Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
40 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał:

Było tu pare zestawów .. niestety, ale nikt nie pomyślał o kablach czy zasilaniu a to poważny błąd,

O tym zrobimy kolejny wątek. Jak już koledzy kupią ten używany sprzęt za te 30k. to się dowiedzą , że kolejne 30k. trzeba wydać na kable. Boguś , napięcie trzeba stopniować. :)

Napisano
Przed chwilą, tomek4446 napisał:

O tym zrobimy kolejny wątek. Jak już koledzy kupią ten używany sprzęt za te 30k. to się dowiedzą , że kolejne 30k. trzeba wydać na kable. Boguś , napięcie trzeba stopniować. :)

Czy jest gdzieś koniec? Ktoś dotarł?

Napisano
Przed chwilą, Kraft napisał:

Czy jest gdzieś koniec? Ktoś dotarł?

Ja , ja dotarłem !!!

Jak pisałem ostateczne lampy już zamówione i został tylko traki drobiażdżek jak wkładeczka w przyszłym tygodniu do ogarnięcia i .... koniec. Same kolumny i elektronika jak opoka , stała ,nie do ruszenia .

Napisano
2 minuty temu, tomek4446 napisał:

Ja , ja dotarłem !!!

Jak pisałem ostateczne lampy już zamówione i został tylko traki drobiażdżek jak wkładeczka w przyszłym tygodniu do ogarnięcia i .... koniec. Same kolumny i elektronika jak opoka , stała ,nie do ruszenia .

Kibicuję. Będziesz Kukuczką polskiego audio! Wbij proporczyk i cyknij fotkę.

Napisano
5 minut temu, tomek4446 napisał:

Same kolumny i elektronika jak opoka , stała ,nie do ruszenia .

Fajnie, ale czy to jest na zasadzie, że słuchałeś mnóstwa innych kolumn i elektroniki, i nic - dla Ciebie - nie było lepsze od Twojego sprzętu?

Czy na przykład coś pobiło, ale było/jest za drogie?

Napisano
4 minuty temu, Kraft napisał:

Będziesz Kukuczką polskiego audio

Oby nie 😥.

10 minut temu, tomek4446 napisał:

Ja , ja dotarłem !!!

Oszukujesz się. Od razu zacząłeś oglądać nowe lampy.

Napisano
15 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał:

Warto wziasc na "warsztat" coś aktywnego z rynku pro. Może to bedzie strzał w 10

Proponuję się przyjrzeć konstrukcjom Backes & Müller. Słuchałem BM12  to konstrukcje do powierzchni około 40m2 plus. Połączone było z pre T+A. Dźwiękowo rewelacja! Marka w Polsce mało znana, ale u naszych sąsiadów cenione i drogie. Przedsionek Hi End? A może już Hi End? 

Pozdrawiam

Napisano
16 minut temu, Kraft napisał:

Kibicuję. Będziesz Kukuczką polskiego audio! Wbij proporczyk i cyknij fotkę

Tak też uczynię :)

11 minut temu, Asia napisał:

Oszukujesz się. Od razu zacząłeś oglądać nowe lampy.

Poszedłem krok dalej , ja je kupiłem :) Więc mówimy o czasie przeszłym, a moje stanowisko jest na tu i teraz.

Napisano
Przed chwilą, seba3002 napisał:

Drugie forum to zło 😉.

Oj tam, zależy co przez to rozumieć. Ostatnio pojawił się ciekawy temat sprzęt pro vs domowy, audiofilski. Fakt, trochę źle się rozwinął, ale czekam na ciąg dalszy. 

Napisano
3 godziny temu, muzofan napisał:

Ja przyznam szczerze że nie słuchałem jeszcze "słupków", które przy głośniejszym odsłuchu nie męczyłyby zmysłów ;) Fakt wszystkie wyglądały bardzo ładnie, przy niskich i średnich poziomach głośności grały nawet fajnie. Ja lubię jednak posłuchać sobie głośno i wtedy już było średnio. Posłuchałbym sobie chętnie zg z 15" na basie w papierze ;) 

Posłuchaj Phonar Laser 250, serio! Z odpowiednią elektroniką zagrają świetnie. Można grać bardzo głośno. Nie męczą. 

Napisano
36 minut temu, tomek4446 napisał:

Ja , ja dotarłem !!!

A później już będą tylko "maaaałe" wyjątki 🤪