Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 minuty temu, seba3002 napisał:

Bogusław ma blisko Nautilusa. Niestety, z tego co pamiętam nie jesteśmy tam mile widziani

Dlaczego ?

3 minuty temu, seba3002 napisał:

Ja mogę zaproponować Lublin.

Lubię Lublin , macie przepiękną starówkę. To jutro o której ? :) 

Napisano
7 minut temu, tomek4446 napisał:

Lubię Lublin , macie przepiękną starówkę. To jutro o której ? :) 

Zapraszam 🙂. Jutro mam akurat urlop🙂

8 minut temu, tomek4446 napisał:

Dlaczego ?

Kiedyś zdaję się Bogusław coś o tym pisał. Generalnie chodziło chyba o to, że właściciele boją się wpuścić do siebie stado rozwrzeszczanej młodzieży 😉

Napisano (edytowany)
35 minut temu, tomek4446 napisał:

Audioplaza

Nie. Wspominałem Ci też chyba dlaczego. W skrócie - właściciele salonu są bardzo "wymagający" :)

Kraft zapodał podczas rozmowy w knajpie ciekawe miejsce w Poznaniu. Jutro tam dzwonię się zorientować. Jeśli chodzi o Nautilus w Wejherowie (okolice Bogusława) to byłem tam ostatnio. Wg mnie zlot jest tam nierealny z wielu powodów - za mało miejsca, salki są zbyt małe. Dookoła pełno naprawdę kosmicznie drogich sprzętów o które można przypadkowo zahaczyć gdy będziemy sporą grupą. Wąski korytarzyk, swobodne przechadzanie się byłoby kłopotliwe.

Jeśli chodzi o Top Hifi w Sopocie - Panowie nie są zainteresowani taką imprezą. Pytałem.

Edytowano przez lpomis
Napisano
6 minut temu, seba3002 napisał:

Jutro mam akurat urlop

I już mi podniosłeś ciśnienie , a ja do roboty .... :) 

6 minut temu, seba3002 napisał:

Generalnie chodziło chyba o to, że właściciele boją się wpuścić do siebie stado rozwrzeszczanej młodzieży

Znaczy się dziewczyny / @Redakcja AUDIO , @Asia , Paulina , Karolina/ nie wejdą , a my ? :) 

Napisano

@lpomis Takie wrażenie odniosłem przełączając z Boerwsa na ProAc, jak ci się chce możesz sprostować jak byś je opisał w paru słowach, pamiętajmy że miejsce gdzie słuchaliśmy miało duże znaczenie, chyba zapomniałem dodać że bas też potrafił w ProAc zadudnić ^^

Napisano (edytowany)

@Rafał S - byłoby świetnie. Fajna opcja :)

Skoro już wymieniamy dokładnie opcje to napiszę o dwóch. Poznań i salon Audio Strefa. Bydgoszcz i salon Audio Connect. Panów z drugiego dobrze znam. Miejsce jest niesamowite, sprzęty w zasadzie same hi-endowe. Bardzo duża sala odsłuchowa połączona z "muzeum audio na ścianach". Jutro podzwonię i zdam relację :)

Edytowano przez lpomis
Napisano (edytowany)
2 minuty temu, DiBatonio napisał:

W Poznaniu Audio Format ?

Sorki. Oczywiście chodziło o Audio Strefę. Już poprawiłem. Dzięki za czujność.

@Arko55 - ciepły, miękki, mocny bas (akustyka robiła swoje), średnica bez grama natarczywości, gęsta, niektórzy nazwaliby ją plastyczną i muzykalną, góra łagodna. Lekko ubita mikrodynamika.

Edytowano przez lpomis
Napisano

@lpomis A na obu wzmacniaczach masz te same wnioski? wtedy mieliśmy na początku Michi i potem Hegel łączony pod te kolumny 🤔

Mi szczególnie z Michi ten bas wydawał się utwardzony, co innego z Heglem było chyba bliżej twojego opisu

Napisano
41 minut temu, lpomis napisał:

ciepły, miękki, mocny bas (akustyka robiła swoje), średnica bez grama natarczywości, gęsta, niektórzy nazwaliby ją plastyczną i muzykalną, góra łagodna. Lekko ubita mikrodynamika.

No , teraz gadasz jak człowiek :) Prawda Seba / @seba3002/ , że słyszałeś to samo ? :) 

Poprawcie mnie jak się mylę , ale mnie to brzmi jak zaproszenie na Zlot :)

Napisano (edytowany)
17 minut temu, tomek4446 napisał:

Białystok. Po zlocie koniecznie zapraszam do niedoszłego prezydenta Polski, Krzysztofa Kononowicza :P #pdk

Edytowano przez lpomis
Napisano
16 minut temu, tomek4446 napisał:

No , teraz gadasz jak człowiek :) Prawda Seba / @seba3002/ , że słyszałeś to samo ? :) 

Tomek, a jest w Białymstoku dyskoteka na miarę waszego Pewexu 😝

Napisano (edytowany)
10 minut temu, tomek4446 napisał:

Jak było ?

Zajebiście. Mam nawet mały filmik z potańcówy. Są też niewygodne zdjęcia @seba3002 dostępne tylko dla użytkowników konta premium Forum Audio +

Edytowano przez lpomis
Napisano
3 minuty temu, lpomis napisał:

Zajebiście.

No to się cieszę , że Łódź się spisała :) 

4 minuty temu, lpomis napisał:

Są też niewygodne zdjęcia @seba3002 dostępne tylko dla użytkowników konta premium Forum Audio +

rozumiem , że w zakładce " Tylko dla dorosłych " :)