Kraft Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 (edytowany) Monitory są dobre. Nawet w większych pomieszczeniach. Ale czy nie mogą być jeszcze lepsze? A jakby je wspomóc subwooferem? Mam plan, żeby to sprawdzić. Szukam niezbyt drogiego suba do współpracy z ciągle się powiększającą gromadką moich monitorów (m.in. KEF LS50 Meta, Q Acoustics Concept 20, Dali Menuet...). Tak sobie wymyśliłem, że monitorkami będę rotował, a sub będzie stałym elementem je wspierającym. I raz. Jakie modele subów warto sprawdzić do tak pomyślanego stereo? Dwa. Na co w ich opcjach ustawień/konfiguracji/podłączeń zwrócić uwagę? (mam Diraca, więc można go dodać do układanki) Ktoś ma doświadczenia z takim ambitnym 2.1? PS Biały, szary lub w jasnej okleinie. Czarny odpada. Edytowano 13 stycznia 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Zainspirowałeś mnie abym i ja zainteresował się subem. Z uwagą będę czytał co na ten temat będzie pisane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Sprawdzałem u siebie połączenie Menuetów z REL T/5X. Nie, nie i jeszcze raz nie. Miękki kapeć. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 8 minut temu, MMarek napisał: Zainspirowałeś mnie abym i ja zainteresował się subem. Z uwagą będę czytał co na ten temat będzie pisane. Słucham ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 2 lata temu budżet może by pozwolił na zakup białego svs sb2000, dziś będzie ciężko. Ja mam svs sb1000pro pod lampę oraz kino. Pod koniec roku dystrybutor wyprzedawał sb1000 i sb2000 , może ktoś gdzieś jeszcze ma ostatki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Mam do oddania 2 x SVS SB 1000 . Ale , do oklejenia Bo tylko czarne grają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Przed chwilą, maciek72 napisał: Mam do oddania 2 x SVS SB 1000 . Dlaczego nie chcesz za nie pieniędzy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Kraft, masz jeszcze "Diamenciki" 25, żeby porównać z minimonitorami i jednym subem na 25m2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 (edytowany) 30 minut temu, kaczadupa napisał: Kraft, masz jeszcze "Diamenciki" 25, żeby porównać z minimonitorami i jednym subem na 25m2? Mam. No i mam Jazz-y. 2 godziny temu, MMarek napisał: Zainspirowałeś mnie abym i ja zainteresował się subem. Z uwagą będę czytał co na ten temat będzie pisane. Ty masz Marek sprawę dość prostą. Zaczynasz poszukiwania od tego: B&W ASW610 https://www.avtest.pl/subwoofery/item/852-b-w-asw610 Edytowano 13 stycznia 2023 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Jeśli do muzyki, to spójrz na wersje zamknięte subwooferów SVS, to moim zdaniem będzie najlepsza opcja. SVS-SB1000 Pro będzie idealny. Zapraszam do nas na odsłuchy oraz indywidualne wyceny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 2 godziny temu, maciek72 napisał: Mam do oddania 2 x SVS SB 1000 . Ale , do oklejenia Bo tylko czarne grają Skoro to do oddania - to może być tutaj, w wątku merytorycznym 🙂 Ale jeśli to propozycja sprzedaży - to przypominam ponownie: proszę bez tego typu prywaty i propozycji handlowych. Dla ogłoszeń jest dział GIEŁDA! Ewentualnie można napisać coś na PW do osoby potencjalnie zainteresowanej. Pozdrawiam PS. No to się pewnie niedługo doczekamy tutaj "subtestów"... (albo "sub-opisów" i "sub-zdjęć") Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 2 godziny temu, Kraft napisał: Ty masz Marek sprawę dość prostą. Zaczynasz poszukiwania od tego: B&W ASW610 Jeśli wypożyczę, będę musiał przekupić i ściągnąć Wojtka @lpomis , a musicie wiedzieć, ze przed nim żadna ściema audio się nie ukryje 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 1 godzinę temu, RoRo napisał: sub-zdjęć" Tylko czy zdąża naprawić forum by mozna było wkleić?🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Można wklejać cały czas, jak taki informatyczny niezdara jak ja dał radę to chyba każdy sobie poradzi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Acha, juz działa jak wczesniej? Ok. Nie było tematu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 6 godzin temu, lpomis napisał: Sprawdzałem u siebie połączenie Menuetów z REL T/5X. Nie, nie i jeszcze raz nie. Miękki kapeć. To nieładnie. REL T/5i wydawał się być faworytem do odsłuchu w pierwszej kolejności. Coś za dużo propozycji to nie padło. Zdaje się, że rozwiązanie nie jest u nas popularne. A Velodyne (ale jakieś maluchy)? Ktoś słyszał, porównywał, ma? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Zamknięte SVS serii SB, sam dobrałem do siebie 2xSB3000. Wrażenie na mnie zrobiło też maleństwo Kef KF92. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Trochę czasu upłynęło ,ale Kraft skorzystał z rekomendacji (wycinek z mego testu svs sb1000pro) , także nie ma wyjścia trzeba svs-a przetestować Białych subów dobrej jakości pod stereo nie ma zbyt wiele. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Szkoda tylko, że SVS woła w przypadku SB1000 1500 zł dopłaty za biały kolor:( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 30 minut temu, Kraft napisał: REL T/5i wydawał się być faworytem do odsłuchu w pierwszej kolejności Jakby co to S4Home daje dobre rabaty na RELe. https://forum.audio.com.pl/topic/88654-zestaw-do-20k-parę-pytań/?do=findComment&comment=544657 Tutaj kolega @Kryspin Turek zachwala takie połączenie z Menuetami. Może i Tobie przypasuje taki zestaw @Kraft Na pewno jeśli chodzi o RELa to warto podkreślić bardzo ciekawy i oryginalny system połączeniowy suba ze wzmacniaczem (High Level Cable). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 (edytowany) 11 minut temu, Kraft napisał: Szkoda tylko, że SVS woła w przypadku SB1000 1500 zł dopłaty za biały kolor:( Wypożycz podstawkę , sprawdź czy w ogóle podejdzie , a potem negocjować o rabat i może będzie bliżej 3ki , sb1000pro ma 2 opcje podpięcia + sterowanie telefonem = można testować ustawienia siedząc i odczuwać zmiany Q21 ma rel t/5x w outlecie za 2999zł , wypożycz , potem svs-a będzie szybciej w 1 miejscu Edytowano 13 stycznia 2023 przez Kubakk 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2023 (edytowany) No to krótka lista wygląda na tę chwilę tak: 1. Bowers ASW608 za 2300 zł. Głośnik 200 mm, obudowa zamknięta. Stara konstrukcja, ale wraz z większym bratem ASW610 mająca w dobre opinie w prasie i necie. 2. REL Tzero MKIII za 2390 zł - 165 mm, obudowa zamknięta. Też stary. Ponoć tylko do małych pomieszczeń. 3. Velodyne Impact Mini za 2790 zł - 165 mm głośnik + membrana bierna 200 mm. Stary. Ponoć lepszy w kinie niż w muzyce, ale i tak przyzwoity. 4. REL T/5I za 2849 zł - 200 mm, obudowa zamknięta. Wielkością odpowiednik ASW608. Edytowano 14 stycznia 2023 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2023 Mam luzem biały 610 który nic nie robi ale czy chcę sprzedać? Jarek ...... Tobie pożyczyć mogę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzz_Bzz Napisano 14 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2023 A może przetestuj REL Tzero mkIII. Kompaktowy i w założonym budżecie. Ja chce go kupić do 18m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2023 23 minuty temu, Bogusław 66 napisał: Mam luzem biały 610 który nic nie robi ale czy chcę sprzedać? Jarek ...... Tobie pożyczyć mogę. Nikt mi nie powie, że nie warto na forum zakładać tematów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts