Adi777 Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 @lysyrafal Mirma mi odpisała 🤣 The Mark Levinsons are 15+ years old. I purchased them well before any of this testing or existence of Benchmark amp. They do have a reason to exist though: each has 400 to 500 watts per channel into 8 ohm and nearly 1000 watts into 4 ohm. I need this level of power to rule out amplifier being a bottleneck in any testing I do. And when I occasionally like to play things loud. That said, if I were buying today, I would be highly tempted to get hypex NC400 based amp. I wouldn't get the benchmark because it doesn't have as much power. Z drugiej strony, jest kilka osób z połączeniem Revel + Benchmark, więc pewnie mocy nie brakuje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 (edytowany) 2 godziny temu, Kraft napisał: To dzięki szkole. Nauczycielka w podstawówce powiedziała mi kiedyś, że czymkolwiek się zajmę, będę w tym dobry. Spodobało mi się to zdanie, więc się go trzymam;). Ja p.....e! 🤮 "Megalomania to słowo często określające postawę charakteryzującą się nadmiernym skupieniem na własnej doskonałości, traktowane jako synonim wyniosłości lub pychy." "Megalomania, nazywana zamiennie manią wielkości, jest również terminem stosowanym w psychologii dla określenia zaburzeń osobowości, które może towarzyszyć poważniejszym chorobom, takim jak schizofrenia, psychozy endogenne oraz epizody manii w chorobie afektywnej dwubiegunowej. Megalomani zwykle nie zdają sobie sprawy ze swojego schorzenia." Podaję źródło do powyższego. https://www.medonet.pl/zdrowie,megalomania---przyczyny--objawy--leczenie,artykul,1729427.html @Kraft poczytaj, może czas podjąć pewne działania, nie wiem tylko, czy na NFZ jest szansa. Ale z tego co mi wiadomo w Gnieźnie jest Dziekanka Edytowano 12 lipca 2022 przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 Haha , o Matko 😳 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 Oj przestań. Don Junior, jak na 5 latka przystało, dopiero poznaje nowe słówka. Do ironii jeszcze nie doszedł 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 4 godziny temu, MariuszZ napisał: Jaki ma próg czułości czy rozdzielczości słuchu na różnice w dźwiękach Był taki sieciowy test. Zrobiłem go Niestety żaden z tych słyszących nie wykazał sie odwagą by ten test zrobić i napisać wyniki. Ja myślę że to forma tchórzostwa, braku jaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 4 minuty temu, Fafniak napisał: Niestety żaden z tych słyszących nie wykazał sie odwagą by ten test zrobić i napisać wyniki. Ja myślę że to forma tchórzostwa, braku jaj. A może zwyczajnie lenistwa, albo większych problemów życiowych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 Przed chwilą, Rafał S napisał: A może zwyczajnie lenistwa, albo większych problemów życiowych. uhhh przez prawie miesiąc tłuczenia o teście który można wygodnie przejść w domu , nawet na słuchawkach JASNE strach za dupę ścisnął i tyle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 1 minutę temu, Fafniak napisał: uhhh przez prawie miesiąc tłuczenia o teście który można wygodnie przejść w domu , nawet na słuchawkach JASNE strach za dupę ścisnął i tyle Marcin, piszesz o porównaniu mp3 z jakimś bezstratnym plikiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 3 godziny temu, Kraft napisał: Naukowcy się tym nie zajmą. Podobnie, jak badaniami populacji krasnoludków. Pewne sprawy są na tyle niepoważne, że szkoda na nie naukowego czasu. Nie wiem jak tam krasnoludki , ale właśnie zacząłem dostrzegać różnicę dźwięku między coaxialnym , a XLR AES-EBU 110 Ohm . I co mi zrobisz ? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Nie wiem jak tam krasnoludki , ale właśnie zacząłem dostrzegać różnicę dźwięku między coaxialnym , a XLR AES-EBU 110 Ohm . I co mi zrobisz ? To się nie liczy, bo coaxial też musiałby być 110 Ohm 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Marcin, piszesz o porównaniu mp3 z jakimś bezstratnym plikiem? Nie. To były sekwencje sygnałów testowych abyś mógł sie przekonać (o ile pamietam) na jakim poziomie rozróżniasz różnicę głośności i wysokości tonu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 1 minutę temu, DiBatonio napisał: To się nie liczy, bo coaxial też musiałby być 110 Ohm To zmuszę skurczybyka i będzie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 @Fafniak takie cóś https://www.audiocheck.net/audiofrequencysignalgenerator_index.php 2 minuty temu, J4Z napisał: Ja chcę tę bańkę. Jeszcze parę takich wpisów, a się kurna zrzucimy byś się odczepił 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 3 minuty temu, tomek4446 napisał: @Fafniak takie cóś https://www.audiocheck.net/audiofrequencysignalgenerator_index.php Jeszcze parę takich wpisów, a się kurna zrzucimy byś się odczepił Nie wiem To było juz kilka lat temu Zajrzę ale szata graficzna jest chyba inna niz to co zapamiętalem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 6 minut temu, Fafniak napisał: Zajrzę ale szata graficzna jest chyba inna niz to co zapamiętalem Swego czasu jak byłem jeszcze młody to się bawiłem w takie testy , najpopularniejszy był ten https://onlinetonegenerator.com/time-stretcher.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 29 minut temu, J4Z napisał: Ze tak powiem niepytany... A gdzieś mam taki test. Ja chcę tę bańkę. 😄 https://gizmodo.com/james-randi-offers-1-million-if-audiophiles-can-prove-305549 Ale najpierw szkolenie u Tomka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 19 minut temu, tomek4446 napisał: jak byłem jeszcze młody Bidulek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 @Kraft zrobimy tak. Ty kupisz mi te Pear Anjou , ja Monstery ogarnę ,bo mogę pożyczyć i ........ już przesłałem Randiemu swój numer konta @J4Z spoko ,masz działkę ode mnie za zaangażowanie w temacie 1 minutę temu, Fafniak napisał: Bidulek I po co ten sarkazm ?. Źle się wyraziłem i tyle. Chodziło mi o to , że takie testy były " modne" X lat temu , zapomniałem już o nich . Co nie znaczy , że nie można wrócić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 4 godziny temu, Kraft napisał: Nauczycielka w podstawówce powiedziała mi kiedyś, że czymkolwiek się zajmę, będę w tym dobry. Spodobało mi się to zdanie, więc się go trzymam;). Mi mówiła to samo. Ale już wtedy miałem podejrzliwy charakter. Dzięki. Pokrzepiłeś mnie. To jednak pozytywne, że psychologia się myli i nie zawsze winna jest matka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 Każdy ma bliznę po matce;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 Nie możesz pisać o matce. Tylko rodzic 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 Mnie się spodobał komentarz ChopSue-Me. Przywołał kieliszki do wina, które pomagają enofilom w delektowaniu się winem. 🙂 9 minut temu, Fafniak napisał: Nie możesz pisać o matce. Tylko rodzic 1 Albo po jednym z rodziców 😁 Chyba, że ojciec sprał skórę za młodu do tego stopnia, że może mieć dwie blizny. Po rodzicu 1 i rodzicu 2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 (edytowany) Czy w wątku "Offtopic" za pisanie na temat dostaje się punkty karne? Edytowano 12 lipca 2022 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 (edytowany) 8 godzin temu, Kraft napisał: Czy w wątku "Offtopic" za pisanie na temat dostaje się punkty karne? Dobry pomysł . Ile chcesz ? 8 godzin temu, J4Z napisał: O nie, nie dam się tak łatwo wytegocić z interesu. No dobra niech Ci będzie. @Kraft kupi nam po kabelku Pear Anjou i zaczynamy zobaczymy kto lepszy . Albo wiesz co Jarek , kup trzy , ta na wszelki wypadek ,jak by któryś Pear Anjou był zepsuty tj, za bardzo transparentny. Edytowano 13 lipca 2022 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 17 minut temu, tomek4446 napisał: Ile chcesz ? A ile masz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts