Kraft Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 (edytowany) 26 minut temu, tomek4446 napisał: Monitorki Focal, Dali, QA i Sonus. Dla mnie zestaw odsłuchowy marzenie. Przypuszczam, że będzie jednak presja na większe gabaryty. To może chociaż jeden maluch? Tylko który? Edytowano 30 października 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 1 minutę temu, Kraft napisał: To może chociaż jeden maluch? Tylko który? Wszystko co w Salonie mamy do dyspozycji , mam to na piśmie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 2 minuty temu, Kraft napisał: Monitorki Focal, Dali, QA i Sonus. Dla mnie zestaw odsłuchowy marzenie. Przypuszczam, że będzie jednak presja na większe gabaryty. To może chociaż jeden maluch? Tylko który? Wszystkie 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 30 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 października 2021 40 minut temu, tomek4446 napisał: Przepraszam @lpomis , że wszedłem w Twoje kompetencje , ale poczułem się / i poczuwam / trochę odpowiedzialny, jak rzecz będzie się działa na moim podwórku. Chyba żartujesz z tymi przeprosinami. To świetna wiadomość i bardzo się cieszę, że udało Ci się odwiedzić Audio Forum! Na aktualnych fotkach widać jednak, że sprzętu trochę jest, a to mega plus! Wybór podobny do tego w Warszawie Fajnie też, że obadałeś dokładnie kwesie związane z parkingami. Dzięki! Ale kurczę, jakieś przenośne małe krzesełka albo chociaż poduszki pod tyłek trzeba będzie zorganizować 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 No to same świetne wieści. Miejmy nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie. Pytałam z ciekawości o sprzęt dostępny w salonie, ale w gruncie rzeczy nie nastawiam się jakoś bardzo odsłuchowo na to spotkanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 8 minut temu, lpomis napisał: Na aktualnych fotkach widać jednak, że sprzętu trochę jest, a to mega plus! no to jeszcze A może odsłuch porównawczy soundbarów ? Są chętni ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 To już prędzej subwooferów 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 Hmmm, nie widzę Sopr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 2 minuty temu, mkk napisał: Hmmm, nie widzę Sopr Wybierz sobie coś https://www.salonydenon.pl/produkty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 https://www.salonydenon.pl/wzmacniacze-i-koncowki-mocy/wzmacniacz-zintegrowany-nait-xs-3.html, ja chciałbym posłuchać tego 🙄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 Ten kaczadupowy za przeproszeniem 😜? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 @seba3002 pewnie da się zrobić. Jeszcze w kwestii organizacyjnej. We wtorek zadzwonię do wypożyczalni mebli i takich tam .... Czy ktoś będzie reflektował na krzesełko ? https://meble-itp.pl/meble/krzesla/109 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 Może trzeba zrobić zrzutkę z góry na niezbędne koszty spotkania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 Nie no. Wybranie z tak bogatej oferty kolumn czegoś do odsłuchu to nieludzka tortura. Mają za dużo ciekawych marek:( A co powiecie na DEFINITIVE TECHNOLOGY DEMAND 11 - średniej wielkości monitor z membraną bierną? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 1 minutę temu, Asia napisał: Może trzeba zrobić zrzutkę z góry na niezbędne koszty spotkania? O , o właśnie !!! czy wszyscy już przygotowali zeszyt i długopis ? Bo moje potrzeby ostatnio ...... A poważnie , to ogarniemy wszystko na miejscu. Kawa , herbata , cukier jest w mojej gestii jako autochtonowi. Z tego co wiem , to dzisiaj się spierdzielił expres w Salonie , więc proszę tylko o wytypowanie osoby do gryzienia ziarenek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 Anonimowy sponsor? Nie ma mowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Bilet zabieramy ze sobą , zostanie przybity stempel w Salonie i mamy parking za free / zupełnie jak kolega @nowy78 w Warszawie / Niby tak, ale trochę mnie jednak stresował ten brak możliwości uiszczenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 O widzisz, ja też się czuję nieswojo nie uiszczając. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 Z 5 razy próbowałem, ale parkometr zdecydowanie nie chciał współpracować Tomek mi świadkiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 2 minuty temu, nowy78 napisał: Tomek mi świadkiem. Ja to widziałem trochę inaczej . Jak już się udało wyrwać z muru te kotwy , co trzymały ten parkomat to potem poszło już gładko ... 14 minut temu, Asia napisał: Anonimowy sponsor? Nie ma mowy. jaki anonimowy ? A zresztą to czysta przyjemność. Z tym ekspresem to nie żartowałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 Widzę, że tyle sprzętu jest na miejscu, że nie warto nic przywozić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 Ja bym i tak mógł zabrać mój wzmacniacz z lat 90, bo to może być co innego niż te produkowane obecnie, nawet z samej ciekawości porównać jak mogą zagrać. Z krzesełkiem pomyśle, bo w sumie w domu mam składane, ale czy jest sens to targać 😛 Mam też małe panele z wełny PT80, tylko czy jest sens je zabierać jak pomieszczenie ma z 30m2 to większej różnicy nie zrobi hmmm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 30 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 października 2021 (edytowany) 2 godziny temu, Kraft napisał: A co powiecie na DEFINITIVE TECHNOLOGY DEMAND 11 Zdecydowanie tak. Do nich jakiś lekko ocieplony piecyk, a może nawet lampka? Od dłuższego czasu ciekawi mnie ta firma. Nawet planowałem wypożyczyć te monitory do siebie. W salonie powinny być jeszcze podłogówki Demand 15. W salonie w Warszawie dowiedzieliśmy się, że one jednak "bardziej do kina". Mimo wszystko i tak bym posłuchał 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Jeszcze w kwestii organizacyjnej. We wtorek zadzwonię do wypożyczalni mebli i takich tam .... Świetnie. To chyba będzie najlepsza opcja. Dowiedz się proszę ile kosztuje taka usługa. @Arko55 - zabieranie paneli bym raczej odpuścił. Obawiam się, że nie będzie raczej czasu na zabawy z akustyką. Nie rób sobie kłopotu. Edytowano 30 października 2021 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 października 2021 Udostępnij Napisano 31 października 2021 Co do przywożenia paneli, to się nie zgodzę. Macie przykład z poprzedniego spotkania, że część kolumn nie zagrała. Każdy absorber będzie wpływał na to co słyszymy. Rozpraszacze raczej bym sobie darował, ale absorbery na pewno będą przydatne. Rozstawi się je za kolumnami i nie trzeba będzie ich ruszać do końca spotkania. Gwarantuję, że dzięki temu poprawi się kontrola basu, przez co nawet wielkie podłogówki nie będą "ryczeć" dołem. Dlatego też ze swojej strony zachęcam każdego zmotoryzowanego do wrzucenia do bagażnika trochę wełny. Chyba, że akustyka w salonie jest zrobiona, to nie ma tematu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 31 października 2021 Udostępnij Napisano 31 października 2021 1 godzinę temu, Seb napisał: Chyba, że akustyka w salonie jest zrobiona, to nie ma tematu. Nie jest. Są kotary w oknach i to na tyle. jak chce Ci przytargać pochłaniacze jestem za. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts