DiBatonio Napisano 20 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2022 5 minut temu, Kraft napisał: Właściwie dobrze, że sprawa lajkowania bluzgów powróciła. Proponuję za taki czyn również przyznawać punkty karne. Z paragrafów: podżeganie, pomocnictwo i współudział po fakcie. Kara: połowa głównego taryfikatora (zaokrąglenie w górę!). A jako pokutę 10kę różańca z zaokrągleniem w górę😀😀😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 3 lipca 2022 Udostępnij Napisano 3 lipca 2022 Uwagi, propozycje, spostrzeżenia. Okno otwarte. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 3 lipca 2022 Udostępnij Napisano 3 lipca 2022 Czy mogłbyś zrobić zestawienie wszystkich przyznanych dotychczas punktów w formie listy użytkownik - suma punktów? Myślę że wszyscy byliby zainteresowani. Ciężko też wyrobić sobie opinię na podstawie tego, co tylko Ty widzisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 lipca 2022 Udostępnij Napisano 3 lipca 2022 31 minut temu, TomekN napisał: Myślę że wszyscy byliby zainteresowani. Nie wszyscy , lasu rąk nie dostrzegłem Po cholerę Ci to ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 3 lipca 2022 Udostępnij Napisano 3 lipca 2022 41 minut temu, TomekN napisał: mogłbyś zrobić zestawienie wszystkich przyznanych dotychczas punktów w formie listy użytkownik - suma punktów? Popieram Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 lipca 2022 Udostępnij Napisano 3 lipca 2022 Przed chwilą, Fafniak napisał: Popieram A ja bym chciał zestawienie kto ma ile serduszek ? Najlepiej niech od razu będzie analiza z podziałem na grupy wiekowe , czy delikwent ma rower. czy nie i jakie jest ulubione danie ? Bez tego nie ruszymy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 lipca 2022 Udostępnij Napisano 3 lipca 2022 (edytowany) 51 minut temu, tomek4446 napisał: 1 godzinę temu, TomekN napisał: Myślę że wszyscy byliby zainteresowani. Nie wszyscy , lasu rąk nie dostrzegłem Po cholerę Ci to ? Racja, po cholere taka wiedza?! Ale jak ktoś interesuje się innymi, bo jego życie widocznie takie nudne, to takie pytania rodza się w główce. 32 minuty temu, J4Z napisał: ostrzeżenia może akurat dobrze że są niewidoczne dla innych użytkowników. mogłoby to zachęcać do prowokacji. Otóż to, co zresztą już widać, kto tym jest zainteresowany. Edytowano 3 lipca 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 (edytowany) 4 godziny temu, tomek4446 napisał: Po cholerę Ci to ? A na podstawie czego mamy sobie wyrobić zdanie jak działa system, czy jest on względnie sprawiedliwy i właściwie stosowany? Na podstawie czego mamy zgłaszać uwagi, zastrzeżenia, pomysły? Ja jak na razie nie widzę, aby system punktowy był mocno stosowany, widzę zaś pośpieszne kasowanie / ukrywanie postów przez Mariusza, w celu rzekomego gaszenia sporów w zarodku. Może to i miły gest z jego strony, że nie rozdaje kar na lewo i prawo za byle co, ale ukrywając liczne dyskusje wylewa też dziecko z kąpielą. Bo pod pozorem zaprowadzania spokoju systematycznie wprowadza zwykłą cenzurę. Edytowano 4 lipca 2022 przez TomekN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 3 godziny temu, TomekN napisał: A na podstawie czego mamy sobie wyrobić zdanie jak działa system, czy jest on względnie sprawiedliwy i właściwie stosowany? Świat nie jest sprawiedliwy i trzeba sobie z tego faktu zdać sprawę. Gdyby był sprawiedliwy, to siedziałbym sobie teraz na werandzie posiadłości na Florydzie paląc cygaro, popijając drinka wachlowany przez Miss World ... a nie zapieprzał za pół godziny do roboty 3 godziny temu, TomekN napisał: Na podstawie czego mamy zgłaszać uwagi, zastrzeżenia, pomysły? Tomek , nie trzeba być geniuszem, by wiedzieć o co Ci chodzi i mniemam , że nie o pomysły związane z rozwojem Forum. Wałkowane już było o tych punkcikach przez parę stron. Po co do tego wracać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 Nie tylko tutaj sugerowałem że usuwanie postów za które dostaje się punkty/kary itp. powinny zostawać. Po prostu poto by było widać za co. Mogłyby być zaznaczone czerwonym kolorem a odpowiadanie na nie byłoby zagrożone punktami. Dlaczego? Ano dlatego że moderatorzy są jacy są i są tylko ludźmi z całym bagażem zależności, sympatii, Niechęci wobec innych osób. Na przykładzie TomekN widać to dokładnie. Doskonale wiecie o co chodzi tylko po prostu chcecie wyrugować go z forum bo wam nie pasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 22 minuty temu, Fafniak napisał: Nie tylko tutaj sugerowałem że usuwanie postów za które dostaje się punkty/kary itp. powinny zostawać. Po prostu poto by było widać za co. Mogłyby być zaznaczone czerwonym kolorem a odpowiadanie na nie byłoby zagrożone punktami. Tak było , czy jest na AS , nie wiem ,bo nie zaglądam. Miałem tam jakieś punkty za ....kable Po co to nie wiem , ale tak było i nie dyskutowałem z tym. Uważam , że należy zostawić wszystko tak jak jest i nie komplikować sobie życia wprowadzając zbędnej biurokracji. Choć z drugiej strony przykład idzie z góry ..... 37 minut temu, Fafniak napisał: Na przykładzie TomekN widać to dokładnie. Doskonale wiecie o co chodzi tylko po prostu chcecie wyrugować go z forum bo wam nie pasuje. Bzdura. Nie mam nic do Tomka jako osoby, bo go nie znam i mieć nie mogę. Jego poglądy też mi nie przeszkadzają. Ale forma wypowiedzi już tak. Przytaczanie w kółko tych samych nie własnych opinii tak naprawdę tylko w jednym ,czy dwóch tematach jest nużące, ale do zniesienia , po prostu pomijam. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 1 minutę temu, tomek4446 napisał: po prostu pomijam właśnie Mi nie wyświetlają się powiadomienia o jego postach (widocznie cos kiedyś ustawiłem) Ale czasem czytam dzik, karaluch czy misio wylądowali w ignorze i tylko czasem jak ktoś zacytuje to widzę te posty 9 minut temu, tomek4446 napisał: Uważam , że należy zostawić wszystko tak jak jest i nie komplikować sobie życia wprowadzając zbędnej biurokracji. po co i dlaczego - napisałem, szkoda że nie doczytałeś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 Średniowiecze. Publiczne egzekucje itd. W prawie PL jest tak, że możesz dostać info, że ktos był karany na wniosek. Lub jeśli toczy się postępowanie w jego sprawie, nadal jest niewinny. Mnie niespecjalnie interesuje kto ile ma punktów. Po co mi ta wiedza? Mamy administrację i modów i oni są od tego żeby karać czy dociekać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 1 godzinę temu, Fafniak napisał: Doskonale wiecie o co chodzi tylko po prostu chcecie wyrugować go z forum bo wam nie pasuje. Uporczywe i nachalnie rozsiewanie swoich teorii pod hasłem jedynej, objawionej prawdy jest zazwyczaj zwykłym trollingiem lub objawem jakiejś mani. Jeżeli ktoś na forum artystycznym upieralby się ze Picasso badziew bo złe wymiary płócien, bohomazy i w ogóle to ładniejsze obrazy w Krakowie pod brama floriańską wystawiają, to dostałby by od razu banana i wylotkę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 1 minutę temu, marcinmarcin napisał: Jeżeli ktoś na forum artystycznym upieralby się ze Picasso badziew bo złe wymiary płócien, bo To raczej nie byłoby forum artystyczne tylko krytyków sztuki Akurat przywołałeś przykład gdzie osoba uczestnicząca w takim forum (rozumiem że forum artystyczne=forum twórców/malarzy, rysowników itp)jest raczej odbierana przez pryzmat tego co tworzy. Jeżeli jest odbierana przez pryzmat jej osądów o innej sztuce - to wstyd dla takiego forum To ma się nijak do zabawy klockami od różnych producentów (fora audio) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 (edytowany) Wyobraźmy sobie forum geograficzne, które na skutek niezrozumiałego procesu historycznego zostało opanowane przez zwolenników teorii o płaskiej Ziemi. W pewnym momencie na forum wchodzi nowy użytkownik i mówi: "oj nie tak panowie, nie tak...". I z jaką reakcją się spotyka? "Słuchaj kolo, my wolimy rozprawiać o żółwiach i atlasach. Twoje objawione teorie wyczytane w jakimś podręczniczku do geografii nas nie interesują. Te bzdety o grawitacji psują nam zabawę z eksploracji naszego uniwersum. Idź stąd, idź stąd, idź stąd..." Edytowano 4 lipca 2022 przez Kraft 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 12 minut temu, Kraft napisał: Wyobraźmy sobie forum geograficzne, które na skutek niezrozumiałego procesu historycznego zostało opanowane przez zwolenników teorii o płaskiej Ziemi. Duże nadużycie. Po pierwsze płaskość Ziemi wynikała głównie z aktualnego stanu wiedzy i nauki oraz braku chęci przyjęcia do wiadomości zaktualizowanego stanu wiedzy. Po drugie jak wielokrotnie pisałem nasze zmysły pod wieloma względami są wielokrotnie bardziej czule niż jakakolwiek aparatura. (smak, węch np) A po 3 każdy jakikolwiek materiał w temacie słyszalności, kabli, transportów, zasilania jest skwapliwie pomijany przez "obiektywistow" bo nie pasuje im do głoszonych absolutnych i ostatecznych teorii które muszą być poprawne i nie uwzględniają zupełnie odbioru przez inne osoby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 2 minuty temu, marcinmarcin napisał: Po pierwsze płaskość Ziemi wynikała głównie z aktualnego stanu wiedzy i nauki oraz braku chęci przyjęcia do wiadomości zaktualizowanego stanu wiedzy. Czy ja wiem. A trzymanie kciuków, czarne koty i odpukiwanie w niemalowane? Też brak dostępu do aktualnej wiedzy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 Ej, ej tu nie miejsce na kable. Mariusz, system kar działa świetnie, choć nie wiem jak :). Karajcie jak chcecie. Od tego min jesteście. W tej czy innej formie jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 23 minuty temu, marcinmarcin napisał: Po pierwsze płaskość Ziemi wynikała głównie z aktualnego stanu wiedzy i nauki oraz braku chęci przyjęcia do wiadomości zaktualizowanego stanu wiedzy. Sam bym lepiej tego nie napisał! 25 minut temu, marcinmarcin napisał: Po drugie jak wielokrotnie pisałem nasze zmysły pod wieloma względami są wielokrotnie bardziej czule niż jakakolwiek aparatura. (smak, węch np) A zmysłu słuchu, też jest wielokrotnie bardziej czuły niż jakakolwiek aparatura pomiarowa audio? 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 (edytowany) 7 godzin temu, TomekN napisał: Bo pod pozorem zaprowadzania spokoju systematycznie wprowadza zwykłą cenzurę. A propos cenzury. Mógłbyś Mariusz wyjaśnić dlaczego ocenzurowałeś / usunąłeś mój dowcip o Belmondo wrzucony na forum Off-topic Humor? Czy są jakieś nowe wytyczne administracji co do dozwolonego tutaj poczucia humoru? 😄 I przy okazji po raz trzeci dopraszam się o usunięcie z mojego konta 10 punktów przyznanych mi niefortunnie przed uruchomieniem systemu kar (Twoje własne słowa). Edytowano 4 lipca 2022 przez TomekN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 (edytowany) 23 minuty temu, TomekN napisał: I przy okazji po raz trzeci dopraszam się o usunięcie z mojego konta 10 punktów przyznanych mi niefortunnie przed uruchomieniem systemu kar (Twoje własne słowa). Powinienem sprecyzować, że chodzi o te przyznane przez RoRo, nie przez Ciebie Mariusz. Edytowano 4 lipca 2022 przez TomekN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 Nie wiem o czym mowa , ale nie widać pkt ostrzeżeń , niekiedy z kimś prowadzi się dyskusję i nagle cisza , olał Nas czy bana złapał ? Nie ma jak tego sprawdzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 Zauwazylem ze moderator jesli komus daje punkty to pisze publicznie @...... masz tyle i tyle a jesli juz duzo to ogłasza ban Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, TomekN napisał: A propos cenzury. Mógłbyś Mariusz wyjaśnić dlaczego ocenzurowałeś / usunąłeś mój dowcip o Belmondo wrzucony na forum Off-topic Humor? Czy są jakieś nowe wytyczne administracji co do dozwolonego tutaj poczucia humoru? 😄 Już dostałem odpowiedź, w innym wątku. Podobno zacytowany dowcip "to było dno" 🙂 A usunięcie dowcipu z wątku dowcipów nie było dnem moderacji, lecz uchronieniem Waszych wrażliwych oczu i umysłów przed moim ewidentnie szkodliwym poczuciem humoru 💁♂️😆 PS. Myślałem, że to już koniec legendy #belmondo, ale nie.... historia ma ciąg dalszy: 10 minut temu, MariuszZ napisał: @TomekN Wytłumaczę tylko dlatego by przestrzec innych przed tego typem żartami. Ubrałeś w piórka humoru problematykę zapłodnień in vitro, przedmiotowe traktowanie i poniżanie kobiet oraz gwałt. Edytowano 4 lipca 2022 przez TomekN 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts