MariuszZ Napisano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2022 5 minut temu, Dzik napisał: Tak swoją drogą, to czy leci z nami moderator? Te posty już dawno powinny zostać wydzielone. Wystarczy, że Was czytam sprawdzając czy atmosfera świąteczna jest. Nie oczekuj zbyt wiele od moderacji. Triduum sacrum jeszcze się nie skończyło. Poza tym planuję świętować dopiero więc nie prowokuj lepiej 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2022 2 minuty temu, MariuszZ napisał: Wystarczy, że Was czytam sprawdzając czy atmosfera świąteczna jest. Nie oczekuj zbyt wiele od moderacji. Triduum sacrum jeszcze się nie skończyło. Poza tym planuję świętować dopiero więc nie prowokuj lepiej 😉 Akurat moderatorów staram się nie krytykować, bo sam nim kiedyś byłem i wiem, że choćby człowiek wyszedł ponad siebie i wspiął się na wyżyny dobrej woli, to i tak w końcu ktoś go posądzi o stronniczość i nadużywanie władzy. Narzędzia moderatorskie do wydzielania postów do nowych tematów, sklejania wątków itd. powinny jednak zostać zaimplementowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 17 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2022 (edytowany) 36 minut temu, DiBatonio napisał: @mateolo2 a mogłeś nic nie pisać o tym WW, zobacz co się porobiło. Ubaw "majom" po pachy. Moze jako autor watku Ty poproś @MariuszZ żeby przenieść wszystkie wpisy nie na temat Wiim Mini do stosownego wątku. Pzdr E tam Prawda jest taka, ze w kwestii wiim mini mocno wyczerpaliśmy temat. Ja osobiście uważam, jako założyciel tego wątku, ze i tak super poszło mamy ponad 30 stron, jeden z najpopularniejszych wątków na tym forum i ciekawe dyskusje. Możemy sobie pozwolić na lekki odskok tematyczny. Ale oczywiście zgadzam się z Tobą: PANOWIE, wracamy do temu wiim Nie potrzebujemy tu żadnych moderatorów itd. Wszyscy jesteśmy dorośli, wiec dbając o porządek na forum tematy kabli zasilających w innym wątku Tutaj wracajmy do naszego mini streamera. Ja np. Wyobraźcie sobie cały czas nie mogłem z niego korzystać bo firma wiim na nim pracowała. Zakładając ten wątek już go miałem w domu i do dzisiaj go nie słuchałem… ale na szczęście już wczoraj się odłączyli, wprowadzili wszystkie moje uwagi, wiec w weekend posłucham i jeszcze ja dorzucę tutaj swoją opinie o nim. Edytowano 17 kwietnia 2022 przez mateolo2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2022 https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/wiim-mini-review-streamer.33099/ . Pojawiły się pomiary Wiim mini. Z tego co wyczytałem wyjście toslink "mierzone" wychodzi bardzo dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 17 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2022 4 minuty temu, Przemko napisał: https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/wiim-mini-review-streamer.33099/ . Pojawiły się pomiary Wiim mini. Z tego co wyczytałem wyjście toslink "mierzone" wychodzi bardzo dobrze. Wiemy, wiemy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Dnia 17.04.2022 o 13:13, S4Home napisał: Panowie dzisiaj coś niepokojącego. Mianowicie w Tidalu nie mam connecta do Wiim. Czy u was jest ok? Na Spotify jest. Piotr Wow Panowie ale nawaliliście OFF TOPIC w tym temacie. Serio, cale święta przed forum ? U mnie nadal niema connecta na Tidalu. U reszty z Was działa? Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 @S4Home u mnie Tidal connect działa bez marudzenia. Jak zwykle kablarze zasmiecili temat. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 NA ASR też się pojawiło trochę wpisów w Święta, w dodatku są dwa wątki. Parę osób z RME ADI porobiło testy bitperfect do 24/192 włącznie, jest też porównanie z CA i inne ciekawostki. Tidal connect też im działa. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Mi też działało. Na tym słuchałem/testowałem. ale od świąt już nie mam tego w wyborze na aplikacji Tidala. Wyłączenie, włączenie zasilania nie pomogło. Dziwne Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 25 minut temu, S4Home napisał: Mi też działało. Na tym słuchałem/testowałem. ale od świąt już nie mam tego w wyborze na aplikacji Tidala. Wyłączenie, włączenie zasilania nie pomogło. Dziwne Piotr U mnie skończyło się konto w Tidalu, ale Wiim'a ciągle widzi: Może zrób reset Wiim'a? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 (edytowany) 2 godziny temu, S4Home napisał: Mi też działało. Na tym słuchałem/testowałem. ale od świąt już nie mam tego w wyborze na aplikacji Tidala. Wyłączenie, włączenie zasilania nie pomogło. Dziwne Piotr Potwierdzam Tidal Connect działa cały spróbuj może odinstalować aplikacje i zainstalować ponownie. Edytowano 19 kwietnia 2022 przez tomaz75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 @Redakcja AUDIO czy mógłby ktoś wyczyścić ten dobrze zapowiadający się wątek ze śmieciowych, świątecznych wpisów? Drugie pytanie, czy szanowna redakcja zamierza w końcu wziąć sie kiedyś za porzadek i wpłynie posiadanymi przez siebie narzędziami na tych, którzy bez przerwy offtopują i rozwalają wiele ciekawych tematów. Jest to niespełna 10. Zróbcie coś w końcu dla tej pozostalej większości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PorkOne Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Dnia 19.04.2022 o 08:22, S4Home napisał: Wow Panowie ale nawaliliście OFF TOPIC w tym temacie. Serio, cale święta przed forum ? U mnie nadal niema connecta na Tidalu. U reszty z Was działa? Piotr Jeśli masz router 2-zakresowy (2.4GHz i 5GHz) to sprawdź czy oba urządzenia są w tej samej sieci. Wydaje mi się że oba muszą być w tym samym zakresie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 (edytowany) U mnie działa Tidal Connect. Aczkolwiek dwa razy przed świętami zdarzyło mi się, że włączając aplikację Wiim Home nie widziało urządzenia, trwało wyszukiwanie i reset zasilania pomógł. P.S. Administracja też brała udział w świątecznej dyskusji Edytowano 20 kwietnia 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 U mnie tidal conect od poczatku slabo dziala bo zrywa polaczenie.Szczegolnie gdy wyjde z apki tidala i po chwili wroce to automatycznie zrywa polaczenie.Tak wiec u wielu z nas cos nie dziala tak jak powinno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 8 minut temu, Wito76 napisał: Aczkolwiek dwa razy przed świętami zdarzyło mi się, że włączając aplikację Wiim Home nie widziało urządzenia, trwało wyszukiwanie i reset zasilania pomógł. Miałem to samo wczoraj. 8 minut temu, Wito76 napisał: P.S. Administracja też brała udział w świątecznej dyskusji Autoban na siedem dni kalendarzowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Moj Wireworld dzis dotarl az sie zdziwilem ze tak szybko.I coz.Jakiejs wielkiej roznicy poki co nie uslyszalem.Ale zbyt krotko slucham bo jakas godzine.Podlaczylem do Magnat MR780.Jutro bedzie test na Yamaha RN803.Zrodlo oczywiscie Wiim.Krotko mowiac dupy nie urwalo😂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Haha 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Malo czasu na sluchanie mam ostatnio.Swieta tez pracowalem.Trzeba usiasc spokojnie i dluzej posluchac.Wtedy bedzie mozna wydac konkretny werdykt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 (edytowany) Jest update aplikacji nad ios. //Edit: Tak na szybko: 1. Żeby dodać stream, trzeba włączyć odpowiednią opcję w manage Music Services: "Open Network Stream" 2. Nowa zakładka w opcjach - jednocześnie wyrzucono info o wifi z sekcji "info" 3. Nie wiem gdzie dokładnie powinna wyświetlać się ta informacja, ale póki co u mnie nie ma. Być może wymagany jest też update samogo firmware urządzenia. 4. No tu jedynie widzę dodatkową sakładkę "Shop" w sekcji "Settings" Edytowano 20 kwietnia 2022 przez kukocz 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 2 godziny temu, Wito76 napisał: U mnie działa Tidal Connect. Aczkolwiek dwa razy przed świętami zdarzyło mi się, że włączając aplikację Wiim Home nie widziało urządzenia, trwało wyszukiwanie i reset zasilania pomógł. Miałem tak raz I to dzisiaj. Za to od jakiegoś czasu jest bardziej stabilny i nie ma mikro przycinek jak na początku. 59 minut temu, T Z6 napisał: Moj Wireworld dzis dotarl az sie zdziwilem ze tak szybko.I coz.Jakiejs wielkiej roznicy poki co nie uslyszalem.Ale zbyt krotko slucham bo jakas godzine.Podlaczylem do Magnat MR780.Jutro bedzie test na Yamaha RN803.Zrodlo oczywiscie Wiim.Krotko mowiac dupy nie urwalo😂. Szybkie pytanie - Magnat mr780 czy Yamaha rn803? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 10 minut temu, Artur Charicki napisał: Miałem tak raz I to dzisiaj. Za to od jakiegoś czasu jest bardziej stabilny i nie ma mikro przycinek jak na początku. Szybkie pytanie - Magnat mr780 czy Yamaha rn803? 😉 Magnat.Jutro bedzie test na Yamaszce bo dzis juz czasu brak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Dzięki 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, T Z6 napisał: Malo czasu na sluchanie mam ostatnio.Swieta tez pracowalem.Trzeba usiasc spokojnie i dluzej posluchac.Wtedy bedzie mozna wydac konkretny werdykt. Ja raczej nie słyszę przewodów , ale jak miałem Viborga z salonu to coś się zadziało ale nie do końca potrafiłem to opisać , nazwał bym to czarnym tłem , uporządkowanym graniem w porównaniu z fabrycznym. Pzdr Edytowano 20 kwietnia 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 1 godzinę temu, kukocz napisał: Jest update aplikacji nad ios. //Edit: Tak na szybko: 1. Żeby dodać stream, trzeba włączyć odpowiednią opcję w manage Music Services: "Open Network Stream" 2. Nowa zakładka w opcjach - jednocześnie wyrzucono info o wifi z sekcji "info" 3. Nie wiem gdzie dokładnie powinna wyświetlać się ta informacja, ale póki co u mnie nie ma. Być może wymagany jest też update samogo firmware urządzenia. 4. No tu jedynie widzę dodatkową sakładkę "Shop" w sekcji "Settings" 1. Działa nawet z FLAC 24/192 4, Pojawiła się też zakładka "Home Music Server" w sekcji "Browse", wcześniej trzeba było szukać w "My Music". 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts