Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
4 godziny temu, Fafniak napisał:

Koleją aż na ukrainę ?

Taki ciężki sprzęt pancerny w zasadzie tylko koleją da się transportować po lądzie. Gdy jedzie na własnych kołach bardzo się zużywa i niszczy drogi zużywając ogromne ilości paliwa. A informacji o tym którędy i ile go jedzie naprawdę lepiej nie upubliczniać. Dziś mało kto zdaje sobie sprawę z tego że zaopatrzenie armii Hitlera oparte było głównie o transport konny ( oczywiście nie dotyczy to czołgów :) ) i kolej parową.

Napisano

Podobały wam się Ukrainka i Rosjanka niosące wspólnie krzyż?

z28345381IH,Droga-Krzyzowa-w-Watykanie--

Mnie tak sobie, ale z łóżka bym pań nie wygonił.

A! Myśleliście, że chodzi mi o sam pomysł! Pomysł oczywiście głupi i niezrozumiały. Wystarczyłoby przecież, żeby papież powiedział to, co zwykle, czyli że będzie się za wszystkich modlił.

Napisano
2 minuty temu, misiek x napisał:

Nie uważasz że to trochę niesmaczne. I to tak delikatnie napisałem. I nie pisz że jesteśmy tutaj dorośli i wszystko wypada .

Uważam, ale nie byłem się w stanie zmusić do napisania czegoś jeszcze mniej niesmacznego, jeśli o Watykan i Wielkiego Wróbla.

Napisano
15 minut temu, misiek x napisał:

Nie pisze o Watykanie i dobrze o tym wiesz. 

Szczerze mówiąc nie wie wiem. Chodzi o to, że to było za niepoprawne politycznie czy nieprzystające do kontekstu?

Napisano
1 godzinę temu, Dzik napisał:

Uważam, ale nie byłem się w stanie zmusić do napisania czegoś jeszcze mniej niesmacznego, jeśli o Watykan i Wielkiego Wróbla.

I trzeba było nic nie pisać. Ale zmusiłeś się do pisania 🥺

Napisano (edytowany)

https://hifiphilosophy.com/pulsy-pokoju-pulsy-wojny/#comment-378297

Fragment artykułu, na zachętę: „Sprawy z jednej strony były zatem dobrze przygotowane, lecz jednocześnie zaczynały też coś jakby wymykać się spod kontroli. Należało w tej sytuacji uderzyć prędko i uderzenie wykonano. Jednakże wykonanie to już kompromitacja, skutkiem której najdroższa nawet kurteczka chwilowo nie pomoże Władimirowi Władimirowiczowi na wygląd inny niż kretyński.”

Edytowano przez sonique
  • Lubię to 1
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Napisano

Praktycznie codziennie czytam doniesienia/relacje i przyznam że poraża mnie coraz bardziej sytuacja. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że jednak prawdą jest to że "zachodowi" niespecjalnie zależy na tym aby pokonać ruskich.

• Lubię to 1
Napisano

I w tym "pokonaniu", nie chodzi o to by wejść na kreml, tylko by ruscy mieli zbyt dużą kość do zgryzienia. 

Wizja "upokorzenia" rosji jest chyba nie do zniesienia (biznesy późniejsze)

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...