Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Nie mam już Atolla żeby Ci pożyczyć, ale w Q21 nie robią problemu. Możesz sprawdzić z „200” czy „300” (ja jestem fanem „200”) a jak nie podejdzie oddasz i nikt nie będzie miał żalu.
He he, żeby nie było jak u mnie z interkonektem : przegadałem i przeteoretyzowalem bez sensu tydzień zamiast pożyczać i słuchać jak zagra w rzeczywistości :)

Napisano

Cześć,

jeśli szukasz minimalistycznego wzmacniacza, który może fajnie zagrać z Canto to poszukaj jeszcze Sugdena A21SE. Sprzedając kiedyś Canto Grandy kilka razy łączyłem to właśnie z Sugdenem. Masz pełny minimalizm, żadnych zbędnych dodatków, klasa A.

Pozdrawiam,

Michał

Napisano
38 minut temu, Na Temat Audio napisał:

jeśli szukasz minimalistycznego wzmacniacza, który może fajnie zagrać z Canto to poszukaj jeszcze Sugdena A21SE. Sprzedając kiedyś Canto Grandy kilka razy łączyłem to właśnie z Sugdenem. Masz pełny minimalizm, żadnych zbędnych dodatków, klasa

Dzięki. W sieci (HiFi i Muzyka) pisali, że Sungden nie jest do ciemnych i gęstych kolumn. CG oczywiscie nie są naprawdę ciemne i gęste (to jednak nie Dynaudio). Słuchałeś tego połączenia? Sprawdzało się w rocku (średnica)?

Napisano
1 minutę temu, Rafał S napisał:

Dzięki. W sieci (HiFi i Muzyka) pisali, że Sungden nie jest do ciemnych i gęstych kolumn. CG oczywiscie nie są naprawdę ciemne i gęste (to jednak nie Dynaudio). Słuchałeś tego połączenia? Sprawdzało się w rocku (średnica)?

Dlatego poleciłem Ci modele A21SE, która gra szybciej i bardziej otwartym dźwiękiem niż zwykły A21. Tak słuchałem takiego połączenia, rekomenduję z autopsji.

Pozdrawiam,

Michał

Napisano (edytowany)
54 minuty temu, Dedal75 napisał:

In200 ma bułę na basie  , no ale próbuj 😊 . Pzdr

In200 już przeskoczyłem. Nie wchodzi w grę. Co do Twojego pytania o przeciąganie dźwięków - sam zauważyłeś kiedyś, że Sol II nie jest idealny do rocka. U mnie objawia się tak, że dźwięki długo wybrzmiewają. Jest to super w kameralnej muzyce akustycznej, ale  w szybkim cięższym rocku kolejne nuty nakładają się na siebie, bo stare jeszcze nie wybrzmiały, a już napływają nowe. I wtedy robi się klucha na średnicy.

Edytowano przez Rafał S
Napisano
58 minut temu, Dedal75 napisał:

In200 ma bułę na basie  , no ale próbuj 😊 . Pzdr

Nie namawiam już, ale taki opis basu w Atollu to dowód, ze albo opisujący nigdy go nie słyszał, albo słuchając miał problemy laryngologiczne. Chorowac rzecz ludzka :)

Napisano
30 minut temu, Rafał S napisał:

Jest to super w kameralnej muzyce akustycznej, ale  w szybkim cięższym rocku kolejne nuty nakładają się na siebie, bo stare jeszcze nie wybrzmiały, a już napływają nowe. I wtedy robi się klucha na średnicy.

Kup 3way i nie będziesz mieć takich problemów.😀

Napisano
1 godzinę temu, Na Temat Audio napisał:

jeśli szukasz minimalistycznego wzmacniacza, który może fajnie zagrać z Canto to poszukaj jeszcze Sugdena A21SE. Sprzedając kiedyś Canto Grandy kilka razy łączyłem to właśnie z Sugdenem. Masz pełny minimalizm, żadnych zbędnych dodatków, klasa A

To też ciekawa opcja.

Napisano
1 godzinę temu, Rafał S napisał:

In200 już przeskoczyłem. Nie wchodzi w grę. Co do Twojego pytania o przeciąganie dźwięków - sam zauważyłeś kiedyś, że Sol II nie jest idealny do rocka. U mnie objawia się tak, że dźwięki długo wybrzmiewają. Jest to super w kameralnej muzyce akustycznej, ale  w szybkim cięższym rocku kolejne nuty nakładają się na siebie, bo stare jeszcze nie wybrzmiały, a już napływają nowe. I wtedy robi się klucha na średnicy.

Tu raczej akustyka się kłania.

Baltlaba nie słuchałem, kiedyś rozważałem jego zakup. 

Koniecznie sprawdź końcówkę z Gustardem. 

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, FromBorg napisał:

Nie namawiam już, ale taki opis basu w Atollu to dowód, ze albo opisujący nigdy go nie słyszał, albo słuchając miał problemy laryngologiczne. Chorowac rzecz ludzka :)

Nie mogę znaleźć zdjęcia in200 jak i in100 w moim pomieszczeniu ale miałem też zestaw że zdjęcia które wstawię ale coś mi nie wychodzi. 

Faktycznie nie czuje się dziś najlepiej 😏 Pzdr 

Ooo 

aa16975b15605973med.jpg.051360e6f78ab155c88490261f1ca69e.jpg

Edytowano przez Dedal75
Napisano
26 minut temu, Dedal75 napisał:

Nie mogę znaleźć zdjęcia in200 jak i in100 w moim pomieszczeniu ale miałem też zestaw że zdjęcia które wstawię ale coś mi nie wychodzi. 

Faktycznie nie czuje się dziś najlepiej 😏 Pzdr 

Ooo 

aa16975b15605973med.jpg.051360e6f78ab155c88490261f1ca69e.jpg

Trzeba było je jeszcze kołderką otulić bo zdecydowanie za duży przepływ powietrza tam w tej konserwie zostawiłeś. Cos mogło się nie przegrzać. Pewnie wtedy grałby jeszcze lepiej.
Nie będę zaśmiecał Rafałowi wątku. Glos swoje teorie :)

Napisano (edytowany)

Sugerowałes ze go nie słuchałem  , niskie  to najgorsza jego strona . No ale jak widzę zawsze coś , pewnie masz srebrny więc gra inaczej 🤣 , zagrywka typowa dla pieniaczy . Pzdr 

Ps sorry Rafał . A i jeszcze jedno np z dynaudio tym bardziej mi się nie podobało .

@soberowyma srebrnego i właśnie kontrola , szybkość i różnorodność niskich na +

Edytowano przez Dedal75
Napisano
Dnia 27.04.2022 o 14:42, Rafał S napisał:

Musical Fidelity M6si,

Miałem okazje posłuchać i zrobił na mnnie ogromne wrażenie, duży, detaliczny i holograficzny dźwięk. Gdyby nie to, że nie miałem gdzie go upchnąć i nie miałem takiego budżetu to byłby mój.

Napisano
1 godzinę temu, J4Z napisał:

Miał ktoś okazję porównać m6si do 5tki? Duża przepaść? Jakaś tam wieść kiedyś niosła że jeżeli musical fidelity to tylko od 6tki w górę. 🤔 

Nie wiem jak jest w 5 czy 6, miałem i dalej jeszcze mam m3si, wkurzało mnie brak na pilocie przycisku st-by. 😉

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Dedal75 napisał:

Sugerowałes ze go nie słuchałem  , niskie  to najgorsza jego strona . No ale jak widzę zawsze coś , pewnie masz srebrny więc gra inaczej 🤣 , zagrywka typowa dla pieniaczy . Pzdr 

Ps sorry Rafał . A i jeszcze jedno np z dynaudio tym bardziej mi się nie podobało .

@soberowyma srebrnego i właśnie kontrola , szybkość i różnorodność niskich na +

Nieee, u mnie nie ma czegoś takiego tym bardziej z Xavianem. Odpalam Diana Krall i jest pięknie. Włączam Lady Gaga utwor Telephone i jakby grało radio w kuchni, zero emocji. Myślę, że u Rafcia klimat zbliżony i chyba rozumiem o co mu chodzi.

Edytowano przez soberowy
Napisano
53 minuty temu, Amarok napisał:

m3si

M3si to chyba najbardziej pokombinowany dźwiękowo wzmacniacz jaki w życiu słyszałem. Postaram się go niedługo opisać na forum. Ogólnie z musicalami jest tak, że poszczególne modele producenta dość mocno różnią się od siebie brzmieniowo.

Napisano
1 minutę temu, tomek4446 napisał:

Ba , bo to klasa sama w sobie , wynik badań i ślepych testów :) 

I wyrównywania poziomu głośności 😉

Ale wróćmy do tematu. Rafale, masz już jakiś faworytów, jeśli chodzi o wzmacniacz do Twoich kolumn?