MarcKrawczyk Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 Kup Pan Gato, będziesz Pan zadowolony….https://www.olx.pl/d/oferta/gato-audio-dia-250-CID99-IDOUTt9.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 Ale tu już sporo ma do powiedzenia pre jakie zastosujesz 😏 . Nie sztuka kupić końcówkę .Pzdr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 10 minut temu, MarcKrawczyk napisał: może kierunek mocnego wzmaka w klasie d to jest dobry kierunek? Nawet te dwie końcówki w klasie D ich nie uratowały. Strata czasu i pieniędzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 Nie mam już Atolla żeby Ci pożyczyć, ale w Q21 nie robią problemu. Możesz sprawdzić z „200” czy „300” (ja jestem fanem „200”) a jak nie podejdzie oddasz i nikt nie będzie miał żalu. He he, żeby nie było jak u mnie z interkonektem : przegadałem i przeteoretyzowalem bez sensu tydzień zamiast pożyczać i słuchać jak zagra w rzeczywistości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 In200 ma bułę na basie , no ale próbuj 😊 . Pzdr 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 Cześć, jeśli szukasz minimalistycznego wzmacniacza, który może fajnie zagrać z Canto to poszukaj jeszcze Sugdena A21SE. Sprzedając kiedyś Canto Grandy kilka razy łączyłem to właśnie z Sugdenem. Masz pełny minimalizm, żadnych zbędnych dodatków, klasa A. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 To ja Ci Rafał jeszcze polecę Paiyon A201. Nie żebym go kiedyś słyszał czy choćby widział, ale chyba jeszcze tylko tego wzmacniacza nikt tu nie polecił 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 38 minut temu, Na Temat Audio napisał: jeśli szukasz minimalistycznego wzmacniacza, który może fajnie zagrać z Canto to poszukaj jeszcze Sugdena A21SE. Sprzedając kiedyś Canto Grandy kilka razy łączyłem to właśnie z Sugdenem. Masz pełny minimalizm, żadnych zbędnych dodatków, klasa Dzięki. W sieci (HiFi i Muzyka) pisali, że Sungden nie jest do ciemnych i gęstych kolumn. CG oczywiscie nie są naprawdę ciemne i gęste (to jednak nie Dynaudio). Słuchałeś tego połączenia? Sprawdzało się w rocku (średnica)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 1 minutę temu, Rafał S napisał: Dzięki. W sieci (HiFi i Muzyka) pisali, że Sungden nie jest do ciemnych i gęstych kolumn. CG oczywiscie nie są naprawdę ciemne i gęste (to jednak nie Dynaudio). Słuchałeś tego połączenia? Sprawdzało się w rocku (średnica)? Dlatego poleciłem Ci modele A21SE, która gra szybciej i bardziej otwartym dźwiękiem niż zwykły A21. Tak słuchałem takiego połączenia, rekomenduję z autopsji. Pozdrawiam, Michał 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 (edytowany) 54 minuty temu, Dedal75 napisał: In200 ma bułę na basie , no ale próbuj 😊 . Pzdr In200 już przeskoczyłem. Nie wchodzi w grę. Co do Twojego pytania o przeciąganie dźwięków - sam zauważyłeś kiedyś, że Sol II nie jest idealny do rocka. U mnie objawia się tak, że dźwięki długo wybrzmiewają. Jest to super w kameralnej muzyce akustycznej, ale w szybkim cięższym rocku kolejne nuty nakładają się na siebie, bo stare jeszcze nie wybrzmiały, a już napływają nowe. I wtedy robi się klucha na średnicy. Edytowano 28 kwietnia 2022 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 58 minut temu, Dedal75 napisał: In200 ma bułę na basie , no ale próbuj 😊 . Pzdr Nie namawiam już, ale taki opis basu w Atollu to dowód, ze albo opisujący nigdy go nie słyszał, albo słuchając miał problemy laryngologiczne. Chorowac rzecz ludzka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 30 minut temu, Rafał S napisał: Jest to super w kameralnej muzyce akustycznej, ale w szybkim cięższym rocku kolejne nuty nakładają się na siebie, bo stare jeszcze nie wybrzmiały, a już napływają nowe. I wtedy robi się klucha na średnicy. Kup 3way i nie będziesz mieć takich problemów.😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 Słuchałem tego : https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/2900-exposure-xm7-2xxm9 Sprawdź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 1 godzinę temu, Na Temat Audio napisał: jeśli szukasz minimalistycznego wzmacniacza, który może fajnie zagrać z Canto to poszukaj jeszcze Sugdena A21SE. Sprzedając kiedyś Canto Grandy kilka razy łączyłem to właśnie z Sugdenem. Masz pełny minimalizm, żadnych zbędnych dodatków, klasa A To też ciekawa opcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 1 godzinę temu, Rafał S napisał: In200 już przeskoczyłem. Nie wchodzi w grę. Co do Twojego pytania o przeciąganie dźwięków - sam zauważyłeś kiedyś, że Sol II nie jest idealny do rocka. U mnie objawia się tak, że dźwięki długo wybrzmiewają. Jest to super w kameralnej muzyce akustycznej, ale w szybkim cięższym rocku kolejne nuty nakładają się na siebie, bo stare jeszcze nie wybrzmiały, a już napływają nowe. I wtedy robi się klucha na średnicy. Tu raczej akustyka się kłania. Baltlaba nie słuchałem, kiedyś rozważałem jego zakup. Koniecznie sprawdź końcówkę z Gustardem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, FromBorg napisał: Nie namawiam już, ale taki opis basu w Atollu to dowód, ze albo opisujący nigdy go nie słyszał, albo słuchając miał problemy laryngologiczne. Chorowac rzecz ludzka Nie mogę znaleźć zdjęcia in200 jak i in100 w moim pomieszczeniu ale miałem też zestaw że zdjęcia które wstawię ale coś mi nie wychodzi. Faktycznie nie czuje się dziś najlepiej 😏 Pzdr Ooo Edytowano 28 kwietnia 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 26 minut temu, Dedal75 napisał: Nie mogę znaleźć zdjęcia in200 jak i in100 w moim pomieszczeniu ale miałem też zestaw że zdjęcia które wstawię ale coś mi nie wychodzi. Faktycznie nie czuje się dziś najlepiej 😏 Pzdr Ooo Trzeba było je jeszcze kołderką otulić bo zdecydowanie za duży przepływ powietrza tam w tej konserwie zostawiłeś. Cos mogło się nie przegrzać. Pewnie wtedy grałby jeszcze lepiej. Nie będę zaśmiecał Rafałowi wątku. Glos swoje teorie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 (edytowany) Sugerowałes ze go nie słuchałem , niskie to najgorsza jego strona . No ale jak widzę zawsze coś , pewnie masz srebrny więc gra inaczej 🤣 , zagrywka typowa dla pieniaczy . Pzdr Ps sorry Rafał . A i jeszcze jedno np z dynaudio tym bardziej mi się nie podobało . @soberowyma srebrnego i właśnie kontrola , szybkość i różnorodność niskich na + Edytowano 28 kwietnia 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 Dnia 27.04.2022 o 14:42, Rafał S napisał: Musical Fidelity M6si, Miałem okazje posłuchać i zrobił na mnnie ogromne wrażenie, duży, detaliczny i holograficzny dźwięk. Gdyby nie to, że nie miałem gdzie go upchnąć i nie miałem takiego budżetu to byłby mój. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 1 godzinę temu, J4Z napisał: Miał ktoś okazję porównać m6si do 5tki? Duża przepaść? Jakaś tam wieść kiedyś niosła że jeżeli musical fidelity to tylko od 6tki w górę. 🤔 Nie wiem jak jest w 5 czy 6, miałem i dalej jeszcze mam m3si, wkurzało mnie brak na pilocie przycisku st-by. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 (edytowany) 2 godziny temu, Dedal75 napisał: Sugerowałes ze go nie słuchałem , niskie to najgorsza jego strona . No ale jak widzę zawsze coś , pewnie masz srebrny więc gra inaczej 🤣 , zagrywka typowa dla pieniaczy . Pzdr Ps sorry Rafał . A i jeszcze jedno np z dynaudio tym bardziej mi się nie podobało . @soberowyma srebrnego i właśnie kontrola , szybkość i różnorodność niskich na + Nieee, u mnie nie ma czegoś takiego tym bardziej z Xavianem. Odpalam Diana Krall i jest pięknie. Włączam Lady Gaga utwor Telephone i jakby grało radio w kuchni, zero emocji. Myślę, że u Rafcia klimat zbliżony i chyba rozumiem o co mu chodzi. Edytowano 28 kwietnia 2022 przez soberowy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 53 minuty temu, Amarok napisał: m3si M3si to chyba najbardziej pokombinowany dźwiękowo wzmacniacz jaki w życiu słyszałem. Postaram się go niedługo opisać na forum. Ogólnie z musicalami jest tak, że poszczególne modele producenta dość mocno różnią się od siebie brzmieniowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 2 godziny temu, lpomis napisał: Ogólnie z musicalami jest tak, że poszczególne modele producenta dość mocno różnią się od siebie brzmieniowo. A marantze chyba tak nie mają 🤪. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 16 minut temu, seba3002 napisał: A marantze chyba tak nie mają Ba , bo to klasa sama w sobie , wynik badań i ślepych testów 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Ba , bo to klasa sama w sobie , wynik badań i ślepych testów I wyrównywania poziomu głośności 😉. Ale wróćmy do tematu. Rafale, masz już jakiś faworytów, jeśli chodzi o wzmacniacz do Twoich kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts