Maliik Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 Tylko żeby nikt nie wpadł na pomysł ślepych testów na zlocie, bo wtedy frekwencja będzie marna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 Wiadomo ,że na takich spotkaniach nie odsłucha się dobrze sprzętu , ale można sobie porównać chociażby wielkość , dotknąć jak to wygląda na żywo. Pogadać z kimś kto może takie coś posiada u siebie i coś doradzi. Pomyślcie wchodzi np. jakiś nowy dac typu topping d90se , q21 zaprasza na spot , można sobie potem wypożyczyć w dobrej cenie , jakiś tam % się sprzeda , podwójny win/win ew. jak niedawno się chwalili mają w salce spore klipsche , tez można na żywo wtedy zobaczyć jak spore to kolumny , posłuchać ichniejszego dźwięku i mieć pogląd czy w ogóle taki typ kolumn ma dla danej osoby sens w domu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 45 minut temu, Maliik napisał: Tylko żeby nikt nie wpadł na pomysł ślepych testów na zlocie, bo wtedy frekwencja będzie marna. Mysle że jak wpadniesz to będzie 😋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 1 minutę temu, Dedal75 napisał: Mysle że jak wpadniesz to będzie 😋 Może inni chętni też sie znajdą. Zweryfikowało by się dużo z tego, co w niektórych wątkach zostało napisane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 (edytowany) Widzę już po co ta wrzutka . 🤔 Na tym zlocie pojawił się prawdziwy kwiat tego forum , kultura i uprzejmość to myśl przewodnia tego zlotu 😊 żadna wojenka nikomu w głowie . Pzdr Edytowano 24 października 2021 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 (edytowany) 9 minut temu, Dedal75 napisał: Widzę już po co ta wrzutka . 🤔 Jeśli pijesz do mnie, to ja piszę zupełnie poważnie. Jeśli pojawi się tam kwiat forum to kultura gwarantowana. Nawet podczas ślepych odsłuchów. Edytowano 24 października 2021 przez Maliik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 (edytowany) Ja również. Pzdr ps normalnie dziczyzną mi tu zalatuje 😂 Edytowano 24 października 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 24 minuty temu, Dedal75 napisał: Na tym zlocie pojawił się prawdziwy kwiat tego forum O kuźwa Marek, to żeś grubo poleciał😝. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 (edytowany) Uważasz inaczej 😁 ?. Dla mnie liczy się czlowiek, w tych czasach w najprostszych sprawach ludzie nie potrafią się porozumieć . A tu masz 😉 , w sumie przypadkowe osoby które się prawie nie znały . Spędziły miło czas 👍 Edytowano 24 października 2021 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 22 minuty temu, Dedal75 napisał: Uważasz inaczej 😁 ? Z grzeczności nie zaprzeczę 😝. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 A na Poznań ktoś byłby chętny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 Kto to wie 🤔 Chęci to nie wszystko. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 (edytowany) 20 minut temu, kaczadupa napisał: A na Poznań ktoś byłby chętny? Myślę, że silna 3-osobowa grupa z Gniezna. A i porządnych salonów trochę jest w mieście. 3-4 by się pewnie nadały. Edytowano 24 października 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 Z Poznania trochę chłopa by było. A i z Kołobrzegu, Koszalina a nawet Szczecinka też by się znaleźli 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 28 minut temu, kaczadupa napisał: A na Poznań ktoś byłby chętny? Miałbym blisko Oczywiście będąc w Polsce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 4 godziny temu, Maliik napisał: Nawet podczas ślepych odsłuchów. ślepych odsłuchów czego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 Przed chwilą, tomek4446 napisał: ślepych odsłuchów czego ? Wzmacniaczy i kabli przede wszystkim. Źródeł (cd/stream) i kabel vs. Bluetooth. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 3 minuty temu, Maliik napisał: Wzmacniaczy i kabli przede wszystkim. Nie da się. Wzmacniacz , dac ,jeszcze od biedy, kable odpadają . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 5 godzin temu, kaczadupa napisał: A na Poznań ktoś byłby chętny? Poznań jest też OK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 (edytowany) Ja będę chętny, gdziekolwiek będzie. Jeśli ekipa będzie ta sama, jadę w ciemno. Edytowano 24 października 2021 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 @seba3002 Akurat w ten weekend były w poznaniu targi PGA, mam tak kilku znajomych ale nie chciało mi się jechać, zobaczymy co się tam uda Kolegom wykombinować na wiosnę. Co do testów na ślepo nie mam pojęcia jak by miało to wyglądać, samo przepinanie kabli jest czasochłonne 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 16 minut temu, Arko55 napisał: Co do testów na ślepo nie mam pojęcia jak by miało to wyglądać, samo przepinanie kabli jest czasochłonne 😛 Ile czasu zajmuje Ci przepięcie kabli głośnikowych na bananach albo kabli rca? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 Trzeba zatrudnić mechaników z F1 będzie ze 3 sekundy 😁 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 43 minuty temu, Maliik napisał: Ile czasu zajmuje Ci przepięcie kabli głośnikowych na bananach albo kabli rca? Tu nie chodzi o czas przepięcia. Kable to nie kolumny, gdzie zmiany są natychmiast słyszalne. przykład z ostatniego spotkania . Rozumiem , że znasz na pamięć brzmienie utworu " Limit to your love " James Blake na Focalach Sopra nr.2 z elektroniką Denon A110 , Naim ND555, RME Adi2 Pro FS BE w akustyce salki Horna w Warszawie ? Bo jak nie , to przepinanie jakichkolwiek kabli, bez znajomości utworu i systemu grającego w danych warunkach akustycznych nie ma sensu. Przykład drugi. Byłem ostatnio na porównaniach wkładek gramofonowych , które wnoszą o wiele większe zmiany niż kable. Wszystko miałem ogarnięte, gdy poruszaliśmy się w obrębie dwóch utworów. Ale nie na tyle bym mógł spokojnie wskazać model grającej wkładki , po prostu słyszałem tylko różnice. A porównania trwały ok. godziny. Jak doszły kolejne utwory, to już za nic nie wskazał bym, która wkładka gra , choć zmiany brzmienia nadal były spore. A najlepsze było to , że wkładka za 9k. , która naprawdę pokazywała klasę , po zmianie elektroniki była nie do przyjęcia. Tj. wkładka grała tak samo dobrze , ale elektronika się nie popisała i wyszła kicha Nie jest to więc wszystko takie proste , gdy chcemy poważnie podejść do roztrzygnięć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 Więc wypadało by powiedzieć że najbardziej krytyczne sensowne testy porównania sprzętu mamy u siebie w domu, nie znając prawie obcego systemu na innej akustyce ciężko jest stwierdzić że dany kabelek jest po prostu lepszy. Tutaj tez podzielam zdanie Tomka. Pamiętam dawniej jak siostre zabrałem niech sama ocenia co jej lepiej brzmi ten sam utwór w zwykłym FLACu a DSD i nie potrafiła ocenić który format był lepszy tylko inny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts