Udostępnij Napisano 16 maja Pan Wojtek nie widzi żadnych cen, bo w przciwieństwie do ogromnej większośći z nas, to nie On płaci za sprzęt do testów , tylko Jemu płacą i to, podejrzewam, niemało. Z wiarygodnością tych opinii po testach bywa różnie. No, ale kto chce niech wierzy. Przymusu nie ma, jest tylko znane nazwisko. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 16 maja Udostępnij Napisano 16 maja Wspomniane wcześniej kolumny Pylon Amethyst podobają mi się zarówno od strony kształtu jak i wersji wykończenia. Ale jak tylko pierwszy raz je zobaczyłem, wyobraźnia podrzuciła mi złośliwie taki oto obrazek i teraz nie umiem tego z głowy wyrzucić 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 maja Udostępnij Napisano 16 maja Jak widzę tego banana to tylko jedna rzecz mi do głowy przychodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja (edytowany) Banana!!! 😁 Sorry, nie mogłem się powstrzymać Edytowano 17 maja przez michaudio Literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja Za co sorry, mnie tez nic innego nie przychodzi do glowy jak ich widze - bananna , banana 🤣 Radial 6-speaker Mission cd transport Arcam ST25 streamer Arcam SA35 & SA45 Zintegrownane wzmacniacze ze streamingiem Western Electric Type 100 Debiut Lorezno Audio Labs 211PP mono koncowka Lorenzo Audio Labs 2A3 przedwzmacniacz GRYPHON AUDIO DIABLO 333 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja Do jakiej głębokości ten bulaj wytrzymuje ciśnienie? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja (edytowany) 2 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: wygląda jakby projektant z ekspresów do kawy w stylu vintage przebranżowił się na sprzęt audio ;). Edytowano 17 maja przez Pitt39 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja A może robi kawę? Taki nowy All in one. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja Minionek taki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja Dnia 13.05.2024 o 22:42, Artur Brol napisał: Atoll IN400 evo Wg mnie to raczej IN 400, PR 400 oraz CD 400/DR 400 wyróżniają się ciekawym kształtem (są srebrne i czarne). Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja 2 godziny temu, Slawko69 napisał: A może robi kawę? Taki nowy All in one. Na bank robi świetną muzykę ;). Szkoda że 99% z nas jej nigdy nie spróbuje u siebie w domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja 7 minut temu, RoRo napisał: Wg mnie to raczej IN 400, PR 400 oraz CD 400/DR 400 wyróżniają się ciekawym kształtem (są srebrne i czarne). Pozdrawiam Nie inaczej. Myslalem nawet o tym odtwarzaczu ale mnie cena zniechecila. Ten nowy to taki klasyczny ksztalt. Ciekawe co tam do srodka wloza i z jakim efektem 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja 20 minut temu, RoRo napisał: Wg mnie to raczej IN 400, PR 400 oraz CD 400/DR 400 wyróżniają się ciekawym kształtem (są srebrne i czarne). Może i ciekawym, ale nie wiem czy bym chciał te kształty widzieć u siebie na stoliku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja Z serii 400 do tej pory tylko AM 400 miało klasyczny kształt (jak ktoś chciał mieć AM+PR), zaś CD i DR były trochę mniejsze. Całość wręcz zachęcała, by jeden komponent stał na drugim tworząc fajną całość. Ciekawe czemu zmienili? Może zostawią w ofercie oba modele.... Artur - gdzie znalazłeś informację o tym nowym modelu 400 Evo - bo na stronie ATOLLa oraz u dystrybutora w Polsce (Audio Forte) nic o tym nie znalazłem. Nie słyszałem też żadnych plotek na ten temat. Majkel74 - wiele razy widziałem 400ki na żywo (w salonie i na AudioShow) i cały czas bardzo mi się podobają, Również dźwiękowo 🙂 Pozdrawiam PS. Używane CD 400 to połowa ceny nowego. Ale to i tak sporo zauważalnie przekracza 10 tysięcy zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja 1 godzinę temu, majkel74 napisał: Minionek taki Hey, Minionki są jedyne w swoim rodzaju. Proszę ich do jakiegoś sprzetu nie porównywać. 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja 45 minut temu, RoRo napisał: Z serii 400 do tej pory tylko AM 400 miało klasyczny kształt (jak ktoś chciał mieć AM+PR), zaś CD i DR były trochę mniejsze. Całość wręcz zachęcała, by jeden komponent stał na drugim tworząc fajną całość. Ciekawe czemu zmienili? Może zostawią w ofercie oba modele.... Artur - gdzie znalazłeś informację o tym nowym modelu 400 Evo - bo na stronie ATOLLa oraz u dystrybutora w Polsce (Audio Forte) nic o tym nie znalazłem. Nie słyszałem też żadnych plotek na ten temat. Majkel74 - wiele razy widziałem 400ki na żywo (w salonie i na AudioShow) i cały czas bardzo mi się podobają, Również dźwiękowo 🙂 Pozdrawiam PS. Używane CD 400 to połowa ceny nowego. Ale to i tak sporo zauważalnie przekracza 10 tysięcy zł. Tutaj znalazłem https://hifi.nl/artikel/33686/Atoll-lanceert-nieuwe-versterkers-IN400-EVO-en-PR300-EVO-op-High-End-Munchen.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja Artur - dzięki. Wzmacniacz oraz pre serii 400 mają klasyczną skrzynkę prostopadłościanu z charakterystycznymi "wygiętymi" radiatorami oraz odpowiednio wyprofilowaną na bokach płytą czołową - więc zapewne klasyczny kształt nowego projektu 400 Evo (front i boki) nie generował większych zmian. Coś więcej można będzie powiedzieć po pierwszych testach oraz po zobaczeniu Evo i porównaniu ze zwykłym IN 400. Warto wspomnieć przy okazji, że IN 400 nie jest w pełni zbalansowany: XLR na wejściu są, ale 😞 Pozdrawiam PS. Śmiesznie wygląda informacja, by wejść na stronę ATOLLa i tam się czegoś więcej dowiedzieć... Kiedyś to się zapewne stanie, ale stan na dziś to lipa 😞 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja Taki świat 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja Mi się moje podoba jak cholera 😜 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja 1 godzinę temu, RoRo napisał: Majkel74 - wiele razy widziałem 400ki na żywo (w salonie i na AudioShow) i cały czas bardzo mi się podobają, Również dźwiękowo 🙂 Tez miałem raz przyjemność posłuchać cedeka z serii 400 i wrażenia dźwiękowe jak najbardziej ok, taki „analogowy” dźwięk. Natomiast wygląd mnie akurat nie przekonuje. To co natomiast lubię w Atollach to uczciwy „wkład materiałowy”. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 maja Udostępnij Napisano 18 maja 11 godzin temu, RoRo napisał: wiele razy widziałem 400ki na żywo (w salonie i na AudioShow) i cały czas bardzo mi się podobają, Roman, podobać się zdecydowanie mogą, ale moim zdaniem to trochę jak z designem elektroniki Gato: robi wrażenie pod warunkiem, że bierzemy komplet. W przeciwnym razie nie idzie dopasować do tego wizualnie klocków innych firm. W tym sensie proste czarne zabawki są bezpieczniejsze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 maja Udostępnij Napisano 18 maja 12 godzin temu, Wing0 napisał: Na bank robi świetną muzykę A z jakimi kolumnami... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts