kaczadupa Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Będzie o czym gadać po zlocie, to pewne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Rozdają długopisy reklamowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 3 minuty temu, Kraft napisał: Rozdają długopisy reklamowe? Tak 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Zdjęcia!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 (edytowany) @KraftLepiej może bez zdjęć bo pewnie impreza przeniosła się już do sali ,,z konsumpcją,,😉 Pozostaje nam żałować, ze nas tam nie ma. Edytowano 16 października 2021 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 6 minut temu, seba3002 napisał: Lo Jezuniiu, szkoda, ze mnie tam nie ma z Wami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 @stach_s - ,, ... Jerzyk dzisiaj nie pije!....,, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 3 godziny temu, seba3002 napisał: Ten typ to ja 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Uzupełnię o "parametry" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Koledzy musili by napisać co to były za końcówki mocy i też sporo słuchaliśmy na niezłym w sumie piecu Hagela, był też jakiś drogi Denon mówiąc o integrze. Ogólnie te mniejsze monitory Dali spisały się z jakimś efektem WOW, gdy słuchaliśmy podłogowych Sonus Faber, Dali czy Focal nie zawsze mi to tak pasowało, przykładowo albo był nieco bulowaty bas, albo podłogowe Cantona grały bez wypełnienia i ofensywnie, znowu Sonusy trochę specyficzne i dźwięk jakiś miału lekko rozmazany i dla cięższej muzyki słabo. Całkiem fajnie sprawdziły się dwa monitory Dali, te najmniejsze w stawce chyba jeszcze lepiej zagrały bo miały więcej błysku, oderwania dźwięku od budy. Co ciekawe to nie było aż tak czuć w przypadku najmniejszych monitorów aby grała w nich obudowa, wiadomo że te zestawy były tak na szybko łączone z wszystkim to nie ma co się też spodziewać super zgrania. Trochę brakowało mi więcej wzmacniaczy i w sumie kolumn na stanie. Mowa o ciekawych konstrukcjach. Może Koledzy napiszą jakie to były modele wzmacniaczy i kolumn. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 13 minut temu, Arko55 napisał: Całkiem fajnie sprawdziły się dwa monitory Dali, te najmniejsze w stawce chyba jeszcze lepiej zagrały bo miały więcej błysku, oderwania dźwięku od budy. Czyli konkretnie jakie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Dali menuet i dali rubicon 2. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 16 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2021 No i po zlocie! Naprawdę ciekawe doświadczenie, fajne sprzęty i super uczestnicy. Przerzuciliśmy sporo sprzętu. Na więcej brakło niestety czasu i troszkę sił. Także nie wiem jak inni, ale ja mam niedosyt O wrażeniach z odsłuchu postaram się coś napisać później - muszę zebrać myśli. Na razie wrzucam kilka fotek 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 (edytowany) Grał Hegel 95 , Denon A110, zestaw Marantza 30, końcówka First Watt , icepower 1200. Żródło Marantz 30 i na końcu Naim. Dac/pre RME albo z Hegla. Z kolumn Sopra No2 , Cantony Reference K7 chyba , Dali Rubicony 6 i 2 , Sonusy . I jak dla mnie hit , malutkie Dali . Sopry -jakbym miał je kupić na podstawie odsłuchów w tym pomieszczeniu to nigdy Nie zagrały w żadnej kombinacji , dudnienie i łomot bez separacji. No nie , po prostu nie. Podejrzewam że gdyby je ustawić w 50 m2 , byłoby inaczej. Cantony - a takie niemieckie aluminiowe granie Sonusy - przy spokojniejszej muzyce super . Ale dać im metalu, szybkiej elektroniki , to niestety się wykładają. Rubicony 6 - z podłogówek zagrały chyba najlepiej , według mnie. Czasami zdarzyło im się przyiskrzyć delikatnie. Menuety - aż jestem w szoku jak te maleństwa zagrały. Super przestrzeń , wysokie , średnica , szybkość, barwa. Co prawda z racji wielkości swoje ograniczenia mają , ale jak dla mnie naprawdę hit. Dzięki wszystkim za fajnie spędzony dzionek Edytowano 16 października 2021 przez mkk 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Dzięki wszystkim za spotkanie . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Te niewielkie monitory miały fajnie poukładany dźwięk, co nie do końca bym powiedział o Sonus Faber czy Focal, więc raczej monitory pokazały się z lepszej strony. Też wątpię aby tak wymagające Sonusy zadowoliły się wzmakiem Denona chyba tak samo z Focalem. Pokój odsłuchowy miał z 30 parę metrów, ale przez akustykę trochę brakowało mi takiej namacalności jak w moim malutkim pokoju, jakieś dziwne przyzwyczajenie. Przykładowo w utworze Maria Boris Blonk Turner's Ship nie było takiego efektu wow aby dźwięk gdzieś wychodził poza ściany w pokoju plus masywne wypełnienie jak to była w moim małym pokoju. Zlot ogólnie świetny, bardzo dobrze było poznać tak fajnych ludzi i poszerzać swoje znajomości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 (edytowany) Widzę, że powrót Dali w wielkim stylu. Co cieszy, bo to kolumny jeszcze w znośnych cenach (chociaż jakiś czas temu mocno podrożały). Zadziwia opis grania Focali. Byłem ciekaw, czy zrzucą Wam paputki, a tu wrażenia zdaje się zgoła odmienne. Edytowano 16 października 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Focale nie miały szans zagrać w tych warunkach a szkoda. Nie chce mi się wierzyć aby tak wielkie skrzynie w dodatku drogie miały taką marną separację i dźwięk bez nośności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Dopytaliście może o akustykę? Czy za tymi listewkami po lewej coś się kryło, np. absorber na całej ścianie? Ktoś cyknął fotkę tylnej ściany? Coś na niej było, czy była goła? Kanapa, jak daleko odstawiona od ściany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Były bardzo drogie absorbery w postaci zasłon na całej ścianie za plecami. Miejsce odsłuchowe czyli tylnia kanapa około 50cm od ściany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Te Sonusy to Olympica Nova III? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 16 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2021 33 minuty temu, Kraft napisał: Olympica Nova III Zgadza się. To był ten model Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 10 godzin temu, Rega napisał: Eeeee , Kraft to tylko na forum ogólnym sprawia takie wrażenie. A prywatnie to zupełnie spoko gość. To najwyższy czas by także na forum ogólnym był to zupełnie spoko gość... Fajny pomysł z tym spotkaniem-gratuluję Kolegom zaangażowania ...i Koleżance też 😎 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts