Adi777 Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 Nie ma na forum tematu o jedzeniu, potrawach - oprócz tego z "jajem" , a chyba każdy z nas lubi coś wszamać Jako autor tematu zacznę: Kotlety indycze z wolnowaru, ser halloumi krótko smażony na oliwie z oliwek, sól, pieprz, zioła kuchni polskiej, i papryka. Prosto, całkiem zdrowo i smacznie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 Curry z warzywami Kuchnia dalekiego wschodu i poludniowoeuropejska kroluje w moim domu. W kuchni rzadze ja 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2023 Burrata, shiitake ze szpinakiem i prosciutto crudo. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 20 lutego 2023 Udostępnij Napisano 20 lutego 2023 Smakowicie wyglądają te potrawy. Rozumiem, że ilościowo można zjeść pięć razy więcej jak na zdjęciach, żeby być w pełni usatysfakcjonowanym. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 lutego 2023 Udostępnij Napisano 20 lutego 2023 3 godziny temu, Adi777 napisał: Burrata, shiitake ze szpinakiem i prosciutto crudo Szacun , co prawda zwykle nie jem czegoś czego nazwy nie potrafię wymówić , ale w tym przypadku bym się skusił. Moja sztandarowa potrawa to makaron z krewetkami , porem, czosnkiem i czerwoną fasolą + włoski sos pomidorowy 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 (edytowany) 10 godzin temu, kaczadupa napisał: Smakowicie wyglądają te potrawy. Rozumiem, że ilościowo można zjeść pięć razy więcej jak na zdjęciach, żeby być w pełni usatysfakcjonowanym. Można 😄 Całkiem dobre, przynajmniej dla moich kubków smakowych 😉 Edytowano 21 lutego 2023 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 (edytowany) Dzisiaj a' la sałatka. Łosoś w plastrach, pieczony w ogniu, a przynajmniej tak jest napisane na opakowaniu, fantastycznie smakuje, "chińskie" warzywa na wok, szpinak. Całość polana sosem jogurtowo - czosnkowym - (jogurt z mleka koziego, bardzo zdrowy i smaczny), na wierzch starty ser queso iberico. Edytowano 21 lutego 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 21 lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 (edytowany) Ale smaczności . No ale nie da się jeść i słuchać jednocześnie. Mam niepodzielną uwagę w tym przypadku edit: słuchać muzy, żony się da słuchać jedząc Edytowano 21 lutego 2023 przez gienas 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Jajka sadzone delikatnie zapieczone mozzarellą, szpinakiem i fetą. Proste i dobre Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Wszystko fajnie, pięknie podane dietetycznie... A nasze Polskie zupki już nie smakują grochówka, krupnik, ogórkowa 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Uwielbiam krupnik. A nie myślicie o tym co ja, że często te pięknie wyglądające potrawy wcale nie są tak pyszne?. Wystarczy spieprzyć proporcje lub dodać za dużo soli. Zresztą jeden woli krupnik, a drugi pomidorową. Jak w audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 3 godziny temu, audiowit napisał: A nie myślicie o tym co ja, że często te pięknie wyglądające potrawy wcale nie są tak pyszne? To zależy od kucharza 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Ooooo właśnie :). Kuchnia to sztuka, podobnie jak składanie systemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 1 godzinę temu, audiowit napisał: Kuchnia to sztuka, podobnie jak składanie systemów. Ooooo właśnie 🙂 W kuchni czuję się świetnie, gorzej jest z audio 🙃🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Dnia 21.02.2023 o 17:16, Adi777 napisał: Łosoś w plastrach, pieczony w ogniu, a przynajmniej tak jest napisane na opakowaniu, 😳 więc to nie jest przyrządzone przez Twoją osobę? Myślałem że to Twoja "sprawka" te pyszności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 (edytowany) 7 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: 😳 więc to nie jest przyrządzone przez Twoją osobę? Myślałem że to Twoja "sprawka" te pyszności. Co? 😂 Jak miałbym zrobić łososia w plastrach w ogniu? Taki w plastrach bardziej mi pasuje do sałatki, niż smażony czy z wolnowaru. Tak, samo się robi 😄 Edytowano 24 lutego 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 Z jajem miało być . To chleb w jaju 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 2 godziny temu, Dedal75 napisał: Z jajem miało być . To chleb w jaju 😉 Chleb w jaju? Nie jem chleba, ale takiej potrawy jeszcze nie widziałem 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 3 minuty temu, J4Z napisał: Życia nie znasz Adi. Jajko na chlebie kojarzę, ale chleb w jajku już nie bardzo 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 U mnie dzieci uwielbiają 🤷 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 Chleb w jajku, może inaczej, maczany w jajku i na patelnie. Pamiętam to z dawnych lat. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 Chleb w jajku tak jak i ziemniaki z jajkiem sadzonym plus zsiadłe mleko do tego 😋 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 (edytowany) 8 godzin temu, Amarok napisał: Chleb w jajku, może inaczej, maczany w jajku i na patelnie. Pamiętam to z dawnych lat. Okej, to o takie coś chodziło. Nie jadłem nigdy czegoś takiego. Pamiętam, że jadłem u babci chleb albo bułki w gorącym mleku, chyba z miodem, no i chleb z cukrem - jeśli dobrze pamiętam, z piekarnika. Edytowano 24 lutego 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Sernik na zimno zrobiony wczoraj. 500 gram ricotty, 250 gram mascarpone, 250 ml kremówki 35 %, dwa banany pokrojone w plasterki, Masło orzechowe migdałowe, cynamon. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Sernik jest OK 👍 ja zrobiłem dla rodzinki drożdżowe 😋 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts