MariuszZ Napisano 14 kwietnia 2022 Napisano 14 kwietnia 2022 Taka ciekawostka z CNN. Podobno nie udało się Moskwy doholować do Sewastopola. Ciekawe Na BBC to samo.
MobyDick Napisano 14 kwietnia 2022 Napisano 14 kwietnia 2022 4 godziny temu, Fafniak napisał: Koleją aż na ukrainę ? Taki ciężki sprzęt pancerny w zasadzie tylko koleją da się transportować po lądzie. Gdy jedzie na własnych kołach bardzo się zużywa i niszczy drogi zużywając ogromne ilości paliwa. A informacji o tym którędy i ile go jedzie naprawdę lepiej nie upubliczniać. Dziś mało kto zdaje sobie sprawę z tego że zaopatrzenie armii Hitlera oparte było głównie o transport konny ( oczywiście nie dotyczy to czołgów ) i kolej parową.
Fafniak Napisano 15 kwietnia 2022 Autor Napisano 15 kwietnia 2022 Jest podejrzenie że Ukraińcy wysłali w okolice statku przynętę która zajęła system obronny https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/inwazja-rosji-atak-na-krazownik-moskwa-to-poczatek-ukraincy-maja-plan/3ftw2gq
Kraft Napisano 15 kwietnia 2022 Napisano 15 kwietnia 2022 Wołodymyr Zełenski: jedyny kierunek, w którym mogą poruszać się rosyjskie okręty to dno.
Dzik Napisano 17 kwietnia 2022 Napisano 17 kwietnia 2022 Podobały wam się Ukrainka i Rosjanka niosące wspólnie krzyż? Mnie tak sobie, ale z łóżka bym pań nie wygonił. A! Myśleliście, że chodzi mi o sam pomysł! Pomysł oczywiście głupi i niezrozumiały. Wystarczyłoby przecież, żeby papież powiedział to, co zwykle, czyli że będzie się za wszystkich modlił.
Dzik Napisano 17 kwietnia 2022 Napisano 17 kwietnia 2022 2 minuty temu, misiek x napisał: Nie uważasz że to trochę niesmaczne. I to tak delikatnie napisałem. I nie pisz że jesteśmy tutaj dorośli i wszystko wypada . Uważam, ale nie byłem się w stanie zmusić do napisania czegoś jeszcze mniej niesmacznego, jeśli o Watykan i Wielkiego Wróbla.
Dzik Napisano 17 kwietnia 2022 Napisano 17 kwietnia 2022 15 minut temu, misiek x napisał: Nie pisze o Watykanie i dobrze o tym wiesz. Szczerze mówiąc nie wie wiem. Chodzi o to, że to było za niepoprawne politycznie czy nieprzystające do kontekstu?
Grzesiek202 Napisano 17 kwietnia 2022 Napisano 17 kwietnia 2022 Zapewne chodzi o to, że takie komentarze są, jak napisał @misiek x, po prostu żenujące i poniżej pewnego poziomu. Tylko tyle.
Dzik Napisano 17 kwietnia 2022 Napisano 17 kwietnia 2022 Chyba macie rację. Taki z wąsem i białą skarpetą w klapku ten post.
gienas Napisano 17 kwietnia 2022 Napisano 17 kwietnia 2022 1 godzinę temu, Dzik napisał: Uważam, ale nie byłem się w stanie zmusić do napisania czegoś jeszcze mniej niesmacznego, jeśli o Watykan i Wielkiego Wróbla. I trzeba było nic nie pisać. Ale zmusiłeś się do pisania 🥺
Fafniak Napisano 24 kwietnia 2022 Autor Napisano 24 kwietnia 2022 Urzędasy "w akcji" https://www.onet.pl/informacje/glos24/wolontariusze-rezygnuja-przed-tauron-arena-jestesmy-wyrzutem-sumienia/kcxb97f,30bc1058
Rafał S Napisano 28 kwietnia 2022 Napisano 28 kwietnia 2022 Jeśli już było, to przepraszam za powtórzenie.
MariuszZ Napisano 30 kwietnia 2022 Napisano 30 kwietnia 2022 Z ukraińskiej TV taki screen. Myślę, że mogli pominąć imię i nazwisko, a zostawić tytuł. Każdy wie co to jest przed kamerą 😉
tomek4446 Napisano 30 kwietnia 2022 Napisano 30 kwietnia 2022 Dnia 24.04.2022 o 08:17, Fafniak napisał: Urzędasy "w akcji" Jak by były konkretne ustawy zamiast mglistych obietnic to " urzędasy" nie miały by nic do gadania.
sonique Napisano 2 maja 2022 Napisano 2 maja 2022 (edytowany) https://hifiphilosophy.com/pulsy-pokoju-pulsy-wojny/#comment-378297 Fragment artykułu, na zachętę: „Sprawy z jednej strony były zatem dobrze przygotowane, lecz jednocześnie zaczynały też coś jakby wymykać się spod kontroli. Należało w tej sytuacji uderzyć prędko i uderzenie wykonano. Jednakże wykonanie to już kompromitacja, skutkiem której najdroższa nawet kurteczka chwilowo nie pomoże Władimirowi Władimirowiczowi na wygląd inny niż kretyński.” Edytowano 2 maja 2022 przez sonique 1
Fafniak Napisano 1 lipca 2022 Autor Napisano 1 lipca 2022 Praktycznie codziennie czytam doniesienia/relacje i przyznam że poraża mnie coraz bardziej sytuacja. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że jednak prawdą jest to że "zachodowi" niespecjalnie zależy na tym aby pokonać ruskich. 1
Fafniak Napisano 1 lipca 2022 Autor Napisano 1 lipca 2022 I w tym "pokonaniu", nie chodzi o to by wejść na kreml, tylko by ruscy mieli zbyt dużą kość do zgryzienia. Wizja "upokorzenia" rosji jest chyba nie do zniesienia (biznesy późniejsze)
Recommended Posts