Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
36 minut temu, Chili napisał:

Przejrzałem miejscówki i stawiam na Hard Rock

Mój głos też na Hard Rock. Głównie z powodu odległości - jest po prostu blisko salonu. Ceny... cóż, są wysokie, ale gdzie dziś nie są.

Wrzucam jeszcze linki do menusów wszystkich trzech knajp:

https://www.hardrockcafe.com/location/warsaw/files/5511/Menu_Warsaw_2021.pdf

https://uszwejka.pl/nasze-menu/glowne

http://setkapolska.pl/menu/warszawa/

Napisano
1 godzinę temu, seba3002 napisał:

Czyli rozumiem, że przyjeżdżasz do Warszawy 😊?

Po to się zapisywałem😃. Znam jednak życie, więc jak już będę w drodze to..... obym dojechał 🤫😃

48 minut temu, lpomis napisał:

Co Ipomis to Ipomis, szacun 😄

Napisano
16 godzin temu, Chili napisał:

A serio, to posłuchałbym głosu Autochtonów.

"Szwejk" jest fajny i ma swój charakter, a przy okazji będzie spacer...

Tym niemniej jak wyjdzie HRC to też przeżyję 🙂

Wszystkim uczestnikom forumowego zlotu oraz wszystkim "kibicom" życzę wszelkiej pomyślności na cały następny, Nowy 2022 Rok 🙂

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, MariuszZ napisał:

Wklejam bo może jakieś wnioski na formułę "naszych" spotkań się pojawią.

Zgłaszam kandydaturę @seba3002 jako najbardziej odpowiednią do poprowadzenia takich prelekcji. Sebastian niewątpliwie posiada dar oratorski, kwalifikacje jak i rozległą wiedzę na tematy wszelakie.

Edytowano przez lpomis
Napisano
6 godzin temu, lpomis napisał:

To jeszcze w sprawie knajpy. Jako, że ciężko było nam zdecydować, to oddaliśmy z żoną głos ekspertce. Wybierała Helga. W poniedziałek robię więc rezerwację.

Znakomite. Może spróbujesz zatrudnić kurę, aby wytypowała numery Lotto. Trzeba by przygotować tyle koszyków ile numerów :). Kiedyś widziałem na festynie (nie w Polsce), grę na pieniądze, gdzie losował szczur.

Napisano
Dnia 2.01.2022 o 12:55, lpomis napisał:

To jeszcze w sprawie knajpy. Jako, że ciężko było nam zdecydować, to oddaliśmy z żoną głos ekspertce. Wybierała Helga. W poniedziałek robię więc rezerwację.

Szwejk rządzi - i fajnie.

Helga - czyli bratamy się z Niemcami 🙂

Czerpiemy dzięki Szwejkowi tradycje z I WŚ i będzie Jak po wojskowemu - czyżby picie 🍻 na komendę?

Pozdrawiam

Napisano

Szwejkowy cytat:

"Ja się na tych rzeczach znam, bo pewnej nocy byłem w dwudziestu ośmiu lokalach. Ale muszę się pochwalić, że nigdzie nie zamawiałem więcej niż trzy piwa"

Dnia 2.01.2022 o 12:55, lpomis napisał:

Wybierała Helga. 

A Helga też przybędzie? 😀

Napisano (edytowany)

Przykro mi, miał być Szwejk, nie będzie Szwejka. Lokal zmienił zasady w trakcie gry. Gdy miałem już potwierdzać rezerwację dostałem od restauracji następujące informacje:

- wymagają 500zł zaliczki płatnej gotówką na miejscu
- wymagają paszportu covidowego od każdego gościa i sprawdzają go!
- wymagają noszenia maseczki (napisali tak jakby trzeba było ją też nosić podczas jedzenia - nie żartuję!)
- ceny od osoby to okolice 150zł + alkohol i napoje + opłata 10% za obsługę (to wg mnie przesada)
- trzeba zdecydować się z góry na jedno menu (czyli np. na sznycel, golonkę, pierogi) które podawane jest "na środek stołu" i każdy sobie nakłada
- nie da się przyjść, zjeść tego na co każdy indywidualnie ma ochotę, nie da się też przyjść "tylko na piwo" i jakąś małą przekąskę, trzeba od razu decydować się na full serwis

Jutro próbuję w Hard Rock Cafe i w Setce. Będę zdawał relację.

Edytowano przez lpomis
Napisano
24 minuty temu, lpomis napisał:

Lokal zmienił zasady w trakcie gry.

No ta ja im kurna pokażę !!! Już zacząłem robić kanapki i mogą mi .....  :) 

Stary ten film z kurą obejrzałem sześć razy !!! Rewelacja ! :) 

Dnia 2.01.2022 o 14:46, Asia napisał:

Noooo, dobra, hotel zarezerwowany

I co ? Można ? :)