Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@lysyrafal Mirma mi odpisała 🤣 

The Mark Levinsons are 15+ years old. I purchased them well before any of this testing or existence of Benchmark amp. They do have a reason to exist though: each has 400 to 500 watts per channel into 8 ohm and nearly 1000 watts into 4 ohm. I need this level of power to rule out amplifier being a bottleneck in any testing I do. And when I occasionally like to play things loud.  That said, if I were buying today, I would be highly tempted to get hypex NC400 based amp. I wouldn't get the benchmark because it doesn't have as much power.

Z drugiej strony, jest kilka osób z połączeniem Revel + Benchmark, więc pewnie mocy nie brakuje.

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Kraft napisał:

To dzięki szkole. Nauczycielka w podstawówce powiedziała mi kiedyś, że czymkolwiek się zajmę, będę w tym dobry. Spodobało mi się to zdanie, więc się go trzymam;).

Ja p.....e!

🤮

"Megalomania to słowo często określające postawę charakteryzującą się nadmiernym skupieniem na własnej doskonałości, traktowane jako synonim wyniosłości lub pychy."

"Megalomania, nazywana zamiennie manią wielkości, jest również terminem stosowanym w psychologii dla określenia zaburzeń osobowości, które może towarzyszyć poważniejszym chorobom, takim jak schizofrenia, psychozy endogenne oraz epizody manii w chorobie afektywnej dwubiegunowej. Megalomani zwykle nie zdają sobie sprawy ze swojego schorzenia."

Podaję źródło do powyższego. 

https://www.medonet.pl/zdrowie,megalomania---przyczyny--objawy--leczenie,artykul,1729427.html

@Kraft poczytaj, może czas podjąć pewne działania, nie wiem tylko, czy na NFZ jest szansa.

Ale z tego co mi wiadomo w Gnieźnie jest Dziekanka

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
4 godziny temu, MariuszZ napisał:

Jaki ma próg czułości czy rozdzielczości słuchu na różnice w dźwiękach

Był taki sieciowy test. Zrobiłem go 

Niestety żaden z tych słyszących nie wykazał sie odwagą by ten test zrobić i napisać wyniki. Ja myślę że to forma tchórzostwa, braku jaj.

Napisano
4 minuty temu, Fafniak napisał:

Niestety żaden z tych słyszących nie wykazał sie odwagą by ten test zrobić i napisać wyniki. Ja myślę że to forma tchórzostwa, braku jaj.

A może zwyczajnie lenistwa, albo większych problemów życiowych. :)

Napisano
Przed chwilą, Rafał S napisał:

A może zwyczajnie lenistwa, albo większych problemów życiowych. :)

uhhh przez prawie miesiąc tłuczenia o teście który można wygodnie przejść w domu , nawet na słuchawkach

JASNE ;)

strach za dupę ścisnął i tyle

Napisano
1 minutę temu, Fafniak napisał:

uhhh przez prawie miesiąc tłuczenia o teście który można wygodnie przejść w domu , nawet na słuchawkach

JASNE ;)

strach za dupę ścisnął i tyle

Marcin, piszesz o porównaniu mp3 z jakimś bezstratnym plikiem?

Napisano
3 godziny temu, Kraft napisał:

Naukowcy się tym nie zajmą. Podobnie, jak badaniami populacji krasnoludków. Pewne sprawy są na tyle niepoważne, że szkoda na nie naukowego czasu. 

Nie wiem jak tam krasnoludki , ale właśnie zacząłem dostrzegać różnicę dźwięku między coaxialnym , a XLR AES-EBU 110 Ohm . I co mi zrobisz ? :) 

Napisano
2 minuty temu, tomek4446 napisał:

Nie wiem jak tam krasnoludki , ale właśnie zacząłem dostrzegać różnicę dźwięku między coaxialnym , a XLR AES-EBU 110 Ohm . I co mi zrobisz ? :) 

To się nie liczy, bo coaxial też musiałby być 110 Ohm 😆

Napisano
3 minuty temu, DiBatonio napisał:

Marcin, piszesz o porównaniu mp3 z jakimś bezstratnym plikiem?

Nie.

To były sekwencje sygnałów testowych abyś mógł sie przekonać (o ile pamietam) na jakim poziomie rozróżniasz różnicę głośności i wysokości  tonu

Napisano

@Kraft zrobimy tak. Ty kupisz mi te Pear Anjou , ja Monstery ogarnę ,bo mogę pożyczyć i ........ już przesłałem Randiemu swój numer konta :) 

@J4Z spoko ,masz działkę ode mnie za zaangażowanie w temacie :) 

1 minutę temu, Fafniak napisał:

Bidulek

I po co ten sarkazm ?. Źle się wyraziłem i tyle. Chodziło mi o to , że takie testy były " modne" X lat temu , zapomniałem już o nich . Co nie znaczy , że nie można wrócić.

Napisano
4 godziny temu, Kraft napisał:

Nauczycielka w podstawówce powiedziała mi kiedyś, że czymkolwiek się zajmę, będę w tym dobry. Spodobało mi się to zdanie, więc się go trzymam;).

Mi mówiła to samo. Ale już wtedy miałem podejrzliwy charakter.

Dzięki. Pokrzepiłeś mnie. To jednak pozytywne, że psychologia się myli i nie zawsze winna jest matka. ;)

Napisano

Mnie się spodobał komentarz ChopSue-Me.

Przywołał kieliszki do wina, które pomagają enofilom w delektowaniu się winem.

🙂

9 minut temu, Fafniak napisał: